Gå til innhold

Eplekake


Anbefalte innlegg

Skrevet

Har så lyst på eplekake! Tenkte jeg skulle bake en langpanne så jeg kunne fylle fryseren litt også. Noen som har en god oppskrift å dele? Får ikke tak i min mor.. hehe.

:-)

Skrevet

Du finner et drøss med oppskrifter på eplekake på nettet. Bare søk litt.

candyqueen_83
Skrevet

Du finner et drøss med oppskrifter på eplekake på nettet. Bare søk litt.

Når man spør om oppskrift vil man gjerne finne en som er ekstra god og utprøvd av andre. Ellers hadde de fleste søkt opp en selv.

Skrevet

Du finner et drøss med oppskrifter på eplekake på nettet. Bare søk litt.

Ja, såklart. Man finner svar på mer eller mindre absolutt alt hvis man bare søker på nett. Men det er lettere å få noens personlige erfaringer her :-)

Gjest Gulla Wiltersen
Skrevet

Jeg har laget en eplepaisak som jeg har fått mye skryt for.

Man tager smør, mel og litt vann og lager paideig slik man foretrekker den og kler en form med denne. Deretter har man oppi en kjempehaug med eplebåter i flere lag med sukker og kanel imellom. Til slutt kjevler du ut litt paideig som du skjærer i lange strimler og legger på toppen av eplene som et rute-nett hvis du skjønner (ala sånn det ser ut på fyrstekake).

Den med krem til ender alltid opp med oppspist form og mye skryt :-)

Pass på å bruke meierismør til paideigen så blir den enda bedre.

Hvor mye paideig varierer etter hvor stor form du har.

Skrevet

Jeg er veldig glad i denne! :-)

Eplekake i langpanne:

4 egg, 5 dl. sukker, 150 gr. smør,3 dl. melk, 6 ½ dl. hvetemel, 3 ts. bakepulver, 2 ts.vaniljesukker, 5-6 syrlige store epler, kanel og sukker.

Egg og sukker piskes til eggedosis.Smør smeltes, blandes med melk og blandes i eggedosisen. Hvetemel, vaniljesukker og bakepulver blandes i eggedosisblandingen.

Fylles i en langpanne, stikk eplebåter oppi (så mye du liker) og dryss kanel og sukker på toppen. :)

Stekes 180 gr 35-45 min

Skrevet

Jeg er veldig glad i denne! :-)

Eplekake i langpanne:

4 egg, 5 dl. sukker, 150 gr. smør,3 dl. melk, 6 ½ dl. hvetemel, 3 ts. bakepulver, 2 ts.vaniljesukker, 5-6 syrlige store epler, kanel og sukker.

Egg og sukker piskes til eggedosis.Smør smeltes, blandes med melk og blandes i eggedosisen. Hvetemel, vaniljesukker og bakepulver blandes i eggedosisblandingen.

Fylles i en langpanne, stikk eplebåter oppi (så mye du liker) og dryss kanel og sukker på toppen. :)

Stekes 180 gr 35-45 min

Tusen takk :)

Skrevet

Jeg har laget en eplepaisak som jeg har fått mye skryt for.

Man tager smør, mel og litt vann og lager paideig slik man foretrekker den og kler en form med denne. Deretter har man oppi en kjempehaug med eplebåter i flere lag med sukker og kanel imellom. Til slutt kjevler du ut litt paideig som du skjærer i lange strimler og legger på toppen av eplene som et rute-nett hvis du skjønner (ala sånn det ser ut på fyrstekake).

Den med krem til ender alltid opp med oppspist form og mye skryt :-)

Pass på å bruke meierismør til paideigen så blir den enda bedre.

Hvor mye paideig varierer etter hvor stor form du har.

Takk :) Det var jo noe annet enn den tradisjonelle jeg er vant til. Absolutt verdt et forsøk!

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...