Gjest Trenger brødtips Skrevet 24. mars 2009 Del Skrevet 24. mars 2009 vesla mi på ca. et år har nettopp begynt å spise brød, det blir mer leking enn spising og hun tar mye i munnen og spytter ut igjen... noe går ned og det meste ikke. Er i tvil om hva slags brød jeg skal velge. Det skal ikke være for mye salt i det osv. vil ikke la henne tygge skorper ennå før jeg ser hun takler å spise skikkelig, noe jeg mener hun ikke gjør helt ennå. Hva slags brød ville dere valgt, spesielt merke? Skulle selvsagt helst bakt selv, men pga full jobb rekker jeg det bare ikke, og i helgene liker jeg å slappe av... dessuten har jeg 10 tommeltotter hva brødbaking angår ;-) helsesøster mente jeg burde velge grovest mulig, men jeg har hørt de da ofte tar ut frøene og ikke vil spise? Samtidig skal det ikke være for fint for da samler det seg opp til en hard ball i ganen som de ka nfå i halsen og få dårlig fordøyelse osv... 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Elextra Skrevet 24. mars 2009 Del Skrevet 24. mars 2009 Vi ga all slags brød til våre da de var i den alderen, men antakelig er det beste om du kunne kjøpe brød på f.eks. Helios, om du ikke baker selv. Evt. kan du jo spørre på bakeren om de har brød med redusert saltinnhold. Det kan jo selvfølgelig også være greit å unngå brød med mye store korn. 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest mallet Skrevet 24. mars 2009 Del Skrevet 24. mars 2009 I begynnelsen har vi brukt halvgrovt brød uten store frø. Altså ting med omtrent samme konsistens som kneipp, men med litt mer næringsinnhold. 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
jubalong70 Skrevet 24. mars 2009 Del Skrevet 24. mars 2009 Mine små fikk det brødet vi hadde - og vi bruker bare grovt brød. Valgte ikke de med mye og store korn i. Josefine-brødet er jo grovt og uten hele korn. Helkorn-brød behøver absolutt ikke være grove brød. 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest ixy Skrevet 24. mars 2009 Del Skrevet 24. mars 2009 Norsk fjellbrød spiser mine. 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Speak Skrevet 24. mars 2009 Del Skrevet 24. mars 2009 Det finnes veldig grove brød uten hele korn. Let litt, så finner du sikkert noe som er greit. Ang. skorper så gav jeg skalker (som jo er bare skorper) fra snuppa var ganske lita (før ho kunne sitte). Da gnagde ho i vei. Det var aldri noe problem. 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
cizz Skrevet 24. mars 2009 Del Skrevet 24. mars 2009 Vi har bare gitt det vi selv har hatt, uten å tenke at de små trenger noe helt spesielt brød...? De med størst korn i trenger man jo ikke velge, men hvis man ellers spiser helt vanlige grove norske hverdagsbrød så er det vel akkurat det ungene bør lære seg å like også. Tror det er bare greit å variere litt også, så lærer de fra begynnelsen av at brød er ikke bare én smak eller konsistens. Ang skorper så pleier vel de små bare like å ha litt å gnage på :-) 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
KaVa Skrevet 24. mars 2009 Del Skrevet 24. mars 2009 Tja, dette var noe jeg aldri stressa med :-) Jeg gav ungene det brøvet vi hadde i huset - som regelt et som heter "Grovbrød" (ganske enkelt), som i realiteten sikkert er halvgrovt, ikke grovt. Brødet var uten hele korn. Ungene mine elsket å gnage på skorpa, spesielt i forbindelse med at tennene klødde... 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
morsan Skrevet 24. mars 2009 Del Skrevet 24. mars 2009 Vi brukte "vanlig brød" - tok ingen spesielle hensyn utover å la være å kjøpe helkornbrød samt brød med alskens hele frø i. Grovt brød av sammalt korn av ymse typer. 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lillemus Skrevet 24. mars 2009 Del Skrevet 24. mars 2009 Mine spiste aldri noen annet brød enn det vi spiste. Vanlig brød uten for store korn i. Skorper var knall mot kløende gommer og det er godt å gnage på så det er ingen grunn til ikke å gi skorper. Skjær dem gjerne av og gi dem ved siden av. 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AAA Skrevet 24. mars 2009 Del Skrevet 24. mars 2009 Øøøh.... Bør man mene noe om det? Mine barn har fått det brødet vi tilfeldigvis har hatt i huset. Det har stort sett vært en eller annen variant av grovbrød. 