Gå til innhold

Servering i voksenbursdag?


naktros

Anbefalte innlegg

Vi blir 6 voksne og 4 barn fra 2 -10 år. Skal bake kaker selvfølelig, men det er mange som kommer langt fra så jeg må ha noe ordentlig mat.

Det eneste jeg kommer på er pai eller kyllingsalat, men det får de liksom alltid.

Noen som har noen morsomme og spennende forslag. Veldig bra hvis det kan lages dagen før :-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Gjest supperådet

På litt småhustrige høstdager har jeg av og til servert suppe. Den er alltid en suksess. Jeg skjærer poteter i terninger, og koker dem med en litt kraftig mørk buljong. Deretter tilsetter det jeg liker av grønnsaker, gulrøtter, purre, erter, løk og mais. Til slutt vanlig røkt pølse i skåret i terninger. Dette kan fint lages dagen i forveien og bare varmes opp. Server gjerne nystekte baguetter/flatbrød ved siden av. Kjempegodt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest ViViola

Taco er kjempegreit til mange, og det morsomme er at alle kan være med og lage til!

:-)

Alternativt en gryterett, servert med osteboller til.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Lasagne med salat og godt brød til? Du kan lage istand lasagnen i en stor form dagen før og sette i kjøleskapet, slik at det bare er å steike den før gjestene kommer.

Ellers slår jeg et slag for min svigermors kyllingklassiker:

3-4 ferdiggrilla kyllinger fra butikken deles opp i passe biter og legges i stor langpanne. 6 paprikaer i forskjellige farger deles i store biter og steikes litt myke, 3 løk i skiver steikes myke, og alt kokes litt i et par beger fløte. Tilsett en boks hakka tomater og smak til med salt og pepper, litt revet fersk ingefær og et par fedd hakka hvitløk. Blandinga helles over kyllingen, putt revet ost på toppen og gratiner i ovnen.

Serveres med ferske osteboller det er kjempegreit, slenger bare alle ingrediensene i kjøkkenmaskina og lar den elte lenge:

500gr. hvetemel

50 gr. smør

150 gr. revet ost (cheddar, vellagret Norwegia eller annet)

1/2 teskje salt

50 gr. gjær

3 og 1/2dl. melk. Lag vanlig gjærdeig.(smelt smør og varm melk til fingervarmt) Bland inn revet ost og salt. heves. (45 min ca.) Del deigen i 20 biter. Bak ut i den form du selv vil. Etterheves. ( ca. 15 min.) Pensle med litt smeltet smør, strø revet ost på toppen. Stek midt i ovnen ved 225 grader i ca. 15 min.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Taco er kjempegreit til mange, og det morsomme er at alle kan være med og lage til!

:-)

Alternativt en gryterett, servert med osteboller til.

''Alternativt en gryterett, servert med osteboller til''

Osteboller som i svigermor-osteboller? ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest ViViola

''Alternativt en gryterett, servert med osteboller til''

Osteboller som i svigermor-osteboller? ;)

_Dine_ osteboller. Selvfølgelig. Ingen over, ingen ved siden av!

:-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Gjest Valnøtt

Lasagne med salat og godt brød til? Du kan lage istand lasagnen i en stor form dagen før og sette i kjøleskapet, slik at det bare er å steike den før gjestene kommer.

Ellers slår jeg et slag for min svigermors kyllingklassiker:

3-4 ferdiggrilla kyllinger fra butikken deles opp i passe biter og legges i stor langpanne. 6 paprikaer i forskjellige farger deles i store biter og steikes litt myke, 3 løk i skiver steikes myke, og alt kokes litt i et par beger fløte. Tilsett en boks hakka tomater og smak til med salt og pepper, litt revet fersk ingefær og et par fedd hakka hvitløk. Blandinga helles over kyllingen, putt revet ost på toppen og gratiner i ovnen.

Serveres med ferske osteboller det er kjempegreit, slenger bare alle ingrediensene i kjøkkenmaskina og lar den elte lenge:

500gr. hvetemel

50 gr. smør

150 gr. revet ost (cheddar, vellagret Norwegia eller annet)

1/2 teskje salt

50 gr. gjær

3 og 1/2dl. melk. Lag vanlig gjærdeig.(smelt smør og varm melk til fingervarmt) Bland inn revet ost og salt. heves. (45 min ca.) Del deigen i 20 biter. Bak ut i den form du selv vil. Etterheves. ( ca. 15 min.) Pensle med litt smeltet smør, strø revet ost på toppen. Stek midt i ovnen ved 225 grader i ca. 15 min.

Slurp.... Det der er en perfekt mat for meg uten bollene... Takk :-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

_Dine_ osteboller. Selvfølgelig. Ingen over, ingen ved siden av!

