Gå til innhold

Fra middagsbordet...


Anbefalte innlegg

Gjest klaymen

Heh, idag lagde jeg rattatouille med grønnsaker, tomatpurre og kylling. Det ble kjempegodt! Det rare var at guttungen - som for tiden er _svært_selektiv i matveien - storkoste seg med maten, og forlangte at dette må vi ha ofte, kan vi ha det i morgen og?

Jeg unnlot klokelig å nevne at denne rattatouillen var da egentlig ikke veldig forskjellig fra woken vi hadde i går, bortsett fra tomatpurreen... Og igår var det overhodet ikke mulig å tenke seg å smake på noe av det som var oppi gryta.... ;-)

Ja til flere mat-barnefilmer ;-)

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/305324-fra-middagsbordet/
Del på andre sider

Fortsetter under...

Jeg laga gryterett med pølser i når nevøen min var her. Han er kjempekresen og vil ikke ha gryteretter! Når jeg fortalte at middagen het "Pokemonpølsegryte" ville han ha. Det var det beste han hadde smakt, så han ba mora si begynne å lage samme middag som tante togli ;-)

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/305324-fra-middagsbordet/#findComment-2478991
Del på andre sider

Jeg laga gryterett med pølser i når nevøen min var her. Han er kjempekresen og vil ikke ha gryteretter! Når jeg fortalte at middagen het "Pokemonpølsegryte" ville han ha. Det var det beste han hadde smakt, så han ba mora si begynne å lage samme middag som tante togli ;-)

Den var smart!

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/305324-fra-middagsbordet/#findComment-2478993
Del på andre sider

Jeg laga gryterett med pølser i når nevøen min var her. Han er kjempekresen og vil ikke ha gryteretter! Når jeg fortalte at middagen het "Pokemonpølsegryte" ville han ha. Det var det beste han hadde smakt, så han ba mora si begynne å lage samme middag som tante togli ;-)

Hehe, jeg spiste hva som helst bare det het "pølse" da jeg var liten.

Foreldrene mine opererte med pøslefisk, pølsekål, pølsetomater osv ganske lenge uten at jeg stilte noen spørsmål ;o)

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/305324-fra-middagsbordet/#findComment-2478999
Del på andre sider

Annonse

Jeg laga gryterett med pølser i når nevøen min var her. Han er kjempekresen og vil ikke ha gryteretter! Når jeg fortalte at middagen het "Pokemonpølsegryte" ville han ha. Det var det beste han hadde smakt, så han ba mora si begynne å lage samme middag som tante togli ;-)

Har du noen oppskrifte på "pokemonpølsegryten"?? Sikkert digg:o)

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/305324-fra-middagsbordet/#findComment-2479042
Del på andre sider

Hehe, jeg spiste hva som helst bare det het "pølse" da jeg var liten.

Foreldrene mine opererte med pøslefisk, pølsekål, pølsetomater osv ganske lenge uten at jeg stilte noen spørsmål ;o)

Vi har hatt kjøttkakebollefisker...

En stund gjaldt bare kjøttkaker, så da var det jo bare å si at disse kjøttkakene var hvite og være litt kreative mht navn på matretten.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/305324-fra-middagsbordet/#findComment-2479063
Del på andre sider

Hehe, jeg spiste hva som helst bare det het "pølse" da jeg var liten.

Foreldrene mine opererte med pøslefisk, pølsekål, pølsetomater osv ganske lenge uten at jeg stilte noen spørsmål ;o)

Hehe, men det funker ikke på alle altså!

Gubben hater fisk, så svigermor laga fiskepølser eller hva det nå var. Så iallefall helt ut som pølser, men han lot seg visst ikke lure ;-)

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/305324-fra-middagsbordet/#findComment-2479069
Del på andre sider

Annonse

Gjest klaymen

Hva er rattatouille? Og kunne jeg fått oppskriften?

