cizz Skrevet 26. august 2008 Skrevet 26. august 2008 Hva kan man gjøre med kokt ris som man har til overs fra dagen før? Noe godt man kan lage? Hender jeg har det i salat og sånn, men lurte på om det var noen som hadde en oppskrift på noe varmt og kjapt og godt...? 0 Siter
Mrs. Wallace Skrevet 26. august 2008 Skrevet 26. august 2008 Det finnes mange gode varianter av stekt ris, hvis du googler det får du fine oppskrifter og tips. 0 Siter
AneM1365380603 Skrevet 26. august 2008 Skrevet 26. august 2008 Jeg pleier å blande den med salatrestene og litt rå løk. Så koker jeg 3-4 egg. Eggehvitene deler jeg i terninger og blander sammen med det andre. Eggeplommene moser jeg med litt majones, evt litt rømme, salt og karri. Så blander jeg alt sammen. Hvis jeg har litt kylling- eller skinkerester har jeg det også i. Løvbiff smaker også godt i. Testa det nylig. Jeg har også delt eggene i terninger uten å skille dem etter koking. 0 Siter
cizz Skrevet 26. august 2008 Forfatter Skrevet 26. august 2008 Jeg pleier å blande den med salatrestene og litt rå løk. Så koker jeg 3-4 egg. Eggehvitene deler jeg i terninger og blander sammen med det andre. Eggeplommene moser jeg med litt majones, evt litt rømme, salt og karri. Så blander jeg alt sammen. Hvis jeg har litt kylling- eller skinkerester har jeg det også i. Løvbiff smaker også godt i. Testa det nylig. Jeg har også delt eggene i terninger uten å skille dem etter koking. Takk! Hørtes godt ut:-) 0 Siter
cizz Skrevet 26. august 2008 Forfatter Skrevet 26. august 2008 Det finnes mange gode varianter av stekt ris, hvis du googler det får du fine oppskrifter og tips. stekt ris ja, takk for tipset! 0 Siter
Gjest klok kone Skrevet 26. august 2008 Skrevet 26. august 2008 Risotto er jo digg da Du kan servere den som den er, evnt. sammen med litt brød. Eller du kan ha risottoen i nanbrød eller pitabrød. Det er i grunn bare å bruke fantasien, jeg pleier å ha hakket løk, kjøttdeig, evnt. pølsebiter, paprika, tomat, litt krydder som paprika, chili, salt og pepper, evnt buljong... sopp er godt i, smaksett så med tomatpure og ha i ekstra vann. I stedet for vann kan du og bruke hermetisk tomat og bruke saften i boksen som væske. 0 Siter
Mrs. Wallace Skrevet 26. august 2008 Skrevet 26. august 2008 Risotto er jo digg da Du kan servere den som den er, evnt. sammen med litt brød. Eller du kan ha risottoen i nanbrød eller pitabrød. Det er i grunn bare å bruke fantasien, jeg pleier å ha hakket løk, kjøttdeig, evnt. pølsebiter, paprika, tomat, litt krydder som paprika, chili, salt og pepper, evnt buljong... sopp er godt i, smaksett så med tomatpure og ha i ekstra vann. I stedet for vann kan du og bruke hermetisk tomat og bruke saften i boksen som væske. Høyh! Det du skisserer er en gryterett med ris, ikke en risotto. Ordentlig risotto kan man ikke slenge sammen av risrester fra middagen. 0 Siter
Gjest prust Skrevet 26. august 2008 Skrevet 26. august 2008 Spise det som dessert eller kveldsmat med melk og tyttebærsyltetøy på :-) MMMMMMMmmmmmmmMMMMMM! 0 Siter
Gjest bare så du vet d Skrevet 27. august 2008 Skrevet 27. august 2008 Høyh! Det du skisserer er en gryterett med ris, ikke en risotto. Ordentlig risotto kan man ikke slenge sammen av risrester fra middagen. Jeg pleier å lage forskjellige risottoer, jeg bare kaller det risotto. Risotto betyr gryterett med ris det finnes 1000 varianter, samme med bacalao. 0 Siter
tusseline Skrevet 27. august 2008 Skrevet 27. august 2008 Høyh! Det du skisserer er en gryterett med ris, ikke en risotto. Ordentlig risotto kan man ikke slenge sammen av risrester fra middagen. Helt enig med deg! 0 Siter