:-)

Jeg kan dessverre ikke påta meg æren for dem. Men to av personalet i barnehagen til Datra baker dem visst også til stadighet etter at jeg hadde dem med meg på en foreldrekaffe-ettermiddag. Jeg syntes det var litt kjipt å stappe unga med sjokoladekake rett før middag, og bakte 40 osteboller istedet. De forsvant som dugg for sola. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Lasagne med salat og godt brød til? Du kan lage istand lasagnen i en stor form dagen før og sette i kjøleskapet, slik at det bare er å steike den før gjestene kommer.

Ellers slår jeg et slag for min svigermors kyllingklassiker:

3-4 ferdiggrilla kyllinger fra butikken deles opp i passe biter og legges i stor langpanne. 6 paprikaer i forskjellige farger deles i store biter og steikes litt myke, 3 løk i skiver steikes myke, og alt kokes litt i et par beger fløte. Tilsett en boks hakka tomater og smak til med salt og pepper, litt revet fersk ingefær og et par fedd hakka hvitløk. Blandinga helles over kyllingen, putt revet ost på toppen og gratiner i ovnen.

Serveres med ferske osteboller det er kjempegreit, slenger bare alle ingrediensene i kjøkkenmaskina og lar den elte lenge:

500gr. hvetemel

50 gr. smør

150 gr. revet ost (cheddar, vellagret Norwegia eller annet)

1/2 teskje salt

50 gr. gjær

3 og 1/2dl. melk. Lag vanlig gjærdeig.(smelt smør og varm melk til fingervarmt) Bland inn revet ost og salt. heves. (45 min ca.) Del deigen i 20 biter. Bak ut i den form du selv vil. Etterheves. ( ca. 15 min.) Pensle med litt smeltet smør, strø revet ost på toppen. Stek midt i ovnen ved 225 grader i ca. 15 min.

Jeg lagde den kyllingretten forrige gang du la ut oppskriften, og den er skikkelig snadder!

*slafse*

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Lasagne med salat og godt brød til? Du kan lage istand lasagnen i en stor form dagen før og sette i kjøleskapet, slik at det bare er å steike den før gjestene kommer.

Ellers slår jeg et slag for min svigermors kyllingklassiker:

3-4 ferdiggrilla kyllinger fra butikken deles opp i passe biter og legges i stor langpanne. 6 paprikaer i forskjellige farger deles i store biter og steikes litt myke, 3 løk i skiver steikes myke, og alt kokes litt i et par beger fløte. Tilsett en boks hakka tomater og smak til med salt og pepper, litt revet fersk ingefær og et par fedd hakka hvitløk. Blandinga helles over kyllingen, putt revet ost på toppen og gratiner i ovnen.

Serveres med ferske osteboller det er kjempegreit, slenger bare alle ingrediensene i kjøkkenmaskina og lar den elte lenge:

500gr. hvetemel

50 gr. smør

150 gr. revet ost (cheddar, vellagret Norwegia eller annet)

1/2 teskje salt

50 gr. gjær

3 og 1/2dl. melk. Lag vanlig gjærdeig.(smelt smør og varm melk til fingervarmt) Bland inn revet ost og salt. heves. (45 min ca.) Del deigen i 20 biter. Bak ut i den form du selv vil. Etterheves. ( ca. 15 min.) Pensle med litt smeltet smør, strø revet ost på toppen. Stek midt i ovnen ved 225 grader i ca. 15 min.

Jeg lagde den kyllingretten forrige gang du la ut oppskriften, og den er skikkelig snadder!

*slafse*

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest ViViola

Jeg kan dessverre ikke påta meg æren for dem. Men to av personalet i barnehagen til Datra baker dem visst også til stadighet etter at jeg hadde dem med meg på en foreldrekaffe-ettermiddag. Jeg syntes det var litt kjipt å stappe unga med sjokoladekake rett før middag, og bakte 40 osteboller istedet. De forsvant som dugg for sola. :)

Altså, her inne er de _dine_. Ikke noe mer ære til svigermødre, de leser ikke på DOL. Basta.

(Det ble en supersuksess her også, da jeg bakte til en hel bataljon. Trodde jeg skulle få ha noen i frysern til senere jeg, men neida, alt gikk med.)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Lasagne med salat og godt brød til? Du kan lage istand lasagnen i en stor form dagen før og sette i kjøleskapet, slik at det bare er å steike den før gjestene kommer.

Ellers slår jeg et slag for min svigermors kyllingklassiker:

3-4 ferdiggrilla kyllinger fra butikken deles opp i passe biter og legges i stor langpanne. 6 paprikaer i forskjellige farger deles i store biter og steikes litt myke, 3 løk i skiver steikes myke, og alt kokes litt i et par beger fløte. Tilsett en boks hakka tomater og smak til med salt og pepper, litt revet fersk ingefær og et par fedd hakka hvitløk. Blandinga helles over kyllingen, putt revet ost på toppen og gratiner i ovnen.

