Gå til innhold

Middag i dag?


Anbefalte innlegg

Gjest ViViola
Skrevet

Ok ;)

Jeg bruker alltid karbonadedeig til sånt, så da er det ikke så gæærnt. Fullkornpasta er jo heller ikke et must, og Dolmio er mer enn bra nok. Jeg mener fortsatt det er en helt streit middag, og langt fra usunn, jeg. :)

Hadde _jeg_ handlet sist, ville det blitt både karbonadedeig og fullkornspasta, for å si det slik. (Jepp, det var skikkelig ansvarsfraskrivelse - men gubben innrømmer et hjernedødt øyeblikk...)

Vanlig kjøttdeig har mye fett i seg, mye mer enn nødvendig. Og pasta er i hovedsak ikke-næring. Pastasaus fra pose inneholder i grunnen for mye salt og for lite næring. Så sammenlignet med f.eks. en laksemiddag faller denne til bunnen.

I Grete Roede-opplegget blir det veldig lite mat med denne retten. 100 g pasta og 150 gram kjøttdeig blir de færreste veldig mette på.

Men det er helt greit, altså, vi spiser det jo innimellom - uten noen stor dårlig samvittighet etterpå. Dog kommer det ikke på menylista hver uke! (Vi bytter på med pannekaker/spaghetti-og-kjøttsaus ca hver andre uke.)

Skrevet

Hadde _jeg_ handlet sist, ville det blitt både karbonadedeig og fullkornspasta, for å si det slik. (Jepp, det var skikkelig ansvarsfraskrivelse - men gubben innrømmer et hjernedødt øyeblikk...)

Vanlig kjøttdeig har mye fett i seg, mye mer enn nødvendig. Og pasta er i hovedsak ikke-næring. Pastasaus fra pose inneholder i grunnen for mye salt og for lite næring. Så sammenlignet med f.eks. en laksemiddag faller denne til bunnen.

I Grete Roede-opplegget blir det veldig lite mat med denne retten. 100 g pasta og 150 gram kjøttdeig blir de færreste veldig mette på.

Men det er helt greit, altså, vi spiser det jo innimellom - uten noen stor dårlig samvittighet etterpå. Dog kommer det ikke på menylista hver uke! (Vi bytter på med pannekaker/spaghetti-og-kjøttsaus ca hver andre uke.)

Hmm... Mener du at pastasaus av typen Dolmioglass ikke er ok? Jeg trodde det var helt safe, jeg. Vi har dette gjerne en gang i uka. Altså med karbonadedeig og nesten alltid fullkornpasta. Og revet fersk parmesan. Jeg anser det som en sunn middag.

Skrevet

Hellu vennen!

Tja si det, de mener nå disse sunnhets guruene ;0)

Godt med spagetti, liker best den litt grove jeg.

Kos deg!

Samme her, det er da samme hva en gjeng vattnisser sier om det! Spaghetti er i mine øyne sunt, alt etter som hvordan man tilbereder den da! Og jævlig godt!

Skrevet

Samme her, det er da samme hva en gjeng vattnisser sier om det! Spaghetti er i mine øyne sunt, alt etter som hvordan man tilbereder den da! Og jævlig godt!

Spist nå, deilig :0)

Vi hadde hjemmelaget saus faktisk!

Har fryst ned noen porsjoner. Genialt!

Pleier ha salat og brød til, men det hadde snaxy glemt..He,he!

Skrevet

Spist nå, deilig :0)

Vi hadde hjemmelaget saus faktisk!

Har fryst ned noen porsjoner. Genialt!

Pleier ha salat og brød til, men det hadde snaxy glemt..He,he!

Fryser du ned kokt spaghetti som er ferdig med kjøttdeigen og alt? Men du venter vel til maten er kald med å fryse ned? Blir det noe bra da?

Skrevet

Fryser du ned kokt spaghetti som er ferdig med kjøttdeigen og alt? Men du venter vel til maten er kald med å fryse ned? Blir det noe bra da?

He,he, nei, jeg fryser kun ned sausen. Så jeg koker ny spagetti for hver gang!

Men sausen fryser jeg når den er kald ja, så er det bare å tine den opp, evt spe den litt ut, ferdig :0)

Veldig greit når man har litt lite tid, men lyst på hjemmelaget.

