Gjest Tessan G Skrevet 12. mai 2008 Skrevet 12. mai 2008 Kjøpte nytt vaffeljern for noen måneder siden og nå ser det ut som det er 50 år gammelt. Pleier av gammel vane å smøre stekeflatene med smør og dette renner inn i sprekker og kroker man ikke greier å gjøre rent i etterkant. Lager alltid Toro-vaffelposer(trenger man å smøre flatene?). Har du noen gode tips for godt vedlikehold av vaffeljernet? 0 Siter
GeirB Skrevet 12. mai 2008 Skrevet 12. mai 2008 Nei, ikkje annet enn å gjøre som meg. Bruke ett "50 år" gammelt vaffeljern. Ps! Det finns noe spray greier som du har på i stedenfor smør, det griser ikkje så mye. 0 Siter
Lillemus Skrevet 12. mai 2008 Skrevet 12. mai 2008 Du trenger ikke smøre ved steking av hver plate nei. Jeg smører de to første og steker jeg resten uten smøring, i vårt nye jern i alle fall. Etterpå kan du legge et dobbelt tørkepapir inni og lukke jernet så papiret kan trekke til seg fett. Om det er fett på utsiden tørker du av det du får til med tørkepapir. 0 Siter
Gjest Tessan G Skrevet 12. mai 2008 Skrevet 12. mai 2008 Nei, ikkje annet enn å gjøre som meg. Bruke ett "50 år" gammelt vaffeljern. Ps! Det finns noe spray greier som du har på i stedenfor smør, det griser ikkje så mye. Den sprayen skal jeg se etter. Takk for svar begge 0 Siter
Mista nikket Skrevet 12. mai 2008 Skrevet 12. mai 2008 Du trenger ikke smøre ved steking av hver plate nei. Jeg smører de to første og steker jeg resten uten smøring, i vårt nye jern i alle fall. Etterpå kan du legge et dobbelt tørkepapir inni og lukke jernet så papiret kan trekke til seg fett. Om det er fett på utsiden tørker du av det du får til med tørkepapir. Det med papir var lurt. Det skal jeg prøve neste gang jeg steker. 0 Siter
...den evige natteravn... Skrevet 13. mai 2008 Skrevet 13. mai 2008 Den sprayen skal jeg se etter. Takk for svar begge Den sprayen som GeirB skriver om er formfett. Formfett er frarådet å bruke fra mange leverandører av vaffeljern. (Står i bruksanvisningen) Bruker du formfett en gang, må du fortsette å bruke det, ellers setter vafflene seg fast. Bruk heller litt mer smør i røra så slipper du dette trælet med smørring mellom hver plate. 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.