Gå til innhold

Gode vafler? Oppskrift ønskes! :)


Anbefalte innlegg

Skrevet

Hei! :) Jeg lager forferdelig vafler, hehe.. Så jeg trenger en god oppskrift, for kjøpte nytt vaffeljern i går som jeg skal teste i helga. :) Men mine sendeplater duger ikke..

Oppskrift mottas med stor takknemdlighet! ;o) På forhånd takk...

  • Svar 40
  • Opprettet
  • Siste svar

Mest aktive i denne tråden

  • candyqueen_83

    7

  • Spirello

    3

  • Lillemus

    2

  • Mirabell

    1

Mest aktive i denne tråden

Skrevet

Dette er ikke en Fedon-oppskrift, altså.... Men jeg var håpløs på vaffelfronten helt til jeg fikk denne oppskrifta på et museum jeg besøkte:

4 egg

1,5 kopp sukker

1/2 l kulturmelk

150g margarin

4 kopper mel

1 ts bakepulver

2 ts vaniljesukker

Visp egg og sukker, tilsett smelta margarin. Ha melk og mel/bakepulver/vaniljesukker i vekselvis. Røren blir ganske tyktflytende.

Jeg har blitt yndlingstante pga den oppskrifta ;)

Skrevet

Dette er ikke en Fedon-oppskrift, altså.... Men jeg var håpløs på vaffelfronten helt til jeg fikk denne oppskrifta på et museum jeg besøkte:

4 egg

1,5 kopp sukker

1/2 l kulturmelk

150g margarin

4 kopper mel

1 ts bakepulver

2 ts vaniljesukker

Visp egg og sukker, tilsett smelta margarin. Ha melk og mel/bakepulver/vaniljesukker i vekselvis. Røren blir ganske tyktflytende.

Jeg har blitt yndlingstante pga den oppskrifta ;)

*Skriver ut* Så kjempegod ut!

Skrevet

Dette er ikke en Fedon-oppskrift, altså.... Men jeg var håpløs på vaffelfronten helt til jeg fikk denne oppskrifta på et museum jeg besøkte:

4 egg

1,5 kopp sukker

1/2 l kulturmelk

150g margarin

4 kopper mel

1 ts bakepulver

2 ts vaniljesukker

Visp egg og sukker, tilsett smelta margarin. Ha melk og mel/bakepulver/vaniljesukker i vekselvis. Røren blir ganske tyktflytende.

Jeg har blitt yndlingstante pga den oppskrifta ;)

Takk :) Høres gode ut! *løper og kjøper* :) Hvor mange plater får du av denne røra da? Min kjære spiser 8 aleine.. hehe..

Skrevet

Min "egendefinerte" oppskrift, og til ca en liter melk er:

* Mange! egg (kansje 6-7), vispes lett sammen

* Ca 1 liter lettmelk

* Mel til passe tykkelse på røren du ønsker (bruker kansje 3 dl)

* Ca 1 1/2 t-skje bakepulver

* Sukker til passe smak du ønsker (bruker ca 1 dl)

* Flytende melange i ønsket mål (bruker ca 1 dl)

Ps. Har fått mye skryt for disse vaflene.

Skrevet

Toro har god vaffelmix

Ja, den er også kjempegod (hvis en bruker mer melk enn vann i røra).

:-)

Gjest Gulla Wiltersen
Skrevet

Egg, sukker som piskes sammen først, melk til fargen er passe, mel til røra er passe tykk. Litt bakepulver.

Så kan du ha i smeltet smør, rømme i ganske store doser, kardemomme eller vaniljesukker å variere med etter hva du har i skapet.

Skrevet

Takk :) Høres gode ut! *løper og kjøper* :) Hvor mange plater får du av denne røra da? Min kjære spiser 8 aleine.. hehe..

Jeg steiker som regel fortløpende, og har egentlig aldri talt hvor mange det blir. De forsvinner før du fortere enn jeg kan telle...

Kan tenke meg at det blir i hvert fall 10-12 jern av den. Du får telle og la meg få vite.

En annen fin ting med oppskrifta er at den er så enkel at unger også kan lage den på egenhånd. Guttungen som går i andreklasse skulle forsøke seg, men jeg måtte veilede han litt når han ville ta husets største krus som koppemål. Han ville ha mest mulig vafler for jobben, må vite!

