ekte nick Skrevet 18. oktober 2008 Skrevet 18. oktober 2008 De er gått 1 uke over angitt holdbarhetsdato. 0 Siter
Gjest høstløv Skrevet 18. oktober 2008 Skrevet 18. oktober 2008 Det er bare å prøve å knekke de, lukter de råtne egg, så er de råtne, og du kan ikke bruke de, men lukter de frisk, er det bare å bruke ivei. 0 Siter
tonie Skrevet 18. oktober 2008 Skrevet 18. oktober 2008 En uke er ingenting når det kommer til egg. Bruk dem, de er nok finfine. 0 Siter
AneM1365380603 Skrevet 18. oktober 2008 Skrevet 18. oktober 2008 Jeg ville ikke nølt med en uke over tiden. Eggene er sikkert helt fine. Det er ikke mange år siden eggene fikk kortere holdbarhet, men kvaliteten er den samme. Det var noe EU-direktiv. 0 Siter
double Skrevet 18. oktober 2008 Skrevet 18. oktober 2008 Det er enkelt å sjekke om egg er brukbare. Slipp egget i et stort glass (eller lignede) fylt med vann. Legger det seg på bunnene er det i orden, flyter det opp er det bare å hive i søpla. 0 Siter
Gjest hos oss Skrevet 19. oktober 2008 Skrevet 19. oktober 2008 Ta det med en klype salt Ta stemplingsdatoen på eggekartongen ”med en klype salt”. Norske egg er like gode og like trygge å spise i flere måneder etter at de har ”gått ut på dato”, bare du har eggene i kjøleskap. På grunn av faren for salmonella i andre land, har EØS en regel om at egg bare kan stemples med 28 dager fra verping. For - er det først salmonellabakterier inne i egget – formerer de seg for hver dag som går; særlig hvis eggene ikke oppbevares kjølig. I Norge har vi verken salmonella i eggene eller problemer med kjøling av eggene. Likevel må vi følge bestemmelsene i EØS; selv om de altså er helt håpløse for oss. Vi får ta stemplingsdatoen på egg ”med en klype salt”! hentet fra: www.egg.no 0 Siter
Elis31 Skrevet 19. oktober 2008 Skrevet 19. oktober 2008 Jeg ser aldri på holdbarhetsdatoen til egg, men på andre matprodukter er jeg skikkelig pyse. Holdbarhetsdatoen som står på egg i dag, har ingenting med holdbarheten på norske egg å gjøre. 0 Siter
Linnea78 Skrevet 19. oktober 2008 Skrevet 19. oktober 2008 Før sto det faktisk på eggekartongene at eggene holdt seg minst en mnd etter påstemplet dato dersom de ble oppbevart kjølig. 0 Siter
Gjest mamsemor Skrevet 19. oktober 2008 Skrevet 19. oktober 2008 Jøss ja, her har vi brukte mye gamlere egg MEN om du skal bake med dem .... ja da kan det hende du ikke blir så fornøyd med resultatet. 0 Siter
Bookworm Skrevet 19. oktober 2008 Skrevet 19. oktober 2008 Jøss ja, her har vi brukte mye gamlere egg MEN om du skal bake med dem .... ja da kan det hende du ikke blir så fornøyd med resultatet. Gamlere egg?? Hihi, eldre mener du vel? 0 Siter
ekte nick Skrevet 19. oktober 2008 Forfatter Skrevet 19. oktober 2008 Tusen takk for alle svar! Vi spiste eggene hardkokt til frokost i dag. Jeg testet dem først ut ved å legge dem i vann som foreslått, og de sank til bunns som de skulle. De smakte også helt normalt. Vi er fortsatt i live! :-) 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.