Gjest togli Skrevet 15. mai 2008 Skrevet 15. mai 2008 Vi er md i 17.maikomiteen i år og hver familie skal bake tre kaker. Jeg har bakt ostekake og gubben skal bake sjokoladekake i kveld. Vi skal også ta med ei bløtkake og bløtkake _kan_ jeg virkelig ikke å bake - selv om jeg kjøper ferdig bunn da ;-) Jeg mener å huske at jeg smakte en bløtkake som hadde så godt fyll en gang. Tror det var bananbiter blandet med jordbærsyltetøy og krem. Kan det stemme? Hvis jeg har i fyllet imorgen kveld og setter kaka i kjølerommet, går det bra? Da kan jeg ha krem utenpå kaka og pynte den lørdag morgen? 0 Siter
Gjest Elextra Skrevet 15. mai 2008 Skrevet 15. mai 2008 Jeg synes det er veldig godt med to lag med fyll - ene med vaniljekrem (fra pakke, for min del) med bananbiter, andre med krem med jordbærsyltetøy. Også er det et must å huske å dynke bunnen! Gjerne med appelsinjuice. Men ikke gjør det før kaken er på det endelige fatet - den tabben gjør man bare en gang (dette vet du sikkert, men). ) 0 Siter
Gjest Fru Verksmester Larsen Skrevet 15. mai 2008 Skrevet 15. mai 2008 Kjøp ferdig bunn. Pisk krem. Bland halvparten av kremen med syltetøy og ha i midten. Pynt kaken med resten av kremen. Gjør dette i morgen kveld og sett den i kjøleskapet. Da blir den saftig og fin til lørdag. Ikke bruk bananer. De blir bare brune når kaken ikke skal spises med en gang. 0 Siter
Gjest togli Skrevet 15. mai 2008 Skrevet 15. mai 2008 Jeg synes det er veldig godt med to lag med fyll - ene med vaniljekrem (fra pakke, for min del) med bananbiter, andre med krem med jordbærsyltetøy. Også er det et must å huske å dynke bunnen! Gjerne med appelsinjuice. Men ikke gjør det før kaken er på det endelige fatet - den tabben gjør man bare en gang (dette vet du sikkert, men). ) ''Jeg synes det er veldig godt med to lag med fyll - ene med vaniljekrem (fra pakke, for min del) med bananbiter, andre med krem med jordbærsyltetøy.'' Supert!! Dette skal prøves! ''Også er det et must å huske å dynke bunnen! Gjerne med appelsinjuice. Men ikke gjør det før kaken er på det endelige fatet - den tabben gjør man bare en gang (dette vet du sikkert, men).'' Nei, dette visste jeg ikke. Er helt amøbe på kakefronten, så nå er jeg jammen glad du fortalte meg hva jeg må unngå!! Takk 0 Siter
Gjest togli Skrevet 15. mai 2008 Skrevet 15. mai 2008 Kjøp ferdig bunn. Pisk krem. Bland halvparten av kremen med syltetøy og ha i midten. Pynt kaken med resten av kremen. Gjør dette i morgen kveld og sett den i kjøleskapet. Da blir den saftig og fin til lørdag. Ikke bruk bananer. De blir bare brune når kaken ikke skal spises med en gang. Men når bananene ligger godt gjemt inni vaniljekremen (som Elextra foreslår)...tror du ikke det går bra da? 0 Siter
cathlin Skrevet 15. mai 2008 Skrevet 15. mai 2008 Jeg har "bakt" bløtkake en gang, og da hadde jeg blåbærsyltetøy som fyll og det ble veldig godt. Men banan med jordbærsyltettøy høres også veldig bra ut. Nå ble jeg inspirert til å bake 17.mai kake selv. 0 Siter
Gjest togli Skrevet 15. mai 2008 Skrevet 15. mai 2008 Jeg har "bakt" bløtkake en gang, og da hadde jeg blåbærsyltetøy som fyll og det ble veldig godt. Men banan med jordbærsyltettøy høres også veldig bra ut. Nå ble jeg inspirert til å bake 17.mai kake selv. Blåbærsylte var nytt for meg, men det høres faktisk ganske godt ut! 0 Siter
Gjest Enkel og god bløtkake Skrevet 15. mai 2008 Skrevet 15. mai 2008 Ferdig bunn, tre deler. Legg underste delen på kakefatet kaken skal stå på. Ha en boks hermitisert frukt. (disse bør selvsakt være i små biter.) Bruk saften til den herm.frukten og dynk alle kakedelene. (ta en skjed og hell pent, la det være tynne rader tørr bunn innimellom slik at kaken ikke blir for bløt. Bland bringebærsyltetøy, eller annet selvsakt, i en god del krem. Dette legges imellom kakelagene. På toppen av kaken legger du godt med ren krem, På denne pynter du med hermitisert frukt. (det kan være småbiter, store halvdeler el) La gjerne den herm.frukten ligge en stund på papir eller i døslag slik at det får rent av seg. Kraften gjør nemmelig kremen tynn slik at det renner ut. Derfor bør frukten være noe tørr. Veldig god, enkel kake som smaker beste dagen derpå, du kan altså lage kvelden før du skal servere. Husk å dekke over kaken med lokk av noe slag. Du har sikkert et sånt "reisefat" du skal ha den i for servering? 0 Siter
