Hushjelpen Skrevet 27. september 2008 Skrevet 27. september 2008 Tar gjerne imot gode oppskrifter og ideer til mat å lage på fjelltur... Må ikke være for tungt, vi skal gå i noen timer før vi lager mat... Vi har stormkjøkken, så det kan godt være mat som kan lages på den, eller bål ev. Eller bare annen god mat å ha med som er ferdig laget på hytta! 0 Siter
Gjest prust Skrevet 27. september 2008 Skrevet 27. september 2008 Husker med glede tilbake på de fjellturene vi hadde med mine foreldre som barn. Da var det fast prosedyre å lage fruktsuppe (på pose) til forrett, og så steke ostesmørbrød og bacon - alt på kokeustyr på bål :-) Ellers husker jeg jo kaffepulver, te, veldig konsentrert saft, havregryn, knekkebrød og så brød til første dagen. En kuriositet var at pappa alltid la ned en liter melk i bekken der vi parkerte, slik at vi kunne drikke iskald melk med en gang vi kom tilbake til bilen, etter noen dager på fjellet uten melk :-) 0 Siter
Gjest Astroide Skrevet 27. september 2008 Skrevet 27. september 2008 Stek ferdig gryterett av et eller annet slag. Feks bare fra pose med kjøttdeig i. Varmes på stekepanna over bålet eller på stormkjøkkenet. Ellers er jo sånne poser enkle i utgangspunktet da. Litt mer klin med å steke kjøttdeigen OPPÅ fjellet. 0 Siter
pekkaline Skrevet 27. september 2008 Skrevet 27. september 2008 På fjellet smaker det meste godt. Hva med hermetikk? Lapskaus og noen baguetter kanskje. 0 Siter
Speak Skrevet 29. september 2008 Skrevet 29. september 2008 Dessert: lapper 2 egg vispes 1 dl speltmel + 1 dl grovt speltmel 1 ts vaniljesukker 1 ts bakepulver litt melk til passe tykk konsistens (den blir litt tykkere når den står litt) evt. litt sukker eller søtning Serveres med syltetøy. Dette er kjempegodt, og imponerer på tur. I tillegg er det sunn mat som gir energi:-) 0 Siter
Speak Skrevet 29. september 2008 Skrevet 29. september 2008 Dessert: lapper 2 egg vispes 1 dl speltmel + 1 dl grovt speltmel 1 ts vaniljesukker 1 ts bakepulver litt melk til passe tykk konsistens (den blir litt tykkere når den står litt) evt. litt sukker eller søtning Serveres med syltetøy. Dette er kjempegodt, og imponerer på tur. I tillegg er det sunn mat som gir energi:-) Røra lages selvsagt FØR dere drar. Brusflaske fungerer godt som emballasje:-) 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.