Ratatoulie er en slags grønnsaksstuing som kan brukes som tilbehør til masse forskjellig mat, jeg lagde en versjon som er sånn omtrent som dette:

1-2 paprika, 2 tomater, en halv agurk (skulle være squash, men det hadde jeg ikke), en løk, to fedd hvitløk, litt blomkål, sellerirot, pastinakk (litt av hvert av det jeg hadde i skapet), 2ss tomatpurré, 1dl vann, en grønnnsakbuljongterning (stod vanlig buljongpulver i oppskriften).

Kutt grønnsakene i små terninger, fres dem i gryta i litt rapsolje først, hell på vann, buljong og tomatpurré, la det koke litt: ferdig. Smak til med salt, pepper, evt krydder.

Jeg hadde to kyllingfileter som jeg stekte i ovnen og hadde i biter oppi til slutt. Brød til.

Enkelt og godt, men det beste var at siden guttungen har sett filmen Rattaouille, om rotta som ble kokk, flere ganger var han begistret over å få smake det som rotta laget :-)

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/305324-fra-middagsbordet/#findComment-2479109
Del på andre sider

Hehe, jeg spiste hva som helst bare det het "pølse" da jeg var liten.

Foreldrene mine opererte med pøslefisk, pølsekål, pølsetomater osv ganske lenge uten at jeg stilte noen spørsmål ;o)

Artig - tror nesten guttungen min kunne ha bitt på den der - han elsker pølser over alt annet!

Men - nå kom jeg på da vi hadde slaktet de kjære kaninene til farmonr og farfar. Farmor stod og rørte i ei stor gryte med kjøtt - og jeg var veldig skeptisk på hva slags kjøtt det var - ante meg vel at det var kaninene....

Men så sa min kjære farmor (som aldri løy) - "Dette er elefantkjøtt - jeg så akkurat noe av snabelen her i stad!"

Og da måtte jeg jo tro på henne - og spiste kaningryte med god samvittighet :-)

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/305324-fra-middagsbordet/#findComment-2479209
Del på andre sider

Gjest togli

Ypperlig barnevennlig - bortsett fra at mine helt sikker tkommer til å plukke ut paprikabitene!

Kjenner til den der, ja ;-)

Hos oss hjelper det å ha såpass mye pølse oppi, og skravle så mye (ungene må alltid ha øyekontakt når vi/de prater) at de ikke rekker å sjekke om det er noe skummelt i gryteretten :-))

Et unntak: Syvåringen :-/

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/305324-fra-middagsbordet/#findComment-2479281
Del på andre sider

Ypperlig barnevennlig - bortsett fra at mine helt sikker tkommer til å plukke ut paprikabitene!

Vesla hyler og løper til vannkrana med usynlige flammer ut av munnen når hun smaker på meksikansk gryte.

Skjønner ikke hva jeg har gjort for å få en unge som er SÅ følsom ovenfor alt som er sterkt.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/305324-fra-middagsbordet/#findComment-2479372
Del på andre sider

Ratatoulie er en slags grønnsaksstuing som kan brukes som tilbehør til masse forskjellig mat, jeg lagde en versjon som er sånn omtrent som dette:

1-2 paprika, 2 tomater, en halv agurk (skulle være squash, men det hadde jeg ikke), en løk, to fedd hvitløk, litt blomkål, sellerirot, pastinakk (litt av hvert av det jeg hadde i skapet), 2ss tomatpurré, 1dl vann, en grønnnsakbuljongterning (stod vanlig buljongpulver i oppskriften).

Kutt grønnsakene i små terninger, fres dem i gryta i litt rapsolje først, hell på vann, buljong og tomatpurré, la det koke litt: ferdig. Smak til med salt, pepper, evt krydder.

Jeg hadde to kyllingfileter som jeg stekte i ovnen og hadde i biter oppi til slutt. Brød til.

Enkelt og godt, men det beste var at siden guttungen har sett filmen Rattaouille, om rotta som ble kokk, flere ganger var han begistret over å få smake det som rotta laget :-)

Genialt.

Den filmen må vi skaffe.

;-)

mvh

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/305324-fra-middagsbordet/#findComment-2481117
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...