Gjest prust Skrevet 8. mai 2008 Skrevet 8. mai 2008 Surmelk og ingefær er utrolig godt! Lærte det av min mor, og har hatt det to-tre kvelder på rad. Kom akkurat nå på at det egentlig skal være litt sukker oppi også, men det har jeg glemt inntil nå. Får bli i morgen! Har altså surmelk i ei skål, drysser over ingefær (og evt sukker) og gjerne litt kornblanding eller havregryn. Mmmmmmmm! 0 Siter
mariaflyfly Skrevet 8. mai 2008 Skrevet 8. mai 2008 Øh?? *mistenksom* Jeg blir fortsatt kvalm bare av lukta av ingefær etter at jeg prøvde ingefærte mot svangerskapskvalme sommeren 2003... Men ingefær og SURMELK? Tror jeg skal gå og legge meg nå. 0 Siter
Gjest prust Skrevet 8. mai 2008 Skrevet 8. mai 2008 Øh?? *mistenksom* Jeg blir fortsatt kvalm bare av lukta av ingefær etter at jeg prøvde ingefærte mot svangerskapskvalme sommeren 2003... Men ingefær og SURMELK? Tror jeg skal gå og legge meg nå. Jeg har bare gode minner om ingefær: *ingefær og surmelk *ingefær i pepperkakedeig *ingefær i krydderkake *ingefær i en fantastisk hønserett som heter Henaritra Prøv da vel - med godt mot!!!! 0 Siter
mariaflyfly Skrevet 8. mai 2008 Skrevet 8. mai 2008 Jeg har bare gode minner om ingefær: *ingefær og surmelk *ingefær i pepperkakedeig *ingefær i krydderkake *ingefær i en fantastisk hønserett som heter Henaritra Prøv da vel - med godt mot!!!! Jeg spiser ingefær i en kyllinggryte, men bare dersom noen andre rasper den når det hele skal tilberedes. ''Prøv da vel - med godt mot!!!!'' Neitakk. Har fortsatt friskt i minne sist kjæresten og jeg lagde sånn kyllinggryte, og jeg måtte rømme kjøkkenet med brekninger da han skulle raspe ingefær og ha det oppi den kokende fløten. Det er faktisk ikke mer enn 4 uker sida. 0 Siter
Gjest prust Skrevet 8. mai 2008 Skrevet 8. mai 2008 Jeg spiser ingefær i en kyllinggryte, men bare dersom noen andre rasper den når det hele skal tilberedes. ''Prøv da vel - med godt mot!!!!'' Neitakk. Har fortsatt friskt i minne sist kjæresten og jeg lagde sånn kyllinggryte, og jeg måtte rømme kjøkkenet med brekninger da han skulle raspe ingefær og ha det oppi den kokende fløten. Det er faktisk ikke mer enn 4 uker sida. Nei men snille du da, hør her: Du bruker hele ingefær som koker sammen med kjøttet, slik at den deilige smaken kommer ut i kraften - og så fjerner du de brune ingefærklumpene før du serverer :-) 0 Siter
mariaflyfly Skrevet 8. mai 2008 Skrevet 8. mai 2008 Nei men snille du da, hør her: Du bruker hele ingefær som koker sammen med kjøttet, slik at den deilige smaken kommer ut i kraften - og så fjerner du de brune ingefærklumpene før du serverer :-) *kvalm* 0 Siter
Gjest prust Skrevet 8. mai 2008 Skrevet 8. mai 2008 *kvalm* Bare gå glipp av ingefærens kulinariske gleder du da! *snurt* Nå må vi legge oss! God natt :-) 0 Siter
mariaflyfly Skrevet 8. mai 2008 Skrevet 8. mai 2008 Bare gå glipp av ingefærens kulinariske gleder du da! *snurt* Nå må vi legge oss! God natt :-) Godt poeng. Godnatt til deg også. 0 Siter
fresja Skrevet 9. mai 2008 Skrevet 9. mai 2008 Jeg bruker veldig ofte ingefær i middagsretter, f.eks. når jeg steker svinekoteletter eller annet kjøtt. Ofte i kombinasjon med karry. Pepper bruker jeg nesten ikke. Hjemmebakte ingefærkaker er som sagt før her mine yndlingskjeks til jul. 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.