Gjest Elextra
Skrevet

Egg, sukker som piskes sammen først, melk til fargen er passe, mel til røra er passe tykk. Litt bakepulver.

Så kan du ha i smeltet smør, rømme i ganske store doser, kardemomme eller vaniljesukker å variere med etter hva du har i skapet.

Kjøkkennoviser er jo veldig begeistret for angivelser som "passe farge", "passe tykk", etc. ;)

Skrevet

Kjøkkennoviser er jo veldig begeistret for angivelser som "passe farge", "passe tykk", etc. ;)

Det går bra :) Ser når røra er passe tykk, hehe.. det andre smaker jeg bare til. er mange år siden ejg lagde vafler sist, siden jeg ikke synes de ble gode.. Så prøver igjen. :) Men LITT kjøkkenantenne har jeg..

Gjest zybella77
Skrevet

3 egg

3 ss sukker

1/2 ts vaniljesukker

1/2 ts kardemomme

4 dl hvetemel

1/2 ts salt

6 dl melk

50 g smeltet smør

1/2 ts bakepulver

Pisk egg og sukker godt sammen. Hell så over melken og rør sammen. Bland alt det tørre og ha i litt og litt i røren etterhvert som du rører. Røren skal være som en tykk glatt saus. La røren svelle i ca. en halvtime. Smelt margarin og rør forsiktig inn i røren. Sett på vaffeljernet så det får varme seg. Smør oppe og nede med litt margarin. Vaflene stekes i ca. 2 min. (det varierer litt fra vaffeljern til vaffeljern, men de skal være pent lysebrune).

Serveres lunkne med smør og jordbærsylte, kanskje en liten rømmeklatt... eller etter smak ;-) Bare fantasien setter grenser.

Gjest Elextra
Skrevet

Det går bra :) Ser når røra er passe tykk, hehe.. det andre smaker jeg bare til. er mange år siden ejg lagde vafler sist, siden jeg ikke synes de ble gode.. Så prøver igjen. :) Men LITT kjøkkenantenne har jeg..

Kanskje det bare er meg, men jeg synes stort sett bestandig nystekte vafler er godt, jeg, selv om det selvsagt er gradforskjeller.

Minner meg forøvrig om noen amerikanere jeg traff nylig, som hadde vært en gang i Norge - de lurte på hvorfor man bare fikk servet disse vaflene over alt! De hadde tydeligvis fått det hvert sted de var på besøk... *S*

Gjest høstløv
Skrevet

Kanskje det bare er meg, men jeg synes stort sett bestandig nystekte vafler er godt, jeg, selv om det selvsagt er gradforskjeller.

Minner meg forøvrig om noen amerikanere jeg traff nylig, som hadde vært en gang i Norge - de lurte på hvorfor man bare fikk servet disse vaflene over alt! De hadde tydeligvis fått det hvert sted de var på besøk... *S*

Ja, vafler er et særnorsk fenomen.

En dame, jeg kjenner spiser vafler til kaffen etter middagen, hver eneste dag.

Gjest høstløv
Skrevet

Vi bruker pose med vaffelmiks og tilsetter godt smør, alle skryter av de gode vaflene.

Det er smøret som gjør susen.

Skrevet

Kanskje det bare er meg, men jeg synes stort sett bestandig nystekte vafler er godt, jeg, selv om det selvsagt er gradforskjeller.

Minner meg forøvrig om noen amerikanere jeg traff nylig, som hadde vært en gang i Norge - de lurte på hvorfor man bare fikk servet disse vaflene over alt! De hadde tydeligvis fått det hvert sted de var på besøk... *S*

En venn av meg fra Boston omtaler Norge konsekvent som "The Waffle Country".

Gjest høstløv
Skrevet

Toro har god vaffelmix

Bruk godt smør, og vaflene blir kjempegode.

Gjest Elextra
Skrevet

En venn av meg fra Boston omtaler Norge konsekvent som "The Waffle Country".

Vafler er jo godt, men jeg har aldri helt skjønt at vi er så stolt av dem at vi må servere dem til alle utlendinger på besøk *S*

Gjest høstløv
Skrevet

Vafler er jo godt, men jeg har aldri helt skjønt at vi er så stolt av dem at vi må servere dem til alle utlendinger på besøk *S*

Fordi det er lettvint og godt.

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...

×
×
  • Opprett ny...