Gå til innhold

pinnekjøtt


Gjest @krøll

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

  • Svar 47
  • Opprettet
  • Siste svar

Mest aktive i denne tråden

  • morsan

    12

  • bustebeisa

    8

  • AneM1365380603

    4

  • astridny

    1

...eventuelt vet du at bustebeisa er like rar som deg;-)

Hmmm... Jeg er rar. Så på dette punktet så jeg for meg at jeg var litt normal, siden togli fremstår som normal og flott.

Så om vi er rare, så er det hun som er like rar som meg. ;-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hmmm... Jeg er rar. Så på dette punktet så jeg for meg at jeg var litt normal, siden togli fremstår som normal og flott.

Så om vi er rare, så er det hun som er like rar som meg. ;-)

*S*

Legg merke til at jeg har ikke sagt noe om at jeg mener dere er rare - jeg har bare anvendt litt logikk;-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg vanner ut kjøttet i over ett døgn, ikke bare natta over. Men det er jo en smakssak.

Det kommer også an på mengden vann, kor salt kjøttet er og om du har rennende eller stillestående vann.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det kommer også an på mengden vann, kor salt kjøttet er og om du har rennende eller stillestående vann.

Enig. Jeg bruker stillestående vann, og ettersom kjøttet ligger i en diger plastboks med lokk, som dog er mindre enn en oppvaskkum, blir det mindre vann enn i en kum.

Jeg skifter vannet én gang.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

*S*

Legg merke til at jeg har ikke sagt noe om at jeg mener dere er rare - jeg har bare anvendt litt logikk;-)

Logikk og pinnekjøtt går dårlig sammen, så du må nok være litt rar du og. :-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Logikk og pinnekjøtt går dårlig sammen, så du må nok være litt rar du og. :-)

JA! :-D Vil være litt rar/sær/noe spesielt. :-)

Men er nok litt for ordinær slæsh kjedelig...;-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Enig. Jeg bruker stillestående vann, og ettersom kjøttet ligger i en diger plastboks med lokk, som dog er mindre enn en oppvaskkum, blir det mindre vann enn i en kum.

Jeg skifter vannet én gang.

Den kan eg "kjøpe", da ligger du trygt innenfor marginene.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AneM1365380603

Når det gjelder tilbereding så er det svært enkelt, men du må bruke bjørkekvister (uten bark) eller rist i bunnen av panna så fyller du opp med vann til under pinnekjøttet (dampes) og så koker du opp og lar det småkoke på lav varme (under lokk) i ca. 2-2,5 time.

Kvelden før tilbereding legger du pinnekjøttet i vann (eg bruker oppvaskkummen) over natta.

Som tilbehør bruker du melne (koke lenge på svak varme)poeteter og hjemmelaga kålrabistappe.

Kålrabistappen blir best om du lager kvit sos av melk, smør og litt hvetemel, deretter stauker du kokt kålrabi (kok i skiver) oppi der og smaker til med pepper og salt. Yummi! :-)

''Kålrabistappen blir best om du lager kvit sos av melk, smør og litt hvetemel, deretter stauker du kokt kålrabi (kok i skiver) oppi der og smaker til med pepper og salt. Yummi! :-)''

Sånn skal jeg lage den i år. Jeg smakte en utrolig god kålrabistappe som visstnok ble laget slik.

Bruker du pinnekjøttkraft i stappen?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

JA! :-D Vil være litt rar/sær/noe spesielt. :-)

Men er nok litt for ordinær slæsh kjedelig...;-)

Neida, du er klin hakke gal av og til!

Så bare slapp av. :-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Ikke jeg! Har ganske så nyelig spist frokost... *deilig med juleferiemodus* :-)

Vært på jobb siden 05.30...

Da blir jeg sulten av all denne pinnekjøttpraten. Spesielt siden det er min klare favoritt og jeg ikke skal spise det før ute i romjula ei gang... Sukk....

Lenke til kommentar
Del på andre sider

''Kålrabistappen blir best om du lager kvit sos av melk, smør og litt hvetemel, deretter stauker du kokt kålrabi (kok i skiver) oppi der og smaker til med pepper og salt. Yummi! :-)''

Sånn skal jeg lage den i år. Jeg smakte en utrolig god kålrabistappe som visstnok ble laget slik.

Bruker du pinnekjøttkraft i stappen?

''Bruker du pinnekjøttkraft i stappen?''

Nei, det pleier vi ikkje bruke.

(Men du kan jo prøvesmake og sette til litt og litt om du "må".)

Pinnekjøttet skal smake pinnekjøtt, ikkje kålrabistappen!

Kontraster er viktig når en skal komponere en ekte pinnekjøttmiddag...:-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vært på jobb siden 05.30...

Da blir jeg sulten av all denne pinnekjøttpraten. Spesielt siden det er min klare favoritt og jeg ikke skal spise det før ute i romjula ei gang... Sukk....

Skjønner..

Det er jo veldig godt, da:-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

''Kålrabistappen blir best om du lager kvit sos av melk, smør og litt hvetemel, deretter stauker du kokt kålrabi (kok i skiver) oppi der og smaker til med pepper og salt. Yummi! :-)''

Sånn skal jeg lage den i år. Jeg smakte en utrolig god kålrabistappe som visstnok ble laget slik.

Bruker du pinnekjøttkraft i stappen?

''Bruker du pinnekjøttkraft i stappen?''

Jeg bruker ihvertfall ikke det. Har aldri prøvd det, men tanken frister ikke.

Jeg koker kålrabien, heller av vannet, moser med håndmoser, sper med litt fløte og tilsetter litt salt og pepper.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AneM1365380603

''Bruker du pinnekjøttkraft i stappen?''

Nei, det pleier vi ikkje bruke.

(Men du kan jo prøvesmake og sette til litt og litt om du "må".)

Pinnekjøttet skal smake pinnekjøtt, ikkje kålrabistappen!

Kontraster er viktig når en skal komponere en ekte pinnekjøttmiddag...:-)

''Pinnekjøttet skal smake pinnekjøtt, ikkje kålrabistappen! ''

Det tror jeg du har rett i. Da sløyfer jeg kraften :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...

×
×
  • Opprett ny...