Lillemus Skrevet 18. april 2008 Forfatter Skrevet 18. april 2008 Dere velger grønnsakene selv, dette er bare et konsept. Men jeg vil anbefale opptil to hele squash oppi, det er liksom grunnmuren i retten. I litt store terninger. Gulrot og/eller kålrot kan godt erstatte sellerirot. Og kanskje persillerot? Har du fått deg en skikkelig sånn pottit i brun saus-fyr, he he? ''Har du fått deg en skikkelig sånn pottit i brun saus-fyr, he he?'' Gjett om! ) Han har spist så mye forskjellig i årene på sjøen at han foretrekker tradisjonell mat nå. Vi har ikke alltid det samme til middag, han og jeg... ;o) 0 Siter
annegunn Skrevet 18. april 2008 Skrevet 18. april 2008 Hvis du er glad i grønnsaker og søker variasjon: Har du prøvd å lage ratatouiile? Jeg synes det er nydelig som tilbehør til kjøtt. Og man kan bruke mange typer grønnsaker. Jeg bruker squash, løk, purre, sellerirot og tomat. Paprika er også fint å bruke, og aubergine likeså. Grønnsakene skjæres opp, i terninger eller båter alt etter hvor lang koketid de trenger. Alt legges i ildfast form, overhelles en grønsakbuljongterning oppløst i 2 dl vann, krydre med salt, pepper og provencekrydder og en slump olje. Så 45 minutter på 200 grader i stekovnen. Rør og vend litt i det underveis. Nydelig på smak og et vakkert syn. Og deilig til biff, stek, karbonader, pølser, løvstek eller hva det måtte være. Eller alene. Grønnsakbuljongen sauser seg deilig inn i grønnsakene. Jeg er vant til å lage ratatouille på den sikkert mer vanlige måten, skjærer opp squash, tomat, løk, hvitløk, paprika og purre (litt ettersom hva vi har...) og steker det i olje. Salt/pepper/provencekrydder eller estragon etter smak. Tomat er essensielt, det skal være nok tomat til at det blir en god del fuktighet slik at grønnsakene koker på slutten, ikke bare stekes. Babettes måte høres ut til å være som skapt for oss - ting som lager seg selv i ovnen er genialt, så det må prøves. Vi bruker ratatouille som grønnsaker til både kjøtt og fisk, og har gjerne ris ved siden av i tillegg. Det er knallgodt :-) 0 Siter
Lillemus Skrevet 18. april 2008 Forfatter Skrevet 18. april 2008 Jeg er vant til å lage ratatouille på den sikkert mer vanlige måten, skjærer opp squash, tomat, løk, hvitløk, paprika og purre (litt ettersom hva vi har...) og steker det i olje. Salt/pepper/provencekrydder eller estragon etter smak. Tomat er essensielt, det skal være nok tomat til at det blir en god del fuktighet slik at grønnsakene koker på slutten, ikke bare stekes. Babettes måte høres ut til å være som skapt for oss - ting som lager seg selv i ovnen er genialt, så det må prøves. Vi bruker ratatouille som grønnsaker til både kjøtt og fisk, og har gjerne ris ved siden av i tillegg. Det er knallgodt :-) Jeg gleder meg til middagen i morra alt jeg! ))) Det høres bare vidunderlig godt ut! 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.