Gå til innhold

Koldtbord på sommeravslutning i barnehagen...


Spirello

Anbefalte innlegg

Hei folkens! Snart skal vi ha sommeravslutning i barnehagen til poden, og jeg sitter i SU og har ansvar for "festen" med de andre i SU. Vi har kommet frem til koldtbord, da det blir litt mye plunder for de ansatte å grille. Trenger derfor noen tips til sunn, enkel og god mat til små mager. :) Noen kan ta med frukt, potetsalat, kaker eller is, kylling eller pastasalat.. Men jeg trenger tips til fingermat, gjerne noe som er litt morsomt på tannpirkere :) Kyllinglår (sånne som er ferdig grilla) tenkte jeg å ta med, og hamburgerrygg i tynne skiver, men vil også lage noe fingermat - som smaker barna.. Hamburgerrygg kan kanskje bli litt salt da, men de skal jo spise litt av alt så det går vel bra? Poden synes i hvert fall det er godt.

Dere som har hatt barnebursdag med koldtbord eller tapas har sikkert noen gode tips på lur? Oliven og feta er vel ikke tingen for denne anledningen.. ;)

Takker for alle tips! :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Mrs. Wallace

Det er en del barn som er glad i oliven, her i huset er det e av toåringens favoritter.

Ellers er det populært med små kjøttboller, småpølser, terninger av ost, fiskepuddingfigurer (ved hjelp av pepperkakeformer, f.eks), minigrissini (kjøpes i småposer).

Men er det ikke å legge opp til endel trøbbel å satse på en haug med små, spisse tannpirkere som kommer til å være absolutt over alt i løpet av kun kort tid? La dem heller spise med fingrene.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er en del barn som er glad i oliven, her i huset er det e av toåringens favoritter.

Ellers er det populært med små kjøttboller, småpølser, terninger av ost, fiskepuddingfigurer (ved hjelp av pepperkakeformer, f.eks), minigrissini (kjøpes i småposer).

Men er det ikke å legge opp til endel trøbbel å satse på en haug med små, spisse tannpirkere som kommer til å være absolutt over alt i løpet av kun kort tid? La dem heller spise med fingrene.

Ja, sant nok.. Det tenkte jeg ikke på. :) Men du sier små kjøttboller og små pølser.. de må jeg vel steke og så avkjøle da eller? Jeg må levere maten på morningen, siden jeg skal på kurs den dagen.. rekker ikke kjøre hjem før jeg skal være der kl. 15 igjen..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mrs. Wallace

Ja, sant nok.. Det tenkte jeg ikke på. :) Men du sier små kjøttboller og små pølser.. de må jeg vel steke og så avkjøle da eller? Jeg må levere maten på morningen, siden jeg skal på kurs den dagen.. rekker ikke kjøre hjem før jeg skal være der kl. 15 igjen..

Hvis du kjøper kjøttbollene og pølsene, trenger du ikke steke dem før servering, de er allerede stekt og kan spises kalde.

Men hvis du lager selv, må du selvsagt steke opp.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Høres koselig ut.

Grønnsaksdip pleier å slå an.

Gulrot, blomkål, paprika, minimais, sjampinjong...

Gjør bitene så korte at et dypp er nok per bit.

mvh

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg liker å lage Empanadas, men det tar veldig lang tid hvis jeg skal lage mange. Lager de kvelden før og setter de i kjøleskapet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...