Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Skrevet

Om ei tid skal vi på barnedåp, og jeg har blitt bedt om å ta med Kvæfjordkake. Koselig det, og spørsmålet kom i goood tid.

Men - nå kjenner jeg at prestasjonsangsten kommer krypende litt. Enn hvis, om, når osv kaka blir _mislykket_!

Det hadde jammen vært greit om jeg kunne fryst kaka. For blir den da mislykket, har jeg tid til å lage ei ny...

Går det an? Enten bare (sukker)bunnen (det går jo an) eller hele greia?

Skrevet

Jeg har fryst med hell. Aller best blir den om man får timet serveringa akkurat sånn at dem er nesten frossen inni. Men det vil jo variere med temeraturen den tines på. Langsom tining er uansett lurt - i kjøleskap over natta.

Skrevet

Jeg har fryst med hell. Aller best blir den om man får timet serveringa akkurat sånn at dem er nesten frossen inni. Men det vil jo variere med temeraturen den tines på. Langsom tining er uansett lurt - i kjøleskap over natta.

Med kremfyll og det hele?

Skrevet

Uten egen erfaring, men dog yutterst skeptisk til om marengsen ville bli god etter frysing, tok jeg et lite søk, and behold - en artikkel om temaet i selveste Aftenposten;-)

''Kaken skal nå stå og "trekke". Sett den kaldtnoen timer, eventuelt tar den ikke skade av å ståkjellerkaldt over natten, tvert imot. Men ikjøleskap/kjølerom kan fuktigheten ødelegge marengsen.Kvæfjordkake kan fryses både med oguten fyll. Den bør eventueltserveres straks den ertint.''

http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/article404240.ece

candyqueen_83
Skrevet

Uten egen erfaring, men dog yutterst skeptisk til om marengsen ville bli god etter frysing, tok jeg et lite søk, and behold - en artikkel om temaet i selveste Aftenposten;-)

''Kaken skal nå stå og "trekke". Sett den kaldtnoen timer, eventuelt tar den ikke skade av å ståkjellerkaldt over natten, tvert imot. Men ikjøleskap/kjølerom kan fuktigheten ødelegge marengsen.Kvæfjordkake kan fryses både med oguten fyll. Den bør eventueltserveres straks den ertint.''

http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/article404240.ece

Hmm.. Etter tråden i stad tittet jeg i kjøkkenskapet.. Og gjett hva jeg fant? En ferdigpakke med "Verdens beste", nettopp utgått på dato.. Så da må den jo lages innen rimelighetens grenser ;O)

Men i linken din står det settes kjølig noen timer, men ikke i kjøleskap? Hvor ellers skal jeg sette den i en leilighet?

Skrevet

Med kremfyll og det hele?

Ja, hele greia, ferdig montert. For det var for ille å kaste alle restene. Tok den opp en lørdags formiddag, og serverte til ettermiddagen. Helt fin, men litt redusert blir jo marengsen. Ser fra søket ditt i Aftenposten at kjøleskapstining ikke anbefales, så stryk det forslaget ;)

Skrevet

Frys hele greia. De selger fryste kaker på butikken, og det skulle ikke gå noe dårligere med ei kvæfjordkake.

Skrevet

Hmm.. Etter tråden i stad tittet jeg i kjøkkenskapet.. Og gjett hva jeg fant? En ferdigpakke med "Verdens beste", nettopp utgått på dato.. Så da må den jo lages innen rimelighetens grenser ;O)

Men i linken din står det settes kjølig noen timer, men ikke i kjøleskap? Hvor ellers skal jeg sette den i en leilighet?

Da får du bare lage kake utenom sommersesongen og skru ned temperaturen i leiligheten og heller ta på deg en varm kåpe...;-)

Skrevet

Ja, hele greia, ferdig montert. For det var for ille å kaste alle restene. Tok den opp en lørdags formiddag, og serverte til ettermiddagen. Helt fin, men litt redusert blir jo marengsen. Ser fra søket ditt i Aftenposten at kjøleskapstining ikke anbefales, så stryk det forslaget ;)

Det sitatet fra Aftenposten må forresten representere det motsatte problemet til alle de ord delings feilene som har blitt så vanlige...;-)

candyqueen_83
Skrevet

Da får du bare lage kake utenom sommersesongen og skru ned temperaturen i leiligheten og heller ta på deg en varm kåpe...;-)

Hahaha... Syns jeg ser det ;O)

Skrevet

Det er bare en fornuftig plass å legge Kvæfjordkaka: I brun dunk!

Skrevet

Det sitatet fra Aftenposten må forresten representere det motsatte problemet til alle de ord delings feilene som har blitt så vanlige...;-)

*hehe*

  • Admin låste denne emne
Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
×
×
  • Opprett ny...