tonie Skrevet 18. oktober 2008 Skrevet 18. oktober 2008 Jeg har glemt å handle inn søndagsmiddag, så det blir restaurant på oss. 0 Siter
Gjest ViViola Skrevet 18. oktober 2008 Skrevet 18. oktober 2008 Det høres utrolig spennende ut! Jeg har forresten aldri brukt båndspaghetti. Koker du laksen opp først og deler den i biter? Hva annet har du i sausen? Neida, jeg gjør slik: Tar litt hvitløk eller vårløk eller purreløk og hakker opp sammen med litt chili og ingefær. Freser det i panna. Deler opp laksen i biter (med litt størrelse, omtrent dobbelt så store som de bitene man putter i munnen). Når løk og chili og ingefær har frest seg litt stekt, så heller jeg på en boks med matfløte. Skrur ned tempen og lar det småkoke i panna i 7-8 minutter, smaker til med salt og pepper. Har så i fisken helt mot slutten, når fløten begynner å tykne. Fisken trenger bare 4-5 minutter, så er den ferdig. Båndspaghetti kokes etter anvisningen på pakka. Serverer denne med grønn salat til, det er supersuksess. Og veldig rask mat. (Det man freser i panna kan man jo bestemme selv, det man ikke liker kutter man bare ut.) 0 Siter
Gjest ViViola Skrevet 18. oktober 2008 Skrevet 18. oktober 2008 Jeg har glemt å handle inn søndagsmiddag, så det blir restaurant på oss. Sukk, slikt skjer ikke når man skriver menylister og henger opp på veggen... 0 Siter
....AV Skrevet 18. oktober 2008 Skrevet 18. oktober 2008 Vi snakket her en dag om at det er lenge siden vi har hatt laks. Hva slags tilbehør bruker du? Enten ris, hollandaisesaus/sandefjordsmør og salat/agurksalat, eller så er favoritten å steke laksen på en seng av rotgrønnsaker i ovnen. 0 Siter
AneM1365380603 Skrevet 18. oktober 2008 Skrevet 18. oktober 2008 Neida, jeg gjør slik: Tar litt hvitløk eller vårløk eller purreløk og hakker opp sammen med litt chili og ingefær. Freser det i panna. Deler opp laksen i biter (med litt størrelse, omtrent dobbelt så store som de bitene man putter i munnen). Når løk og chili og ingefær har frest seg litt stekt, så heller jeg på en boks med matfløte. Skrur ned tempen og lar det småkoke i panna i 7-8 minutter, smaker til med salt og pepper. Har så i fisken helt mot slutten, når fløten begynner å tykne. Fisken trenger bare 4-5 minutter, så er den ferdig. Båndspaghetti kokes etter anvisningen på pakka. Serverer denne med grønn salat til, det er supersuksess. Og veldig rask mat. (Det man freser i panna kan man jo bestemme selv, det man ikke liker kutter man bare ut.) Mmm, det høres vidunderlig ut ) Forstår bare ikke hvorfor du så forsiktig listet deg inn i en tråd når jeg blir så glad for tips. En annen ting.. Hvor mye båndspaghetti og fisk beregner jeg på 6 personer? Bør jeg doble oppskriften? Jeg har lagret oppskrifta, så den testes innen rimelig tid Var du i en annen drakt før, om du skjønner? 0 Siter
AneM1365380603 Skrevet 18. oktober 2008 Skrevet 18. oktober 2008 Enten ris, hollandaisesaus/sandefjordsmør og salat/agurksalat, eller så er favoritten å steke laksen på en seng av rotgrønnsaker i ovnen. Hvor lenge har du den i ovnen da? Rensker du fisken først? Bruker du nevnte sauser til når den har vært i ovnen? Selv har jeg kokt den og hatt poteter, agurk, gulrøtter og rømme til. Jeg er overmoden for å teste ut noe nytt. Laks er godt og sunt. 0 Siter
Gjest ViViola Skrevet 18. oktober 2008 Skrevet 18. oktober 2008 Mmm, det høres vidunderlig ut ) Forstår bare ikke hvorfor du så forsiktig listet deg inn i en tråd når jeg blir så glad for tips. En annen ting.. Hvor mye båndspaghetti og fisk beregner jeg på 6 personer? Bør jeg doble oppskriften? Jeg har lagret oppskrifta, så den testes innen rimelig tid Var du i en annen drakt før, om du skjønner? Listing kan være lurt når man ikke kjenner folk så godt... :-) Men hyggelig at du tok det slik, da. :-) Vi er 4 personer, og spiser ca 800 g fisk og gud-vet-hvor-mye pasta. Jeg bommer stort sett hver gang på den pastaen... Det står sikkert noe på pakka, ja, med porsjonsberegning, men det har jeg neppe lest. Usj. Jeg ville sikkert brukt 2 bokser med fløte, da, for hos oss sleikes det siste ut av panna. Vi kunne brukt mer, men ikke så mye som 2 bokser. Trur eg. Om jeg har vært her før? Joda, i flere ulike drakter. Har hatt kortere og lengre pauser, og siden jeg er nært hjernedød hva passord angår, så skjønner du sikkert tegninga. :-) Åssen det - er jeg "gjenkjent"? 0 Siter