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Kayia Skrevet 24. mars 2009 Del Skrevet 24. mars 2009 Dette ville jeg ikke tenkt mye på. Gi henne det brødet dere til enhver tid har, og utvikler det seg slik at hun _absolutt_ ikke vil ha brødmat så kan dere evt prøve dere fram - men selv ikke da trenger det å handle om brødtype. Jr nektet å svelge brød, og dyttet innpå bit etter bit som tilslutt bare ble en diger klump oppi ganen. Det viste seg at han hadde gedigne mandler og vondt for å svelge, så etter operasjon gled også brød ned som bare det. 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Aimabel Skrevet 24. mars 2009 Del Skrevet 24. mars 2009 Vita hjertego er sunt og godt grovt brød uten så mye kjerner og frø. Lillemannen vår har spist brød med fuglefrø og skorper siden han var et halvt år, det går unna det. Hvis han tar for mye spytter han det bare ut igjen. Men det er sikkert greit å starte med bittesmå biter uten noe kjerner eller frø. 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest ViViola Skrevet 24. mars 2009 Del Skrevet 24. mars 2009 ''helsesøster mente jeg burde velge grovest mulig, men jeg har hørt de da ofte tar ut frøene og ikke vil spise?'' Det er ikke noe unger gjør rent instinktivt, altså, på linje med å puste, liksom. :-) Mine har spist brød fra de var 6-7 måneder gamle (ikke noe til grøtunger, nei), og bare hjemmebakt. Med både solsikkefrø og linfrø og helkorn - og poteter i. Så det kan gå riktig bra, det. (Og brødbaking - det passer supert med å slappe av i helgene. Brødene gjør seg stort sett selv, du bare blander og baker ut - og setter inn og tar ut av ovnen. Resten handler om å vente. :-)) 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
kosemor Skrevet 24. mars 2009 Del Skrevet 24. mars 2009 Hjemmebakt grovbrød som resten av familien - tror barn venner seg til det meste og jo mer mat som resten av familien jo bedre har alltid vært min filosofi 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
org Skrevet 25. mars 2009 Del Skrevet 25. mars 2009 ''helsesøster mente jeg burde velge grovest mulig, men jeg har hørt de da ofte tar ut frøene og ikke vil spise?'' Det er ikke noe unger gjør rent instinktivt, altså, på linje med å puste, liksom. :-) Mine har spist brød fra de var 6-7 måneder gamle (ikke noe til grøtunger, nei), og bare hjemmebakt. Med både solsikkefrø og linfrø og helkorn - og poteter i. Så det kan gå riktig bra, det. (Og brødbaking - det passer supert med å slappe av i helgene. Brødene gjør seg stort sett selv, du bare blander og baker ut - og setter inn og tar ut av ovnen. Resten handler om å vente. :-)) Poteter? Det hørtes fornuftig ut! Har du oppskrift, eller kanskje ei ca-oppskrift til meg? *smile pent* 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest ViViola Skrevet 26. mars 2009 Del Skrevet 26. mars 2009 Poteter? Det hørtes fornuftig ut! Har du oppskrift, eller kanskje ei ca-oppskrift til meg? *smile pent* Klart jeg har oppskrift! :-) Kvelden før baking: 1 liter kefir helles i en bolle Tilsett: 1-2 dl helkorn 1-2 dl kli 1-2 dl linfrø 1-2 dl havregryn La blandingen stå på benken natta over. Bakedag: Hell "kefirguffa" over i bakebollen Tilsett: 1,5 pakke tørrgjær ca. 6 ss olje 2-3 kokte, finhakkede poteter 3-4 ts salt 1-2 dl lunkent vann 1-2 dl solsikkefrø 2 ts sukker 1/2-1 pose grovbakst Hvetemel til passe deig Heves til ca. dobbel størrelse. Bak ut 3 brød og legg dem i former (3-liters?). Etterhev i ca. 45 minutter. Før steking: Pensle brødene med vann eller melk, og strø sesamfrø på toppen. Stekes i 45 minutter på 175 grader (varmluftsovn). NB! Jeg bruker ikke mål på helkorn og slikt, jeg bare kaster oppi noe. Målene har jeg skrevet ned for å gi en ca-indikasjon. Vær obs! - har du begynt å bake disse, må du fortsette, de er nemlig vanedannenede. :-) 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest ViViola Skrevet 26. mars 2009 Del Skrevet 26. mars 2009 Poteter? Det hørtes fornuftig ut! Har du oppskrift, eller kanskje ei ca-oppskrift til meg? *smile pent* Hm... Den ble jo ikke så veldig leselig, da, siden det ikke er doble linjeskift. Hvis du vil ha den tilsendt på mail, så send meg en mail på [email protected]. :-) 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
org Skrevet 26. mars 2009 Del Skrevet 26. mars 2009 Hm... Den ble jo ikke så veldig leselig, da, siden det ikke er doble linjeskift. Hvis du vil ha den tilsendt på mail, så send meg en mail på [email protected]. :-) Neida, det går så bra. Tusen takk, du! 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.