tusseline Skrevet 27. august 2008 Skrevet 27. august 2008 Jeg pleier å lage forskjellige risottoer, jeg bare kaller det risotto. Risotto betyr gryterett med ris det finnes 1000 varianter, samme med bacalao. Risotto er nok ikke det du beskriver der, nei . 0 Siter
tusseline Skrevet 27. august 2008 Skrevet 27. august 2008 Stekt ris! Ingen over, ingen ved siden . Jeg har i grønnsaker som måtte være i hus, gjerne litt kylling, krydrer med soyasaus og karri, har i et vispet egg på slutten. 0 Siter
Mrs. Wallace Skrevet 27. august 2008 Skrevet 27. august 2008 Jeg pleier å lage forskjellige risottoer, jeg bare kaller det risotto. Risotto betyr gryterett med ris det finnes 1000 varianter, samme med bacalao. Beklager, der tar du nok feil: http://en.wikipedia.org/wiki/Risotto http://www.peppernet.no/peppernet/Akademi/Matakademiet/risotto.html http://italianfood.about.com/od/tipstricks1/a/aa091697.htm 0 Siter
Gjest blææææææææh Skrevet 28. august 2008 Skrevet 28. august 2008 Beklager, der tar du nok feil: http://en.wikipedia.org/wiki/Risotto http://www.peppernet.no/peppernet/Akademi/Matakademiet/risotto.html http://italianfood.about.com/od/tipstricks1/a/aa091697.htm Driter nå i hva andre kaller det, i min familie kaller vi det risotto. Amerikansk risotto, meksikansk risotto, spansk risotto - og norsk risotto a la meg Det viktigste er ikke navnet men at det smaker godt 0 Siter
Gjest En fast bruker Skrevet 28. august 2008 Skrevet 28. august 2008 Driter nå i hva andre kaller det, i min familie kaller vi det risotto. Amerikansk risotto, meksikansk risotto, spansk risotto - og norsk risotto a la meg Det viktigste er ikke navnet men at det smaker godt Hmmm... Mener du de Toro-gryterettene med ris i? Eller noe lignende? For de har fint lite til felles med risotto. ;-I 0 Siter
mariaflyfly Skrevet 28. august 2008 Skrevet 28. august 2008 Steik det sammen med litt hakka løk, noen grønnsaker (jeg pleier å bare bruke en sånn amerikansk blanding, eller hva det heter, fra frysedisken, med erter, gulrøtter og mais når jeg ikke gidder lage det så veldig fancy. Ha i litt kylling eller reker hvis du liker det og kakk i et par egg mot slutten som du rører inn mens det steikes. Serveres med soyasaus og tabasco. Husker jeg ofte spiste det til lunsj et sted jeg jobba før. En fyr fra Kina som dreiv en småsjaber liten restaurant i etasjen over lagde det, og noodlesoup til oss anenhver gang. 0 Siter
Gjest blææææh Skrevet 28. august 2008 Skrevet 28. august 2008 Hmmm... Mener du de Toro-gryterettene med ris i? Eller noe lignende? For de har fint lite til felles med risotto. ;-I LIke gjerne de som de man lager selv Det er jo risrett/risgryte, men det er så mye lettere å si risotto Har smakt noe risotto med reker osv i, men jeg liker best mors risotto, hun gjorde det enkelt og hadde bare tomatpure, løk og kjøttdeig i Men end of discussion nå, for som sagt så driter jeg i hva det egentlig heter 0 Siter
Mrs. Wallace Skrevet 28. august 2008 Skrevet 28. august 2008 Driter nå i hva andre kaller det, i min familie kaller vi det risotto. Amerikansk risotto, meksikansk risotto, spansk risotto - og norsk risotto a la meg Det viktigste er ikke navnet men at det smaker godt ''Det viktigste er ikke navnet men at det smaker godt :)'' Det er selvfølgelig sant. Men når man skal kommunisere med andre mennesker, er det nå engang en fordel at man bruker de samme definisjonene. Det blir fort litt misforståelser når man kaller en spade for en kam, for å si det sånn. 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.