Gå til innhold

Venninnekveld - servering


Anbefalte innlegg

Skrevet

Vet at det er spurt om før, men finner ikke noe akkurat nå. Jeg skal samle noen venninner på fredag, og trenger tips til servering.

Vi blir 8-9 stk. Jeg kan beregne et par timer til disposisjon med tillaging, men er ikke noe flink til ¨å lage mat.... Regner med at mannen min er opptatt med ungene, og at jeg har kjøkkenet stort sett for meg selv.

Tips?

Skrevet

Du skulle lage ViViolas lasagne, den er helt upper class. Jeg vet bare ikke helt hvordan man finner gamle tråder? Den ligger i tråden lasagne! fra januar:)

AneM1365380603
Skrevet

Har ikke flyfly lagt ut en kylling og paprika-form.. Den har jeg lyst til å teste en gang.

Skrevet

Har ikke flyfly lagt ut en kylling og paprika-form.. Den har jeg lyst til å teste en gang.

Jo! Den har jeg lyst til å prøve! Skal rope på henne!

:-)

Skrevet

Laks i langpanne er rågodt! Jeg har fått oppskriften fra en eller annen her inne :)

Legg laksefileter i langpanne eller stor ildfast form. Dryss over masse sitronpepper. Del opp paprika og purreløk. Ha dette over laksen. Bland sammen rømme (ikke lettrømme!) og litt melk så det blir en litt tykk blanding. Hell dette over lakseforma.

Stek i ovnen på ca 200 grader til laksen er gjennomstekt. Legg et stykke aluminiumsfolie over forma når den stekes.

Server med kokt ris og evt også brytebrød.

Skrevet

Laks i langpanne er rågodt! Jeg har fått oppskriften fra en eller annen her inne :)

Legg laksefileter i langpanne eller stor ildfast form. Dryss over masse sitronpepper. Del opp paprika og purreløk. Ha dette over laksen. Bland sammen rømme (ikke lettrømme!) og litt melk så det blir en litt tykk blanding. Hell dette over lakseforma.

Stek i ovnen på ca 200 grader til laksen er gjennomstekt. Legg et stykke aluminiumsfolie over forma når den stekes.

Server med kokt ris og evt også brytebrød.

Ja, det er knallgodt, men jeg føler det er litt mer vanlig middag, enn sånn kose-venninne-mat...

AneM1365380603
Skrevet

Laks i langpanne er rågodt! Jeg har fått oppskriften fra en eller annen her inne :)

Legg laksefileter i langpanne eller stor ildfast form. Dryss over masse sitronpepper. Del opp paprika og purreløk. Ha dette over laksen. Bland sammen rømme (ikke lettrømme!) og litt melk så det blir en litt tykk blanding. Hell dette over lakseforma.

Stek i ovnen på ca 200 grader til laksen er gjennomstekt. Legg et stykke aluminiumsfolie over forma når den stekes.

Server med kokt ris og evt også brytebrød.

Mmmm. Det høres deilig ut!

Skrevet

Jo! Den har jeg lyst til å prøve! Skal rope på henne!

:-)

Den er kjempegod, og enkel å lage. Anbefales.

Skrevet

Ja, det er knallgodt, men jeg føler det er litt mer vanlig middag, enn sånn kose-venninne-mat...

Kommer kanskje litt an på tilbehøret? Jeg har brukt det både til venninne-mat og til vanlig søndagsmiddag. Venninnene mine likte det veldig godt :)

Skrevet

Tapas? Kan lage en to-tre forskjellige ting, trenger ikke være så vanskelig. Og det er knallgodt. Siste gang laget jeg:

Foccacia-brød m tørkede tomater, oliven og feta, hvitløksmarinerte champignonger, asparged med skinke og tapasboller. Suksess:)

Gjest Shira :o)
Skrevet

Pai? Kan bruke langpanne eller 2 paiformer.

Til en pai:

Jeg bruker Maizenna sin ferdige melblanding, men du kan lage selv eller kjøpe helt ferdig.

Så har jeg oppi kylling på boks (sånn bogskinkeboks lignendes greie), denne freser jeg litt i panna med purre/vårløk, og litt pepper.

Squash, sopp og løk stekes litt med salt og litt pepper.

Blomkål og broccoli i små biter.

Eggestand, jeg bruker oppskriften på Maizenna pakken.

Ost på toppen.

Knallgodt, enkelt og mettendes.

En god salat ved siden.

Skrevet

Sist jeg hadde venninnefest serverte jeg fajitas med biffstrimler. Det ble kjempegodt :)

8 porsjoner

1 200 g biffkjøtt i strimler

2 glass syltet jalapeno med kraft

4 stk. løk

4 stk. rød paprika

4 glass salsa

8 ss olje

24 stk. hvetetortilla

4 boks meksikanske bønner

4 boks guacamole

4 dl lettrømme

1. Mariner biffstrimlene i jalapeno med kraften i ca. 30 minutter.

2. Sil kraften av kjøttet og brun det i varm stekepanne sammen med strimlet løk og paprika og noen jalapeno i ca. 5 minutter. Rør inn 3 ss salsa i kjøttblandingen.

3. Fyll varme tortilla med kjøttblandingen, guacamole, varme bønner, rømme og litt salsa. Brettes som en konvolutt.

Skrevet

Bali kyllinggryte med jasmin ris...

Uff, nei, den gryten er noe av det mest smakløse jeg noen gang har smakt.

Hvis du på død og liv vil lage ferdiggryte, så velg heller spansk kyllinggryte. Den er mye bedre. :)

Skrevet

Uff, nei, den gryten er noe av det mest smakløse jeg noen gang har smakt.

Hvis du på død og liv vil lage ferdiggryte, så velg heller spansk kyllinggryte. Den er mye bedre. :)

Synes den er god jeg da,men nå må jeg jo prøve spansk kyllinggryte også : )

Kanskje jeg også liker den bedre.

Skrevet

Uff, nei, den gryten er noe av det mest smakløse jeg noen gang har smakt.

Hvis du på død og liv vil lage ferdiggryte, så velg heller spansk kyllinggryte. Den er mye bedre. :)

Mener du det?! Jeg synes ikke spansk kyllinggryte er like godt som Bali... Bali kyllinggryte med ekstra grønnsaker og fløte *nam*

Skrevet

Uff, nei, den gryten er noe av det mest smakløse jeg noen gang har smakt.

Hvis du på død og liv vil lage ferdiggryte, så velg heller spansk kyllinggryte. Den er mye bedre. :)

Bali er god den, synes jeg. Men jeg pleier jo å bruke den som basis, litt mer ananas, sjampinjong i. Og kanskje jeg tar oppi litt mer krydder også,- nå er det lenge siden jeg har brukt den...husker ikke helt.

Skrevet

Laks i langpanne er rågodt! Jeg har fått oppskriften fra en eller annen her inne :)

Legg laksefileter i langpanne eller stor ildfast form. Dryss over masse sitronpepper. Del opp paprika og purreløk. Ha dette over laksen. Bland sammen rømme (ikke lettrømme!) og litt melk så det blir en litt tykk blanding. Hell dette over lakseforma.

Stek i ovnen på ca 200 grader til laksen er gjennomstekt. Legg et stykke aluminiumsfolie over forma når den stekes.

Server med kokt ris og evt også brytebrød.

Det hørtes utrolig godt ut:o).

Går det ann å bruke vanlig løk isteden for purre tror du?

Er ikke så glad i purreløk,ser du..:o).

Ca hvor mange minutter er de inne??

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...