Gå til innhold

Koldtbord og amming


Anbefalte innlegg

Gjest zzzzzzzz

Når man er gravid skal man passe seg for en god del som er å finne i koldtbord, røket laks, skalldyr, spekemat, diverse oster osv...

Men hva med de som ammer? Er det noe på koldtbordet man her bør unngå? Har en baby som pleier å ha litt luft, så har ikke lyst til å ta noen sjanser... og er det enkelte matretter på koldtbord man bør unngå pga fare for allergi hos barnet?

HÅper på noen gode svar, og ikke "spis hva du vil og se om det går bra"... vil bare ha noen "just in case" råd.

På forhånd takk!

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/306319-koldtbord-og-amming/
Del på andre sider

Fortsetter under...

Gjest prust

Mine barn har reagert på fersk grønn asparges mens jeg ammet. Jeg er veldig glad i asparges, og syntes det var kjipt de vårene og sommerene jeg ammet.

Mange reagerer på løk - det tror jeg ikke jeg merket noe til.

Jordbær og reker er vel også ting du bør unngå å spise når du ammer, i alle fall hvis barnet er baby.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/306319-koldtbord-og-amming/#findComment-2488638
Del på andre sider

Ifølge jordmor jeg snakket med etter fødsel var det ikke noe jeg trengte holde meg unna selv om jeg ammet nyfødt baby. Det er ingen matvarer som fører til matvare allergier hos barna. At de får morsmelk med forskjellig smak gjør det heller lettere for dem å like forskjellig smak senere. Men; man trenger f.eks.ikke spise en hel kurv med fersk jordbær, en kan ta noen bær og se om babyen reagerer. Det samme gjelder vel andre matvarer tenker jeg. Spis med måte ting du kan tenke deg at babyen kan få vondt i magen av. Babyen kan likevel reagere på forskjellige matvarer, men ikke så mye som dersom du spiste mye av det.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/306319-koldtbord-og-amming/#findComment-2488950
Del på andre sider

Gjest togli

Jeg tror ikke du skal være redd for å spise mat på grunnlag av allergier. Der er det viktigere hva den lille spiser selv.

Når det gjelder å få magesmerter, så måtte jeg være veldig forsiktig med alle mine tre babyer. Det aller verste var jordbær. Et par jordbær kunne være nok til at spesielt eldstejenta kunne holde det gående med skriking i mange timer :-(

Ellers holdt jeg meg unna løk, kål, vafler og skalldyr. Merket at ungene reagerte på dette. For mye brusdrikking var heller ikke spesielt lurt.

Noen barn reagerer ikke i det hele tatt, så man må nesten bare prøve seg fram.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/306319-koldtbord-og-amming/#findComment-2489181
Del på andre sider

Gjest zzzzzzzz

Jeg tror ikke du skal være redd for å spise mat på grunnlag av allergier. Der er det viktigere hva den lille spiser selv.

Når det gjelder å få magesmerter, så måtte jeg være veldig forsiktig med alle mine tre babyer. Det aller verste var jordbær. Et par jordbær kunne være nok til at spesielt eldstejenta kunne holde det gående med skriking i mange timer :-(

Ellers holdt jeg meg unna løk, kål, vafler og skalldyr. Merket at ungene reagerte på dette. For mye brusdrikking var heller ikke spesielt lurt.

Noen barn reagerer ikke i det hele tatt, så man må nesten bare prøve seg fram.

Jeg har drukket en del brus i ammeperioden uten å fått noe reaksjon, og litt sprøstekt løk på pølse har gått greit. Har spist pannekaker, og de inneholder jo det samme som vafler, så da skal vel det gå greit hos meg og?

Kjedelig at jeg ikke kan spise jordbær da... Hva med jordbærsylte, er det like ille?

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/306319-koldtbord-og-amming/#findComment-2489421
Del på andre sider

Annonse

Gjest togli

Jeg har drukket en del brus i ammeperioden uten å fått noe reaksjon, og litt sprøstekt løk på pølse har gått greit. Har spist pannekaker, og de inneholder jo det samme som vafler, så da skal vel det gå greit hos meg og?

Kjedelig at jeg ikke kan spise jordbær da... Hva med jordbærsylte, er det like ille?

Da tåler nok babyen din endel mer enn mine tålte!

Jeg mener å huske at jordbærsylte gikk greit? Det er jo kokt, så blir kanskje ikke det samme som rå jordbær?

Sprøstekt løk (fra pose) og hvitløk gikk også bra for meg å spise.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/306319-koldtbord-og-amming/#findComment-2489439
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...