Gjest ViViola Skrevet 20. oktober 2008 Skrevet 20. oktober 2008 Ok Jeg bruker alltid karbonadedeig til sånt, så da er det ikke så gæærnt. Fullkornpasta er jo heller ikke et must, og Dolmio er mer enn bra nok. Jeg mener fortsatt det er en helt streit middag, og langt fra usunn, jeg. Hadde _jeg_ handlet sist, ville det blitt både karbonadedeig og fullkornspasta, for å si det slik. (Jepp, det var skikkelig ansvarsfraskrivelse - men gubben innrømmer et hjernedødt øyeblikk...) Vanlig kjøttdeig har mye fett i seg, mye mer enn nødvendig. Og pasta er i hovedsak ikke-næring. Pastasaus fra pose inneholder i grunnen for mye salt og for lite næring. Så sammenlignet med f.eks. en laksemiddag faller denne til bunnen. I Grete Roede-opplegget blir det veldig lite mat med denne retten. 100 g pasta og 150 gram kjøttdeig blir de færreste veldig mette på. Men det er helt greit, altså, vi spiser det jo innimellom - uten noen stor dårlig samvittighet etterpå. Dog kommer det ikke på menylista hver uke! (Vi bytter på med pannekaker/spaghetti-og-kjøttsaus ca hver andre uke.) 0 Siter
mariaflyfly Skrevet 20. oktober 2008 Skrevet 20. oktober 2008 Hadde _jeg_ handlet sist, ville det blitt både karbonadedeig og fullkornspasta, for å si det slik. (Jepp, det var skikkelig ansvarsfraskrivelse - men gubben innrømmer et hjernedødt øyeblikk...) Vanlig kjøttdeig har mye fett i seg, mye mer enn nødvendig. Og pasta er i hovedsak ikke-næring. Pastasaus fra pose inneholder i grunnen for mye salt og for lite næring. Så sammenlignet med f.eks. en laksemiddag faller denne til bunnen. I Grete Roede-opplegget blir det veldig lite mat med denne retten. 100 g pasta og 150 gram kjøttdeig blir de færreste veldig mette på. Men det er helt greit, altså, vi spiser det jo innimellom - uten noen stor dårlig samvittighet etterpå. Dog kommer det ikke på menylista hver uke! (Vi bytter på med pannekaker/spaghetti-og-kjøttsaus ca hver andre uke.) Hmm... Mener du at pastasaus av typen Dolmioglass ikke er ok? Jeg trodde det var helt safe, jeg. Vi har dette gjerne en gang i uka. Altså med karbonadedeig og nesten alltid fullkornpasta. Og revet fersk parmesan. Jeg anser det som en sunn middag. 0 Siter
Jølsen Skrevet 20. oktober 2008 Skrevet 20. oktober 2008 Hellu vennen! Tja si det, de mener nå disse sunnhets guruene ;0) Godt med spagetti, liker best den litt grove jeg. Kos deg! Samme her, det er da samme hva en gjeng vattnisser sier om det! Spaghetti er i mine øyne sunt, alt etter som hvordan man tilbereder den da! Og jævlig godt! 0 Siter
Gjest mora2 Skrevet 20. oktober 2008 Skrevet 20. oktober 2008 Samme her, det er da samme hva en gjeng vattnisser sier om det! Spaghetti er i mine øyne sunt, alt etter som hvordan man tilbereder den da! Og jævlig godt! Spist nå, deilig :0) Vi hadde hjemmelaget saus faktisk! Har fryst ned noen porsjoner. Genialt! Pleier ha salat og brød til, men det hadde snaxy glemt..He,he! 0 Siter
Jølsen Skrevet 20. oktober 2008 Skrevet 20. oktober 2008 Spist nå, deilig :0) Vi hadde hjemmelaget saus faktisk! Har fryst ned noen porsjoner. Genialt! Pleier ha salat og brød til, men det hadde snaxy glemt..He,he! Fryser du ned kokt spaghetti som er ferdig med kjøttdeigen og alt? Men du venter vel til maten er kald med å fryse ned? Blir det noe bra da? 0 Siter
Gjest mora2 Skrevet 20. oktober 2008 Skrevet 20. oktober 2008 Fryser du ned kokt spaghetti som er ferdig med kjøttdeigen og alt? Men du venter vel til maten er kald med å fryse ned? Blir det noe bra da? He,he, nei, jeg fryser kun ned sausen. Så jeg koker ny spagetti for hver gang! Men sausen fryser jeg når den er kald ja, så er det bare å tine den opp, evt spe den litt ut, ferdig :0) Veldig greit når man har litt lite tid, men lyst på hjemmelaget. :0) 0 Siter
Jølsen Skrevet 20. oktober 2008 Skrevet 20. oktober 2008 He,he, nei, jeg fryser kun ned sausen. Så jeg koker ny spagetti for hver gang! Men sausen fryser jeg når den er kald ja, så er det bare å tine den opp, evt spe den litt ut, ferdig :0) Veldig greit når man har litt lite tid, men lyst på hjemmelaget. :0) Hjemmelaget er alltid best! Skal spise spaghetti etterpå, nam nam! 0 Siter
