Gjest prust Skrevet 2. mai 2008 Skrevet 2. mai 2008 http://www.fvn.no/vi_og_vart/forbruker/article580101.ece Det er mye positivt med økologisk landbruk - men det finnes en del ulemper også. Økt arealdel til økologisk landbruk vil trolig føre til reduserte matmengder totalt sett i verden. Men også mindre utslipp av bl.a. fosfor og nitrogen til sigevann og grunnvann og mindre utslipp av sprøytemidler... Dilemma? Ja - absolutt! 0 Siter
Gjest cit Skrevet 2. mai 2008 Skrevet 2. mai 2008 Både tradisjonelle dyrkningsmetoder og økologisk metode gir for lite mat for klodens enormt økende befolkning. Alternativet for mange land, spesielt fattige land, er at de må ta ørkener i bruk. Da kan de lære noe av Israel: http://www.kommentar-avisa.no/En-okologisk-gjenreisning-av-orkenen-1.1.2004.pdf Alternativet for en del vestlige industriland kan være dyrkning i drivhus der plantenes hele miljø kan kontrolleres fullt ut - tilførsel av vann og næring, lys, varme, lufttrykk og sammensetning av gasser. Utfordringen er naturligvis å få det lønnsomt, men forsøk på dette har ofte gitt langt bedre avlinger og enn på åpent friland. Et forsøk jeg leste om for to planteslag gav 18 og 30 ganger større avling pr flateenhet i drivhus enn på friland. En slik dyrkningsmetode som minner om dette, hydroponisk dyrkning, finner du på omtalt her: http://en.wikipedia.org/wiki/Hydroponic 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.