Gå til innhold

Gi meg din beste tapasrett!


Anbefalte innlegg

  • Svar 153
  • Opprettet
  • Siste svar

Mest aktive i denne tråden

  • morsan

    21

  • Mary Poppins

    19

  • mariaflyfly

    7

  • candyqueen_83

    6

Gjest kokkelura
Skrevet

Hva er piff-paff?

Hm, sånn allkrydder på en måte.

Veldig godt, brukes til grillmat.

Kaller ikke alle det piff-paff?

Skrevet

Tror kanskje jeg må prøve dette, ja ;)

Smart Club har vi ikke her :-(

Til denne cocktailsausen har jeg bare brukt scampiene "au naturel", altså ferdig kokte, frosne scampi, som jeg tiner og legger på et fat og med denne dippen i en skål ved siden av. Så kan man bare ta ta i halen på scampien og dyppe oppi.

Det er forresten utrolig viktig å bruke en god ketsjup, altså, Idun pølseketsjup egner seg IKKE! ;-)

Gjest ikke her nei
Skrevet

Hm, sånn allkrydder på en måte.

Veldig godt, brukes til grillmat.

Kaller ikke alle det piff-paff?

Her hos meg kaller vi det buffa paff

Skrevet

Hm, sånn allkrydder på en måte.

Veldig godt, brukes til grillmat.

Kaller ikke alle det piff-paff?

Er det det samme som piffi-krydder da? Noe ala grillkrydder?

Skrevet

Her hos meg kaller vi det buffa paff

Må være noe utenlandske greier. Her på landet har vi aldri hørt om sånt... ;o)

Gjest kokkelura
Skrevet

Her hos meg kaller vi det buffa paff

Nei, det har jeg aldri hørt om!

Det er ikke det samme som piffi altså.

Oranche i fargen på en måte,

Gjest kokkelura
Skrevet

Er det det samme som piffi-krydder da? Noe ala grillkrydder?

Nei, oranche i farven.

Kjempegodt!

Skrevet

Hei, Jeg har laget noen "minipizzaer" som kanskje er 10 cm i omkrets. Jeg har latt meg inspirere av en oppskrift som vant NM i pizzalaging for en del år tilbake, men jeg følger den absolutt ikke slavisk.

Når man lager slike minipizzaer blir det unektelig mye bunn, så da synes jeg det passer med en ekstra smakfull bunn.

I bunnen til denne NM-pizzaen var det blandet i både revet parmesan, hakket/smuldret fetaost, finhakket sorte oliven, finhakket soltørkede tomater i olje, pizzakrydder.

Nård det gjelder topping har jeg ikke fulgt NM-oppskriften, men hatt på "vanlig" pizzasaus samt enten pepperoni eller parmaskinke + ost.

Skrevet

Problemet er at dadler er en av de få tingene jeg virkelig hater :-(

Men hva gjør man ikke for gjestene sine ;) Godt mulig jeg prøver:)

Jeg er heller ikke glad i dadler. Men fikk dette servert på en tapasrestaurant i Bergen og var overbevist:-)

Skrevet

Takk:)

Og det får man kun kjøpt i innvandrerbutikker?

Jeg regner med det :o)

Gjest kokkelura
Skrevet

Focaccia blir omtrent det samme (brytebrød), men med mye mer smak. Du burde prøve. Det er nydelig :)

Jeg kan vel beskrive brødet som loff i langpanne, men med mye olivenolje, svarte oliven og salt på toppen. Gjerne også basilikum, oregano etc oppå)

Loff er nå uansett best, og det folk flest bruker til tapas.

Syns det blir litt mye hokus pokus, og 'utenlandsk' jeg da.

Skrevet

Loff er nå uansett best, og det folk flest bruker til tapas.

Syns det blir litt mye hokus pokus, og 'utenlandsk' jeg da.

"Loff er nå uansett best, og det folk flest bruker til tapas."

Du kan jo ikke si at loff er best når du ikke har smakt foccaccia. Og nei jeg tror ikke loff brukes mest til tapas.

Din tapas høres mere ut som koldtbord spør du meg..

Gjest kokkelura
Skrevet

"Loff er nå uansett best, og det folk flest bruker til tapas."

Du kan jo ikke si at loff er best når du ikke har smakt foccaccia. Og nei jeg tror ikke loff brukes mest til tapas.

Din tapas høres mere ut som koldtbord spør du meg..

På de tapaskalasene jeg har vært på har det bestandig vært loff inntil maten.

Typiske retter er regg, kaldt oppskjært, reker, roshtbiff, osv.

Så det er nok tapas ja.

Man kan jo ha majones osv til, så kjedelig blir det ikke.

Skrevet

På de tapaskalasene jeg har vært på har det bestandig vært loff inntil maten.

Typiske retter er regg, kaldt oppskjært, reker, roshtbiff, osv.

Så det er nok tapas ja.

Man kan jo ha majones osv til, så kjedelig blir det ikke.

"Typiske retter er regg, kaldt oppskjært, reker, roshtbiff, osv."

Ok for meg er ikke dette tapas, det er koldtbord.

Personlig ville jeg blitt skuffet om jeg ble bedt på tapas og fikk servert dette, men det er meg :-)

Gjest kokkelura
Skrevet

"Typiske retter er regg, kaldt oppskjært, reker, roshtbiff, osv."

Ok for meg er ikke dette tapas, det er koldtbord.

Personlig ville jeg blitt skuffet om jeg ble bedt på tapas og fikk servert dette, men det er meg :-)

Vel da er du kresen ;)

Vi i gjengen vår lager alltid sånne tapasbord, har jo krydra rømme til, og salater osv, ikke bare de tingene jeg nevnte.

Noen ganger litt småvarmt også, som fredriggrilla kyllingklubber og fiskekaker.

Skrevet

Vel da er du kresen ;)

Vi i gjengen vår lager alltid sånne tapasbord, har jo krydra rømme til, og salater osv, ikke bare de tingene jeg nevnte.

Noen ganger litt småvarmt også, som fredriggrilla kyllingklubber og fiskekaker.

Jeg tror vi bare har veldig forskjellig oppfatning av hva tapas er. Aldri om jeg hadde hatt fiskekaker til min tapas :P

Gjest denimbird
Skrevet

Focaccia blir omtrent det samme (brytebrød), men med mye mer smak. Du burde prøve. Det er nydelig :)

Jeg kan vel beskrive brødet som loff i langpanne, men med mye olivenolje, svarte oliven og salt på toppen. Gjerne også basilikum, oregano etc oppå)

Åja! Focaccia er kjempegodt!! :-9

Gjest kokkelura
Skrevet

Jeg tror vi bare har veldig forskjellig oppfatning av hva tapas er. Aldri om jeg hadde hatt fiskekaker til min tapas :P

Merkelig holdning...

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...

×
×
  • Opprett ny...