Gå til innhold

Gode vafler? Oppskrift ønskes! :)


Spirello

Anbefalte innlegg

Gjest Gulla Wiltersen

Kjøkkennoviser er jo veldig begeistret for angivelser som "passe farge", "passe tykk", etc. ;)

Ahhh.... Jeg ikke tenke....

Jeg tenkte at når jeg klarer det så klarer nok alle det jeg.

Da er nok de mer nøyaktige oppskriftene bedre - jeg bare slomser oppi jeg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

  • Svar 40
  • Opprettet
  • Siste svar

Mest aktive i denne tråden

  • candyqueen_83

    7

  • Spirello

    3

  • Lillemus

    2

  • Mirabell

    1

Mest aktive i denne tråden

Gjest Elextra

Ahhh.... Jeg ikke tenke....

Jeg tenkte at når jeg klarer det så klarer nok alle det jeg.

Da er nok de mer nøyaktige oppskriftene bedre - jeg bare slomser oppi jeg.

Jeg slumser også - når det er noe jeg kan! Pløyer jeg ny mark følger jeg målene nøyaktig.

Forøvrig er jeg en mester i å forenkle kompliserte oppskrifter - men det er jo også fordi jeg har en viss erfaring på kjøkkenet. Mannen min blir bestandig imponert (men det sier mer om ham)! *S*

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Gulla Wiltersen

Jeg slumser også - når det er noe jeg kan! Pløyer jeg ny mark følger jeg målene nøyaktig.

Forøvrig er jeg en mester i å forenkle kompliserte oppskrifter - men det er jo også fordi jeg har en viss erfaring på kjøkkenet. Mannen min blir bestandig imponert (men det sier mer om ham)! *S*

Ah - der har jeg funnet _trikset_. Ingen problem med å fremstå som en dronning på kjøkkenet. Er bare å finne seg en mann som har bodd alene en del år det. Han blir overlykkelig over en vaffel eller fiskepinner :-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Elextra

Ah - der har jeg funnet _trikset_. Ingen problem med å fremstå som en dronning på kjøkkenet. Er bare å finne seg en mann som har bodd alene en del år det. Han blir overlykkelig over en vaffel eller fiskepinner :-)

Hehe, du sier noe.

Nå har jeg en mann som også liker å imponere på kjøkkenet, og det gjør han! Men han er avhengig av å følge oppskriften til punkt og prikke - han tør ikke avvike en tøddel. I begynnelsen syntes han jeg jukset, men han har etterhvert skjønt at det _kan_ være veldig smart å bruke hønsebuljong i stedet for en avkokt høne i enkelte oppskrifter.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Gulla Wiltersen

Hehe, du sier noe.

Nå har jeg en mann som også liker å imponere på kjøkkenet, og det gjør han! Men han er avhengig av å følge oppskriften til punkt og prikke - han tør ikke avvike en tøddel. I begynnelsen syntes han jeg jukset, men han har etterhvert skjønt at det _kan_ være veldig smart å bruke hønsebuljong i stedet for en avkokt høne i enkelte oppskrifter.

Avkokt høne - han sto ikke og faktisk lagde det? Imponert nå! Virker han like bra når det skal skiftes dekk og males tak også?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hehe, du sier noe.

Nå har jeg en mann som også liker å imponere på kjøkkenet, og det gjør han! Men han er avhengig av å følge oppskriften til punkt og prikke - han tør ikke avvike en tøddel. I begynnelsen syntes han jeg jukset, men han har etterhvert skjønt at det _kan_ være veldig smart å bruke hønsebuljong i stedet for en avkokt høne i enkelte oppskrifter.

''men han har etterhvert skjønt at det _kan_ være veldig smart å bruke hønsebuljong i stedet for en avkokt høne i enkelte oppskrifter.''

*Sprutlatter* Min kjære skjønte etterhvert at resultatet av brødbaksten ikke var helt avhengig av at deigen hevet i nøyaktig 60 min, men det gikk like bra med både 55 og 65 min... ;o)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Gjest Elextra

Avkokt høne - han sto ikke og faktisk lagde det? Imponert nå! Virker han like bra når det skal skiftes dekk og males tak også?