Serveres med ferske osteboller det er kjempegreit, slenger bare alle ingrediensene i kjøkkenmaskina og lar den elte lenge:

500gr. hvetemel

50 gr. smør

150 gr. revet ost (cheddar, vellagret Norwegia eller annet)

1/2 teskje salt

50 gr. gjær

3 og 1/2dl. melk. Lag vanlig gjærdeig.(smelt smør og varm melk til fingervarmt) Bland inn revet ost og salt. heves. (45 min ca.) Del deigen i 20 biter. Bak ut i den form du selv vil. Etterheves. ( ca. 15 min.) Pensle med litt smeltet smør, strø revet ost på toppen. Stek midt i ovnen ved 225 grader i ca. 15 min.

Tror det blir dette:-) Høres kjempe godt ut. Tusen takk!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Slurp.... Det der er en perfekt mat for meg uten bollene... Takk :-)

Er du på ketolyse kur eller?? Siden du skrev at maten passer perfekt for deg! Har gått på ketolyse selv og kjenner igjen gleder når man finner en oppskrift som passer perfekt.

Uansett, det er en super slankekur og jeg anbefaler den til alle som trenger å gå ned mye.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Altså, her inne er de _dine_. Ikke noe mer ære til svigermødre, de leser ikke på DOL. Basta.

(Det ble en supersuksess her også, da jeg bakte til en hel bataljon. Trodde jeg skulle få ha noen i frysern til senere jeg, men neida, alt gikk med.)

''Ikke noe mer ære til svigermødre, de leser ikke på DOL. Basta.

''

Ikke helt sikker på det. Tror svigermor leser litt på psykiatriforumet av rein faglig interesse. ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Valnøtt

Er du på ketolyse kur eller?? Siden du skrev at maten passer perfekt for deg! Har gått på ketolyse selv og kjenner igjen gleder når man finner en oppskrift som passer perfekt.

Uansett, det er en super slankekur og jeg anbefaler den til alle som trenger å gå ned mye.

Ikke helt - er egentlig i eurodiett, men er litt inspirert av ketolyse også :-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Lasagne med salat og godt brød til? Du kan lage istand lasagnen i en stor form dagen før og sette i kjøleskapet, slik at det bare er å steike den før gjestene kommer.

Ellers slår jeg et slag for min svigermors kyllingklassiker:

3-4 ferdiggrilla kyllinger fra butikken deles opp i passe biter og legges i stor langpanne. 6 paprikaer i forskjellige farger deles i store biter og steikes litt myke, 3 løk i skiver steikes myke, og alt kokes litt i et par beger fløte. Tilsett en boks hakka tomater og smak til med salt og pepper, litt revet fersk ingefær og et par fedd hakka hvitløk. Blandinga helles over kyllingen, putt revet ost på toppen og gratiner i ovnen.

Serveres med ferske osteboller det er kjempegreit, slenger bare alle ingrediensene i kjøkkenmaskina og lar den elte lenge:

500gr. hvetemel

50 gr. smør

150 gr. revet ost (cheddar, vellagret Norwegia eller annet)

1/2 teskje salt

50 gr. gjær

3 og 1/2dl. melk. Lag vanlig gjærdeig.(smelt smør og varm melk til fingervarmt) Bland inn revet ost og salt. heves. (45 min ca.) Del deigen i 20 biter. Bak ut i den form du selv vil. Etterheves. ( ca. 15 min.) Pensle med litt smeltet smør, strø revet ost på toppen. Stek midt i ovnen ved 225 grader i ca. 15 min.

Den retten hørtes veldig god ut! Vi skal også ha bursdag her i huset og da tenkte jeg på å lage den. Vi blir 10 voksne og 3 barn, hvor mange kyllinger bør jeg bruke da?

Tar du maten over på fat når den er ferdig, eller serverer du rett fra langpanna?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Lasagne med salat og godt brød til? Du kan lage istand lasagnen i en stor form dagen før og sette i kjøleskapet, slik at det bare er å steike den før gjestene kommer.

Ellers slår jeg et slag for min svigermors kyllingklassiker:

3-4 ferdiggrilla kyllinger fra butikken deles opp i passe biter og legges i stor langpanne. 6 paprikaer i forskjellige farger deles i store biter og steikes litt myke, 3 løk i skiver steikes myke, og alt kokes litt i et par beger fløte. Tilsett en boks hakka tomater og smak til med salt og pepper, litt revet fersk ingefær og et par fedd hakka hvitløk. Blandinga helles over kyllingen, putt revet ost på toppen og gratiner i ovnen.

Serveres med ferske osteboller det er kjempegreit, slenger bare alle ingrediensene i kjøkkenmaskina og lar den elte lenge:

500gr. hvetemel

50 gr. smør

150 gr. revet ost (cheddar, vellagret Norwegia eller annet)

1/2 teskje salt

50 gr. gjær

3 og 1/2dl. melk. Lag vanlig gjærdeig.(smelt smør og varm melk til fingervarmt) Bland inn revet ost og salt. heves. (45 min ca.) Del deigen i 20 biter. Bak ut i den form du selv vil. Etterheves. ( ca. 15 min.) Pensle med litt smeltet smør, strø revet ost på toppen. Stek midt i ovnen ved 225 grader i ca. 15 min.

Et spørsmål til: kan denne lages dagen før?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...