Hønemoren Skrevet 20. oktober 2008 Skrevet 20. oktober 2008 Formrett i dag, lettvint og greit siden mann og datter kommer hjem på forskjellige tider. I formen har jeg: kokte fullkornmakaroni, en skinkeboks, en purre og en liten boks mais. 3 egg og 4.5dl. melk vispes og helles over. Reven ost på toppen. 225g. 40 min. Persilledryss over, baguetter og salat til. 0 Siter
Gjest prust Skrevet 20. oktober 2008 Skrevet 20. oktober 2008 Stekt laksefilet, kokt hjortepølse og hjemmelaget potetstappe :-D Litt sær blanding, men vi måtte spise opp den pølsa, og det var ikke nok til alle, så jeg tok opp litt laks fra frysen. 0 Siter
Mrs. Wallace Skrevet 20. oktober 2008 Skrevet 20. oktober 2008 Her blir det restemat fra helgen: Litt spicy kyllinggryte og litt hjemmelagd lasagne, pluss salat. 0 Siter
Gjest ViViola Skrevet 20. oktober 2008 Skrevet 20. oktober 2008 Hmm... Mener du at pastasaus av typen Dolmioglass ikke er ok? Jeg trodde det var helt safe, jeg. Vi har dette gjerne en gang i uka. Altså med karbonadedeig og nesten alltid fullkornpasta. Og revet fersk parmesan. Jeg anser det som en sunn middag. Njæ, sunt blir det ikke, ikke i kategorien rent kjøtt/ren fisk, men med fullkorn og karbonadedeig og noe annet enn toro-pose blir det sånn midt på treet rent kalorimessig. Dolmio mener jeg er helt grei, ikke så stor kaloriforskjell på sausene - det er mer selve innhold f.eks. av salt som varierer. Men spis og vær glad, unge dame, du trenger neppe tenke så mye på disse linjene dine. :-) 0 Siter
tommeline81 Skrevet 20. oktober 2008 Skrevet 20. oktober 2008 Jeg har spist ute hele høstferien, da det var billigere enn å lage mat hjemme. Og i dag var jeg så lei av mat at jeg spiste en skive rugbrød med makrell i tomat og tomatskiver oppå. Yes, ikke spennende, men helt ok. 0 Siter
mariaflyfly Skrevet 20. oktober 2008 Skrevet 20. oktober 2008 Njæ, sunt blir det ikke, ikke i kategorien rent kjøtt/ren fisk, men med fullkorn og karbonadedeig og noe annet enn toro-pose blir det sånn midt på treet rent kalorimessig. Dolmio mener jeg er helt grei, ikke så stor kaloriforskjell på sausene - det er mer selve innhold f.eks. av salt som varierer. Men spis og vær glad, unge dame, du trenger neppe tenke så mye på disse linjene dine. :-) ''du trenger neppe tenke så mye på disse linjene dine. :-) '' Haha, det er det delte meninger om! 0 Siter
Mary Poppins Skrevet 20. oktober 2008 Skrevet 20. oktober 2008 Kjøptboller i sterk tomatsaus alla tapas kjøttboller, og foccacia med aioli til. 0 Siter
Lotte :o) Skrevet 20. oktober 2008 Skrevet 20. oktober 2008 I dag blir det kjøttkaker med hjemmelaget potetmos, gulrøtter og brun saus fra pose. ) Stua tyttebær, dah? Glemt det, eller, hehe! Det er jo en doltrend ;o) 0 Siter
mariaflyfly Skrevet 20. oktober 2008 Skrevet 20. oktober 2008 [quote name=Lotte )' timestamp='1224520642' post='3990616] Stua tyttebær, dah? Glemt det, eller, hehe! Det er jo en doltrend ;o) Og en persillekvast. Ikke glem den. 0 Siter
Lillemus Skrevet 20. oktober 2008 Skrevet 20. oktober 2008 [quote name=Lotte )' timestamp='1224520642' post='3990616] Stua tyttebær, dah? Glemt det, eller, hehe! Det er jo en doltrend ;o) *Fnis* Nah. 0 Siter
Lotte :o) Skrevet 20. oktober 2008 Skrevet 20. oktober 2008 Og en persillekvast. Ikke glem den. *notert* Skal huske persillekvasten når han skal lepje (?) i seg tyttebærstuing fra navlen min ;o) (sto dette i stil til de fantasifulle dolinnleggene til personen bak div nick?) *ler* 0 Siter
Lotte :o) Skrevet 20. oktober 2008 Skrevet 20. oktober 2008 *Fnis* Nah. Tyttis er obligatorisk, er det ikke? ;o) 0 Siter
Lillemus Skrevet 20. oktober 2008 Skrevet 20. oktober 2008 [quote name=Lotte )' timestamp='1224522200' post='3990647] Tyttis er obligatorisk, er det ikke? ;o) Mange spiser tyttis til kjøttkaker ja, men verken ungene eller jeg er spesielt glade i det så det har vi aldri. ) 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.