Hehe, avkokt høne var bare et bilde; kommer ikke riktig på eksempler der han har laget ting fra bunnen hvor jeg ville tatt en snarvei. Grundig er han, og god blir maten! :-).

Han funker godt på en del andre områder også, ja! *S* Selv om jeg på noen området har vanskeligheter med å få ham til å forstå at det kan være bedre å gjøre ting halvveis enn ikke i det hele tatt (eks. rydding og rengjøring).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Elextra

''men han har etterhvert skjønt at det _kan_ være veldig smart å bruke hønsebuljong i stedet for en avkokt høne i enkelte oppskrifter.''

*Sprutlatter* Min kjære skjønte etterhvert at resultatet av brødbaksten ikke var helt avhengig av at deigen hevet i nøyaktig 60 min, men det gikk like bra med både 55 og 65 min... ;o)

;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Aimabel

Vi bruker pose med vaffelmiks og tilsetter godt smør, alle skryter av de gode vaflene.

Det er smøret som gjør susen.

Det er vanvittig mye smør i de og de blir kjempegode!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

candyqueen_83

Hehe, du sier noe.

Nå har jeg en mann som også liker å imponere på kjøkkenet, og det gjør han! Men han er avhengig av å følge oppskriften til punkt og prikke - han tør ikke avvike en tøddel. I begynnelsen syntes han jeg jukset, men han har etterhvert skjønt at det _kan_ være veldig smart å bruke hønsebuljong i stedet for en avkokt høne i enkelte oppskrifter.

''men han har etterhvert skjønt at det _kan_ være veldig smart å bruke hønsebuljong i stedet for en avkokt høne i enkelte oppskrifter. ''

Lol! :o)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest høstløv

Hvilket jern kjøpte du? Jeg har wilfa, og vaflene blir alltid for sprø. Jeg liker myke, tykke vafler.

Da er vi forskjellige, for jeg liker sprø vafler, varme rett fra vaffeljernet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

candyqueen_83

Dette er ikke en Fedon-oppskrift, altså.... Men jeg var håpløs på vaffelfronten helt til jeg fikk denne oppskrifta på et museum jeg besøkte:

4 egg

1,5 kopp sukker

1/2 l kulturmelk

150g margarin

4 kopper mel

1 ts bakepulver

2 ts vaniljesukker

Visp egg og sukker, tilsett smelta margarin. Ha melk og mel/bakepulver/vaniljesukker i vekselvis. Røren blir ganske tyktflytende.

Jeg har blitt yndlingstante pga den oppskrifta ;)

Hvor mye er en kopp? 2 dl?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest ViViola

Jeg har virkelig slitt med det samme, synes ikke vaflene har blitt gode i det heletatt - mer som harde og freesbe-aktige. Så - for et par uker siden maste unga (utrolig nok!) på vafler, og siden jeg ikke gadd å finne noen oppskrift bare slumset jeg. Noe jeg _aldri_ gjør ellers, jeg er punktlig med oppskrifter, altså!

Men: Jeg klasket sammen 4 egg, en snau liter skummetmelk, en sprut flytende smør, 5 ss Splenda, en godt dryss kli, et godt dryss havregryn - og hvetemel til passe røre. Tjukk og god røre.

Mener jeg også slapp oppi et par ts vaniljesukker, men jeg er ikke sikker på om jeg bare tenkte å gjøre det eller om jeg faktisk gjorde det.

Og undre over alle undre: De ble knallgode! Myke og nydelige!

Vet ikke om du ble inspirert?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest ViViola

Forresten, etter at jeg sendte forrige innlegg kom jeg på et tips jeg en gang fikk: Bruk kefir eller annen tjukkmjølk i steden for vanlig melk. Det skal visst gjøre alt luftig og mykt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvor mye er en kopp? 2 dl?

Er ikke et krus ca 2 dl, da? Jeg vil tro det er c1,5 dl i de koppene jeg bruker. Men det finnes sikkert en nøyaktig omregning fra kopp til dl.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

candyqueen_83

Er ikke et krus ca 2 dl, da? Jeg vil tro det er c1,5 dl i de koppene jeg bruker. Men det finnes sikkert en nøyaktig omregning fra kopp til dl.

Sikkert ¨bra med 1,5 dl :o)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...

×
×
  • Opprett ny...