Gjest Elextra Skrevet 15. mai 2008 Skrevet 15. mai 2008 ''Jeg synes det er veldig godt med to lag med fyll - ene med vaniljekrem (fra pakke, for min del) med bananbiter, andre med krem med jordbærsyltetøy.'' Supert!! Dette skal prøves! ''Også er det et must å huske å dynke bunnen! Gjerne med appelsinjuice. Men ikke gjør det før kaken er på det endelige fatet - den tabben gjør man bare en gang (dette vet du sikkert, men).'' Nei, dette visste jeg ikke. Er helt amøbe på kakefronten, så nå er jeg jammen glad du fortalte meg hva jeg må unngå!! Takk Kaken blir lett veldig tørr, særlig med kjøpebunn, men den blir saftig god med noen dråper appelsinjuice på ). NB: Ingen stor baker jeg heller, altså, men ganske god på snarveier. 0 Siter
cathlin Skrevet 15. mai 2008 Skrevet 15. mai 2008 Blåbærsylte var nytt for meg, men det høres faktisk ganske godt ut! Tok bare det jeg likte best. 0 Siter
Gjest togli Skrevet 15. mai 2008 Skrevet 15. mai 2008 Ferdig bunn, tre deler. Legg underste delen på kakefatet kaken skal stå på. Ha en boks hermitisert frukt. (disse bør selvsakt være i små biter.) Bruk saften til den herm.frukten og dynk alle kakedelene. (ta en skjed og hell pent, la det være tynne rader tørr bunn innimellom slik at kaken ikke blir for bløt. Bland bringebærsyltetøy, eller annet selvsakt, i en god del krem. Dette legges imellom kakelagene. På toppen av kaken legger du godt med ren krem, På denne pynter du med hermitisert frukt. (det kan være småbiter, store halvdeler el) La gjerne den herm.frukten ligge en stund på papir eller i døslag slik at det får rent av seg. Kraften gjør nemmelig kremen tynn slik at det renner ut. Derfor bør frukten være noe tørr. Veldig god, enkel kake som smaker beste dagen derpå, du kan altså lage kvelden før du skal servere. Husk å dekke over kaken med lokk av noe slag. Du har sikkert et sånt "reisefat" du skal ha den i for servering? Det høres godt ut! Takk for tips:) 0 Siter
Gjest togli Skrevet 15. mai 2008 Skrevet 15. mai 2008 Tok bare det jeg likte best. Da hadde det blitt stratos på meg, men spørs om det hadde blitt fiasko :-o 0 Siter
cathlin Skrevet 15. mai 2008 Skrevet 15. mai 2008 Da hadde det blitt stratos på meg, men spørs om det hadde blitt fiasko :-o Hehe, du kan lage to skyskrapere av stratos midt på kaka:-) 0 Siter
birdie Skrevet 15. mai 2008 Skrevet 15. mai 2008 Ferdigbunn er bra. Legg utover frosne bær, f.eks. "skogsbærblanding", når disse smelter dynker de samtidig den bunndelen de ligger på. Neste bunn, dynk med melk ristet med litt syltetøy, bre utover vaniljekrem som du har blandet med litt vanlig krem. Om du ønsker litt "tyggemotstand" kan du også ha i enten hakket Dajm eller valnøtter i dette kremlaget. Kjempegodt; friskt og søtt på én gang! 0 Siter
birdie Skrevet 15. mai 2008 Skrevet 15. mai 2008 Ferdigbunn er bra. Legg utover frosne bær, f.eks. "skogsbærblanding", når disse smelter dynker de samtidig den bunndelen de ligger på. Neste bunn, dynk med melk ristet med litt syltetøy, bre utover vaniljekrem som du har blandet med litt vanlig krem. Om du ønsker litt "tyggemotstand" kan du også ha i enten hakket Dajm eller valnøtter i dette kremlaget. Kjempegodt; friskt og søtt på én gang! smelter = tiner, selvfølgelig. 0 Siter
Gjest kan det det? Skrevet 15. mai 2008 Skrevet 15. mai 2008 Er det lov med bløtkaker da? Vi har fått beskjed om at mattilsynet har sagt at det ikke kan være kaker med krem. 0 Siter
Gjest kan det det? Skrevet 15. mai 2008 Skrevet 15. mai 2008 Er det lov med bløtkaker da? Vi har fått beskjed om at mattilsynet har sagt at det ikke kan være kaker med krem. Ja, jeg tenker nå på dugnad, som vi er med på. Å bake for å ta med å selge på skolen... 0 Siter
Gjest togli Skrevet 15. mai 2008 Skrevet 15. mai 2008 Hehe, du kan lage to skyskrapere av stratos midt på kaka:-) God ide 0 Siter
Gjest togli Skrevet 15. mai 2008 Skrevet 15. mai 2008 Ferdigbunn er bra. Legg utover frosne bær, f.eks. "skogsbærblanding", når disse smelter dynker de samtidig den bunndelen de ligger på. Neste bunn, dynk med melk ristet med litt syltetøy, bre utover vaniljekrem som du har blandet med litt vanlig krem. Om du ønsker litt "tyggemotstand" kan du også ha i enten hakket Dajm eller valnøtter i dette kremlaget. Kjempegodt; friskt og søtt på én gang! Ååå, det høres innmari godt ut!! 0 Siter
Gjest togli Skrevet 15. mai 2008 Skrevet 15. mai 2008 Er det lov med bløtkaker da? Vi har fått beskjed om at mattilsynet har sagt at det ikke kan være kaker med krem. Hæ?! Vi fikk iallefall beskjed om å bake minst en bløtkake hver, men mattilsynet er det nok ingen som har tenkt på. Tror sjefen for mattilsynet på stedet her kommer som privatperson, så da får vi se om det blir noe action i bygda ;-)) 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.