:0)

Skrevet

He,he, nei, jeg fryser kun ned sausen. Så jeg koker ny spagetti for hver gang!

Men sausen fryser jeg når den er kald ja, så er det bare å tine den opp, evt spe den litt ut, ferdig :0)

Veldig greit når man har litt lite tid, men lyst på hjemmelaget.

:0)

Hjemmelaget er alltid best! Skal spise spaghetti etterpå, nam nam!

Skrevet

Formrett i dag, lettvint og greit siden mann og datter kommer hjem på forskjellige tider. I formen har jeg: kokte fullkornmakaroni, en skinkeboks, en purre og en liten boks mais. 3 egg og 4.5dl. melk vispes og helles over. Reven ost på toppen. 225g. 40 min. Persilledryss over, baguetter og salat til.

Skrevet

Stekt laksefilet, kokt hjortepølse og hjemmelaget potetstappe :-D

Litt sær blanding, men vi måtte spise opp den pølsa, og det var ikke nok til alle, så jeg tok opp litt laks fra frysen.

Skrevet

Her blir det restemat fra helgen: Litt spicy kyllinggryte og litt hjemmelagd lasagne, pluss salat.

Gjest ViViola
Skrevet

Hmm... Mener du at pastasaus av typen Dolmioglass ikke er ok? Jeg trodde det var helt safe, jeg. Vi har dette gjerne en gang i uka. Altså med karbonadedeig og nesten alltid fullkornpasta. Og revet fersk parmesan. Jeg anser det som en sunn middag.

Njæ, sunt blir det ikke, ikke i kategorien rent kjøtt/ren fisk, men med fullkorn og karbonadedeig og noe annet enn toro-pose blir det sånn midt på treet rent kalorimessig. Dolmio mener jeg er helt grei, ikke så stor kaloriforskjell på sausene - det er mer selve innhold f.eks. av salt som varierer.

Men spis og vær glad, unge dame, du trenger neppe tenke så mye på disse linjene dine. :-)

Skrevet

Jeg har spist ute hele høstferien, da det var billigere enn å lage mat hjemme. Og i dag var jeg så lei av mat at jeg spiste en skive rugbrød med makrell i tomat og tomatskiver oppå. Yes, ikke spennende, men helt ok.

Skrevet

Njæ, sunt blir det ikke, ikke i kategorien rent kjøtt/ren fisk, men med fullkorn og karbonadedeig og noe annet enn toro-pose blir det sånn midt på treet rent kalorimessig. Dolmio mener jeg er helt grei, ikke så stor kaloriforskjell på sausene - det er mer selve innhold f.eks. av salt som varierer.

Men spis og vær glad, unge dame, du trenger neppe tenke så mye på disse linjene dine. :-)

''du trenger neppe tenke så mye på disse linjene dine. :-)

''

Haha, det er det delte meninger om! ;)

Skrevet

Kjøptboller i sterk tomatsaus alla tapas kjøttboller, og foccacia med aioli til.

Skrevet

I dag blir det kjøttkaker med hjemmelaget potetmos, gulrøtter og brun saus fra pose. :o)

Stua tyttebær, dah? Glemt det, eller, hehe! Det er jo en doltrend ;o)

Skrevet

[quote name=Lotte :o)' timestamp='1224520642' post='3990616]

Stua tyttebær, dah? Glemt det, eller, hehe! Det er jo en doltrend ;o)

Og en persillekvast. Ikke glem den.

Skrevet

[quote name=Lotte :o)' timestamp='1224520642' post='3990616]

Stua tyttebær, dah? Glemt det, eller, hehe! Det er jo en doltrend ;o)

*Fnis* Nah.

Skrevet

Og en persillekvast. Ikke glem den.

*notert* Skal huske persillekvasten når han skal lepje (?) i seg tyttebærstuing fra navlen min ;o) (sto dette i stil til de fantasifulle dolinnleggene til personen bak div nick?) *ler*

Skrevet

*Fnis* Nah.

Tyttis er obligatorisk, er det ikke? ;o)

Skrevet

[quote name=Lotte :o)' timestamp='1224522200' post='3990647]

Tyttis er obligatorisk, er det ikke? ;o)

Mange spiser tyttis til kjøttkaker ja, men verken ungene eller jeg er spesielt glade i det så det har vi aldri. :o)

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...