Gå til innhold

creol kylling salat - oppskrift


Anbefalte innlegg

Gjest Loppi
Skrevet

Hei

Er det noen som kan hjelpe meg med oppskrift på creolsk kylling salat..( mener det er det den heter).

Kremet, litt sterk m. bl.a. mais.

Kjempe glad for svar.

Onsdag1365380628
Skrevet

Ingredienser:

4 stk. kyllingfilet eller annet renskåret hvitt kjøtt

1 stk. rød chili

1 ss hakket frisk koriander

2 stk. appelsin

100 g frisk sjampinjong

ca. ¼ stk. friséesalat

ca. 20 stk. paranøtterFremgangsmåte:

Skjær kjøttet i tynne strimler. Del over chilipepperen, ta ut frøene og finhakk pepperen. Bland chilipepper og urter, og vend kyllingstykkene i blandingen. Stek strimlene raskt i smør i forholdsvis varm panne. Ta ut strimlene.

Skjær av skallet på appelsinene og skjær ut båter uten hinner. Del sjampinjongene i skiver. Grovriv salaten og bland alle ingrediensene. Pynt med paranøtter og server med brød.

Onsdag1365380628
Skrevet

4 stk kyllingfilet

1 ss smør

salt

MARINADE

0,5 dl olivenolje

1 stk rød chili

3 ss sitronsaft

1 ts sukker

1 stk stort rødt eple

0,5 stk squash

1 stk stor appelsin

150 g ferdigkuttet salatblanding

1 neve cherrytomater (gjerne gule)

DRESSING

2 ss eplecidereddik

2 ts flytende honning

1 fedd hvitløk

4 ss olivenolje

0,25 ts chilipasta (sambal oelek) eller tilsvarende frisk chili

litt salt

FREMGANGSMÅTE:

Rens kyllingfiletene og skjær dem i 3-4 skiver på langs. Stekes i smør i en stekepanne 8-10 minutter. Salte og sett tilside.

Hakk chilifrukten fint (med eller uten kjerner). Ha alle ingrediensene til marinaden i en plastpose. Ha den lune kyllingen i marinadeposen. Lukk posen og la det trekke 3-4 timer eller natten over i kjøleskapet.

Bland sammen eddik og honning til dressing. Press i hvitløk og tilsett olje i en tynn stråle under omrøring. Smak til med sambal oelek (chilipasta) og salt.

Skjær opp eple og squash til salat, slå over dressingen. Bland ned båter/1/2 skiver av sitrus (klementiner kan brukes istedenfor appelsin om ønskelig). Bland inn salatblader og cherrytomater, og dekk alt med dressing. Legg opp som på bildet.

Gjest eitidligerekokke
Skrevet

Ei helgrilla kyllling

Mais

Hardkokt egg hakka med piffi

Majones

Reddiker

Selleri

Agurk

Suragurk

Sylta ingefær + sylta rødbeter

Hjemmelaga thousands islands;

rømme + ketchup

piffi

salt

pepper

hvitløkspulver (jeg pøser på med denne, men så ELSKER jeg sterk mat, vet det kan bli litt sterk kost for mange)

God appettitt ønsker...

Gjest Loppi
Skrevet

Ingredienser:

4 stk. kyllingfilet eller annet renskåret hvitt kjøtt

1 stk. rød chili

1 ss hakket frisk koriander

2 stk. appelsin

100 g frisk sjampinjong

ca. ¼ stk. friséesalat

ca. 20 stk. paranøtterFremgangsmåte:

Skjær kjøttet i tynne strimler. Del over chilipepperen, ta ut frøene og finhakk pepperen. Bland chilipepper og urter, og vend kyllingstykkene i blandingen. Stek strimlene raskt i smør i forholdsvis varm panne. Ta ut strimlene.

Skjær av skallet på appelsinene og skjær ut båter uten hinner. Del sjampinjongene i skiver. Grovriv salaten og bland alle ingrediensene. Pynt med paranøtter og server med brød.

Tusen, tusen takk. :-))

Gjest eitidligerekokke
Skrevet

Tusen, tusen takk. :-))

Bare hyggelig, glad for at du vil bruke oppskrifta mi, den er god altså, men kanskje litt avansert for 'amatører' ....

God sommer jenta mi!

Gjest Loppi
Skrevet

Ei helgrilla kyllling

Mais

Hardkokt egg hakka med piffi

Majones

Reddiker

Selleri

Agurk

Suragurk

Sylta ingefær + sylta rødbeter

Hjemmelaga thousands islands;

rømme + ketchup

piffi

salt

pepper

hvitløkspulver (jeg pøser på med denne, men så ELSKER jeg sterk mat, vet det kan bli litt sterk kost for mange)

God appettitt ønsker...

Å, tusen takk til deg og.

Skal prøve begge.:-)).

Gjest Loppi
Skrevet

Bare hyggelig, glad for at du vil bruke oppskrifta mi, den er god altså, men kanskje litt avansert for 'amatører' ....

God sommer jenta mi!

Hehe, herligt.

Takk i lige måde.

Gjest eitidligerekokke
Skrevet

Hehe, herligt.

Takk i lige måde.

Og bare dropp hvitløkspulveret om du ikke liker sterk mat.. Du er herved advart :)

Gjest Loppi
Skrevet

Og bare dropp hvitløkspulveret om du ikke liker sterk mat.. Du er herved advart :)

Dropper ingenting. Vi prøver:-))

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...