Gå til innhold

Begynne med brødmat


Gjest ljubavi

Anbefalte innlegg

Gjest ljubavi

Snuppa er 7,5 mnd. Hun har fått smakt litt på brødmat, men syns ikke noe særlig om det. Dvs, hun sliter med å svelge det ned, brekker seg.

Når begynte dere å gi til deres håpefulle? Hva slags brød og pålegg? Når på dagen, før eller etter grøt? Hvor mye?

:o)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Mine har begynt med brødmat rundt 7-mnd alder.

Jeg har da gjerne brukt grovt brød (ikke som Ingers Rugbrød o.l., men definitivt grovere enn kneip), og leverpostei eller smøreost som pålegg.

I begynnelsen har jeg gitt småbiter som de har suttet og gnidd med gommer/tenner.

Etterhvert har de fått grise med bitene, og selv putte dem i munnen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

I den alderen var ikke guttungen interessert i brød i det hele tatt. Men han var en skikkelig grøtunge. Etter hvert begynte han så smått å spise litt brød med leverpostei, men da var han nærmere året.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Begge mine har fått brød fra 6-7 mnd, og begge begynte med å brekke seg for å få opp biter som de prøvde å svelge, men som ikke var godt nok tygd. Bare la han holde på med å tygge og brekke seg. De klarer stort sett alltid å få det opp igjen uten hjelp, og kan bare tygge litt mer og svelge en gang til. Ellers kan det kanskje være lurt å gi veldig små biter med en gang. Type dele brødskiva i 50, liksom...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest @krøll

Sønnen min var også slik, bortsett fra at han ikke bare brakk seg,

men rett og slett kastet opp bare han fikk en brødbit i munnen. Til slutt

løste jeg det ved å ta å dyppe en bitteliten brødbit i sjokoladepålegg slik

at det kom sjokolade over det hele slik at sjokoladesmaken var det

første han kjente. Det funket og han ble etter hvert en skikkelig brødhest, yndlingspålegg er leverpostei.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Jeg begynte med å gi ungen en brødskalk som h*n kunne holde på med mens vi spiste middag (det var ofte forkjellig tidspunkter for middagen for liten og stor på den tiden).

Så begynte jeg i tillegg å gi små små terninger med brød med leverpostei, i begynnelsen oppbløtt i vann. Med andremann tror jeg ikke at jeg bløtte opp bitene engang.

Jeg tror det er veldig forskjellig fra person til person hvor lett man brekker seg, fetteren min brakk seg for alt med klumper i til han var ganske stor og var sær på mat til han var langt oppi tenåra...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...