Gå til innhold

"Nesten" tørr i ett helt år


whiz

Anbefalte innlegg

Min datter blir 4 år snart, og har, på dagtid, vært nesten tørr i ett helt år. Problemet er: Hun kan vært helt tørr i opptil 3 mnd, som oftest 1-2 uker. Så, uten at vi finner særlige grunner for det, har hun 2-7 dager da hun tisser på seg opptil 7-8 ganger pr. dag. Hun sier da ikke fra at hun skal på toilettet, går ikke dit, sier ikke fra at hun er klissvåt og benekter det når jeg oppdager det. I en periode var det tydelig at hun tisset på seg når hun synes hun fikk for lite oppmerksomhet (mor/far i telefonen, søsken opptatt med lekser osv), men slik mønsteret er nå, forstår vi ikke hvorfor det skjer. Hun er litt hypoton, så vi har lurt på om dette kan være en årsak til at hun lekker, men da burde hun jo gjort det hele tiden???? Vi har prøvet med belønning i form av klistremerke om kvelden på tørre dager. Vi har forsøkt å forklare, snakke, avtale, rose, overse, la henne gå våt en stund for å kjenne hvor ubehagelig det er og kort sagt på alle vis. Hva skal vi gjøre nå? Frekvensen av tissing i buksa har ikke blitt mindre gjennom dette året.

(Om natten bruker hun bleie - og vil nok bruke det lenge - det er ingen tegn til at den skal bli mindre våt).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Siri Harket, uroterapeut

Til whiz

Det er ikke så lett å si noe om hvorfor det er som det er med datteren deres. Barn på 4 år er ofte ustabile i forhold til tissing.Det at hun er noe hypoton som du sier kan virke inn, men det er vanskelig å si. Kan hun ha urinveisinfeksjoner? Det resulterer ofte i lekkasjer. Prøv å få til noen faste dotider i løpet av dagen,selv om det ikke er så lett å få til.Siden hun ikke er mer enn 4 år blir det nok ikke gjort noe med tanke på videre utredninger, dersom hun ikke har infeksjoner.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...