tonie Skrevet 18. oktober 2008 Skrevet 18. oktober 2008 Sukk, slikt skjer ikke når man skriver menylister og henger opp på veggen... Godt å høre at det finnes flere ikke helt helstøpte husmødre her. Eller var det bare en ren sympatierklæring? 0 Siter
AneM1365380603 Skrevet 18. oktober 2008 Skrevet 18. oktober 2008 Listing kan være lurt når man ikke kjenner folk så godt... :-) Men hyggelig at du tok det slik, da. :-) Vi er 4 personer, og spiser ca 800 g fisk og gud-vet-hvor-mye pasta. Jeg bommer stort sett hver gang på den pastaen... Det står sikkert noe på pakka, ja, med porsjonsberegning, men det har jeg neppe lest. Usj. Jeg ville sikkert brukt 2 bokser med fløte, da, for hos oss sleikes det siste ut av panna. Vi kunne brukt mer, men ikke så mye som 2 bokser. Trur eg. Om jeg har vært her før? Joda, i flere ulike drakter. Har hatt kortere og lengre pauser, og siden jeg er nært hjernedød hva passord angår, så skjønner du sikkert tegninga. :-) Åssen det - er jeg "gjenkjent"? Jeg tror jeg prøver med 1,5 pakker fløte første gangen. Blir det lite betyr det bare at det var vellykka ) Spaghettien blandes ikke i maten, men serveres ved siden av? Salat til blir bra. Alle her elsker salat, unntatt den eldste. Hun sier den ødelegger den gode matsmaken Tenåring vettu.. Om en stund er hun vel vegetarianer. Egentlig har jeg tenkt deg som en annen siden du dukket opp, men jeg vil ikke skrive nicket. Du må bare være henne ;o) 0 Siter
Gjest ViViola Skrevet 18. oktober 2008 Skrevet 18. oktober 2008 Godt å høre at det finnes flere ikke helt helstøpte husmødre her. Eller var det bare en ren sympatierklæring? Strengt tatt var det ren misunnelse som brøt ut. Restaurantbesøk - det kunne jeg tenkt meg, ja, men på menylista mi står det and. Og da blir det /%"#("!#) and. Made by mi, for gubben skal bruke morgendagen på jobben. Men and blir sikkert skikkelig godt, særlig sammenlignet med restaurantmat. Særlig. 0 Siter
Gjest ViViola Skrevet 18. oktober 2008 Skrevet 18. oktober 2008 Jeg tror jeg prøver med 1,5 pakker fløte første gangen. Blir det lite betyr det bare at det var vellykka ) Spaghettien blandes ikke i maten, men serveres ved siden av? Salat til blir bra. Alle her elsker salat, unntatt den eldste. Hun sier den ødelegger den gode matsmaken Tenåring vettu.. Om en stund er hun vel vegetarianer. Egentlig har jeg tenkt deg som en annen siden du dukket opp, men jeg vil ikke skrive nicket. Du må bare være henne ;o) Spaghettien ved siden av, ja, rett fra servofixen! ;-) Jeg er muligens "hu andre" - har ikke noe å skjule forsåvidt (tror jeg, da, jeg er jo som sagt litt hjernedød i perioder, så jeg _kan_ jo ha gått på en smell i hine hårde dager), så det er helt greit. Du får melde åssen det går når dette er prøvd, da! :-) 0 Siter
tonie Skrevet 18. oktober 2008 Skrevet 18. oktober 2008 Strengt tatt var det ren misunnelse som brøt ut. Restaurantbesøk - det kunne jeg tenkt meg, ja, men på menylista mi står det and. Og da blir det /%"#("!#) and. Made by mi, for gubben skal bruke morgendagen på jobben. Men and blir sikkert skikkelig godt, særlig sammenlignet med restaurantmat. Særlig. Hehe. Jeg synes det høres helt kurant ut med and. Jeg tror det blir indisk. Det føles litt sånn akkurat nå i alle fall. Hot og godt:) 0 Siter
....AV Skrevet 18. oktober 2008 Skrevet 18. oktober 2008 Hvor lenge har du den i ovnen da? Rensker du fisken først? Bruker du nevnte sauser til når den har vært i ovnen? Selv har jeg kokt den og hatt poteter, agurk, gulrøtter og rømme til. Jeg er overmoden for å teste ut noe nytt. Laks er godt og sunt. Jeg bruker laksefileter fra frysedisken som tines først. Kutter opp div. grønnsaker, og har i en ildfast form, drypper over litt olivenolje og steker på 225 grader i ca. 15 min, så legger jeg på laksefileter med salt og pepper og steker videre i 15-20 minutter. Vi har som regel ris til, men ikke saus når vi gjør det på denne måten. Mange liker vel poteter, men det er ingen slager til fisk her i huset. 0 Siter
