GoodTimes Skrevet 22. november 2008 Skrevet 22. november 2008 Hva heter sånne avlange kaker av vannbakkelsdeig, med glasur utenpå og smør/vaniljekrem inni? Det heter éclaire på fransk og engelsk, men hva heter de på norsk? De har det på mange konditorier, jeg har spist det men kommer ikke på hva navnet er på norsk ... 0 Siter
GoodTimes Skrevet 22. november 2008 Forfatter Skrevet 22. november 2008 Wienerbrød? Neida! Vannbakkelsdeig, mann. Og avlange og avrundede, som en veldig tjukk finger. Med vaniljekrem inni og for eksempel blank sjokoladeglasur på toppen! 0 Siter
Gjest høstløv Skrevet 22. november 2008 Skrevet 22. november 2008 Wienerbrød? Wienerbrød ser slik ut http://no.wikipedia.org/wiki/Wienerbr%C3%B8d 0 Siter
Gjest Geir Skrevet 22. november 2008 Skrevet 22. november 2008 Neida! Vannbakkelsdeig, mann. Og avlange og avrundede, som en veldig tjukk finger. Med vaniljekrem inni og for eksempel blank sjokoladeglasur på toppen! Croisant? 0 Siter
Gjest bikku Skrevet 22. november 2008 Skrevet 22. november 2008 Har aldri hørt dem nevnt som annet enn éclairs, jeg. Godt! 0 Siter
Gjest høstløv Skrevet 22. november 2008 Skrevet 22. november 2008 Croisant? Croissant ser slik ut: http://en.wikipedia.org/wiki/Croissant 0 Siter
Gjest Geir Skrevet 22. november 2008 Skrevet 22. november 2008 Wienerbrød ser slik ut http://no.wikipedia.org/wiki/Wienerbr%C3%B8d Ikkje nødvendigvis. http://guldbageren-dyrup.dk/product_info.php?cPath=25&products_id=215 0 Siter
Gjest bikku Skrevet 22. november 2008 Skrevet 22. november 2008 Har aldri hørt dem nevnt som annet enn éclairs, jeg. Godt! http://www.dkimages.com/discover/previews/1513/11493600.JPG 0 Siter
Gjest Geir Skrevet 22. november 2008 Skrevet 22. november 2008 Croissant ser slik ut: http://en.wikipedia.org/wiki/Croissant Ok. Åssen ser en Èclairs ut da? 0 Siter
Gjest bikku Skrevet 22. november 2008 Skrevet 22. november 2008 Ok. Åssen ser en Èclairs ut da? Ligger lenke allerede... 0 Siter
Gjest Geir Skrevet 22. november 2008 Skrevet 22. november 2008 Ligger lenke allerede... Eg ser det. Det der har eg aldri sett før, rar "finger" forresten. :-) 0 Siter
Gjest høstløv Skrevet 22. november 2008 Skrevet 22. november 2008 Ikkje nødvendigvis. http://guldbageren-dyrup.dk/product_info.php?cPath=25&products_id=215 Danskene har mange former for wienerbrød. den jeg henviste til kalles "dårlig øye" og den du viste bilde av var en luksuswienerstang, og av en slik wienerstang skjærer man flere stykker wienerbrød. 0 Siter
morsan Skrevet 22. november 2008 Skrevet 22. november 2008 Sikker på at de _har_ et norsk navn, da? Ihvertfall ett som er i vanlig bruk? Jeg googlet eclairs + baker (for å få norske treff), og fant bla linken under, der det bl a står: ''Eclair er vannbakkels fylt med vaniljekrem og toppet med sjokolade. '' http://asko.custompublish.com/napoleonskake-og-eclair-enkelt-lekkert-og-kjempegodt.373553-35656.html 0 Siter
GoodTimes Skrevet 23. november 2008 Forfatter Skrevet 23. november 2008 Det var det jeg egentlig trodde - at de het det samme på norsk. Men jeg lette i tre kokebøker fra tre forskjellige generasjoner, og de sto ikke der. Ah, det enkleste er det beste. Eclair heter eclair. Tusen takk!! 0 Siter
henrikke71 Skrevet 25. november 2008 Skrevet 25. november 2008 Dette hadde jeg gått helt glipp av, men eclair, fins det i Norge da? Har det ikke her i Danmark, untatt på franske bakeri. Men fy søøøren, det er godt! 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.