Gjest ViViola Skrevet 18. oktober 2008 Skrevet 18. oktober 2008 Hehe. Jeg synes det høres helt kurant ut med and. Jeg tror det blir indisk. Det føles litt sånn akkurat nå i alle fall. Hot og godt:) Takk for den, ja, der sank anda enda lenger ned. Indisk er forsåvidt ikke noe alternativ her i byen, da, det er ikke så mye som er det. Alternativ her, altså. Men å slippe å lage middagen sjøl hadde vært hyggelig. Dere får kose dere i morgen, og sende en tanke til meg som svetter over grytene! :-) 0 Siter
AneM1365380603 Skrevet 18. oktober 2008 Skrevet 18. oktober 2008 Spaghettien ved siden av, ja, rett fra servofixen! ;-) Jeg er muligens "hu andre" - har ikke noe å skjule forsåvidt (tror jeg, da, jeg er jo som sagt litt hjernedød i perioder, så jeg _kan_ jo ha gått på en smell i hine hårde dager), så det er helt greit. Du får melde åssen det går når dette er prøvd, da! :-) Servofixen?? Må ikke komme med sånne begrep en lørdagskveld vettu Jeg har alltid gitt tilbakemeldinger når jeg har laget doleres matretter, og det skal du også få ) 0 Siter
AneM1365380603 Skrevet 18. oktober 2008 Skrevet 18. oktober 2008 Jeg bruker laksefileter fra frysedisken som tines først. Kutter opp div. grønnsaker, og har i en ildfast form, drypper over litt olivenolje og steker på 225 grader i ca. 15 min, så legger jeg på laksefileter med salt og pepper og steker videre i 15-20 minutter. Vi har som regel ris til, men ikke saus når vi gjør det på denne måten. Mange liker vel poteter, men det er ingen slager til fisk her i huset. Takk. Oppskriften er lagret ) 0 Siter
Gjest ViViola Skrevet 18. oktober 2008 Skrevet 18. oktober 2008 Servofixen?? Må ikke komme med sånne begrep en lørdagskveld vettu Jeg har alltid gitt tilbakemeldinger når jeg har laget doleres matretter, og det skal du også få ) He-he, alle husmødre har vel en servofix? :-) Seriøst: Alle hjem bør ha en servofix. Så holder spaghettien/risen/makaronien/pølsene/pannekakene osv. seg varme under hele måltiden. Eller isen holder seg kald om sommeren. :-) Håper det smaker - med eller uten servofix! ;-) (Her finner du katalogen fra Tupperware, se side 60-61, ting nr. 6 - i fall du ikke ble noe klokere. http://nozebra.ipapercms.dk/Tupperware/NO/Magasin/Magazine2008no/ :-)) 0 Siter
tonie Skrevet 18. oktober 2008 Skrevet 18. oktober 2008 Takk for den, ja, der sank anda enda lenger ned. Indisk er forsåvidt ikke noe alternativ her i byen, da, det er ikke så mye som er det. Alternativ her, altså. Men å slippe å lage middagen sjøl hadde vært hyggelig. Dere får kose dere i morgen, og sende en tanke til meg som svetter over grytene! :-) Jeg skal sende deg noen tanker. Du får trøste deg med at i morgen kveld sitter du der med en gooood magefølelse. Du har laget deilig mat til deg selv og andre. Flink er du:) Det er ikke jeg, selv om det sikkert smaker godt;) 0 Siter
tonie Skrevet 18. oktober 2008 Skrevet 18. oktober 2008 He-he, alle husmødre har vel en servofix? :-) Seriøst: Alle hjem bør ha en servofix. Så holder spaghettien/risen/makaronien/pølsene/pannekakene osv. seg varme under hele måltiden. Eller isen holder seg kald om sommeren. :-) Håper det smaker - med eller uten servofix! ;-) (Her finner du katalogen fra Tupperware, se side 60-61, ting nr. 6 - i fall du ikke ble noe klokere. http://nozebra.ipapercms.dk/Tupperware/NO/Magasin/Magazine2008no/ :-)) Uh. Jeg må tilstå at det er første gang jeg hører ordet servofix. Kjenner at jeg begynner å kaldsvette litt her nå, jeg:/ 0 Siter
Gjest ViViola Skrevet 18. oktober 2008 Skrevet 18. oktober 2008 Jeg skal sende deg noen tanker. Du får trøste deg med at i morgen kveld sitter du der med en gooood magefølelse. Du har laget deilig mat til deg selv og andre. Flink er du:) Det er ikke jeg, selv om det sikkert smaker godt;) Flink og flink, fru blom. Du er vel just flinkere, som bruker tiden med mann (?) og barn (?) i steden for å være fjern. :-) 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.