morsan Skrevet 6. oktober 2009 Skrevet 6. oktober 2009 ''Stekepanner varer uansett bare ca. 1 år.'' Jeg har en skikkelig jernpanne som er minst 15 år gammel og like god ennå. I tillegg har jeg en panne med titanbelegg som er ca. tre år gammel og omtrent like fin. Før det hadde jeg diverse teflonpanner som hver varte et par-tre år (ble gjerne ødelagt av for høy varme). Som nevnt i annet innlegg må en ha (minst) to panner! Begge pannene jeg har nå har magnetisk bunn og passer mine induksjonsplater i tillegg til alle andre plater. ''Jeg har en skikkelig jernpanne som er minst 15 år gammel og like god ennå.'' Gode jernpanner burde egentlig gå i arv:-) De blir bare bedre når de har blitt brukt en stund. Vår jernpanne fikk vi i innflyttingsgave i 1990. Jeg husker da at jeg var litt skuffet over at den ikke var like god som min mors velbrukte, men den kom seg når den ble "innstekt":-) 0 Siter
morsan Skrevet 6. oktober 2009 Skrevet 6. oktober 2009 Snakker du om stekepanne eller gryte? Jeg synes det er et must med to stekepanner - en panne med teflon- eller titanbelegg og en skikkelig jernpanne. Førstnevnte brukes mest og har sine fordeler, men til steking av kjøtt må en ha sistnevnte. ''Jeg synes det er et must med to stekepanner - en panne med teflon- eller titanbelegg og en skikkelig jernpanne.'' Helt enig! 0 Siter
candyqueen_83 Skrevet 6. oktober 2009 Skrevet 6. oktober 2009 Den reagerte jeg også på :-). Men om man steker biff i teflonpanner kan de vare bare én kveld Det kan være ) Men det har jeg jernpanne til. Hehe 0 Siter
Mrs. Wallace Skrevet 6. oktober 2009 Skrevet 6. oktober 2009 Snakker du om stekepanne eller gryte? Jeg synes det er et must med to stekepanner - en panne med teflon- eller titanbelegg og en skikkelig jernpanne. Førstnevnte brukes mest og har sine fordeler, men til steking av kjøtt må en ha sistnevnte. Helt enig. I tillegg har jeg grillpanne. 0 Siter
Gjest prust Skrevet 6. oktober 2009 Skrevet 6. oktober 2009 Jeg har akkurat kjøpt den til J Oliver. Fornøyd med den. Jeg kan ikke planlegge stekepanner ut fra at jeg muligens skifter ovn. Stekepanner varer uansett bare ca. 1 år. Teflon e.l. er et must da jeg steker en del pannekaker her i huset. 1 år? Hva i alle dager gjør du med dem? Steker singel i dem? :-) 0 Siter
hidi, the scorpion Skrevet 6. oktober 2009 Skrevet 6. oktober 2009 1 år? Hva i alle dager gjør du med dem? Steker singel i dem? :-) Tenkte jeg òg;))) 0 Siter
Gjest prust Skrevet 6. oktober 2009 Skrevet 6. oktober 2009 Tenkte jeg òg;))) He-he :-) Min kjære mann og jeg har delt ei flaske hvitvin midt på en vanlig tirsdag - så vi har mange slående kommentarer akkurat nå :-) 0 Siter
hidi, the scorpion Skrevet 6. oktober 2009 Skrevet 6. oktober 2009 He-he :-) Min kjære mann og jeg har delt ei flaske hvitvin midt på en vanlig tirsdag - så vi har mange slående kommentarer akkurat nå :-) Så herlig;) Kos dere masse videre! Vil _ikke_ vite detaljer... 0 Siter
Speak Skrevet 7. oktober 2009 Skrevet 7. oktober 2009 1 år? Hva i alle dager gjør du med dem? Steker singel i dem? :-) Jeg steker nok ganske mye. Bl.a. mye grønnsaker. Så ved å bruke en stekepanne daglig, så overlever de bare ca. 1 år. De begynner belegget å løsne i bunnen, og teflonbelegget fungerer ikke optimalt. 0 Siter
Speak Skrevet 7. oktober 2009 Skrevet 7. oktober 2009 ''Stekepanner varer uansett bare ca. 1 år.'' Jeg har en skikkelig jernpanne som er minst 15 år gammel og like god ennå. I tillegg har jeg en panne med titanbelegg som er ca. tre år gammel og omtrent like fin. Før det hadde jeg diverse teflonpanner som hver varte et par-tre år (ble gjerne ødelagt av for høy varme). Som nevnt i annet innlegg må en ha (minst) to panner! Begge pannene jeg har nå har magnetisk bunn og passer mine induksjonsplater i tillegg til alle andre plater. Ja, jernstekepanner varer uendelig lenge:-) 0 Siter
Glimtipper Skrevet 7. oktober 2009 Skrevet 7. oktober 2009 Jeg steker nok ganske mye. Bl.a. mye grønnsaker. Så ved å bruke en stekepanne daglig, så overlever de bare ca. 1 år. De begynner belegget å løsne i bunnen, og teflonbelegget fungerer ikke optimalt. Uff, du må kjøpe panner av bedre kvalitet. Vi steker noe flere ganger for dagen, men stekepannen vår er så god som ny (ett år gammel nå). 0 Siter
Speak Skrevet 7. oktober 2009 Skrevet 7. oktober 2009 Stekepanner varer bare i ca 1 år? Hvordan behandler du pannene dine egentlig? Jeg lager myyyye mat. Middag hver dag, og ofte varm lunsj når vi har fri. Og jeg steker mye. Bl.a. grønnsaker. Jeg har prøvd alle typer panner, men 1 års levetid er omtrent gjennomsnittet. Uansett om jeg kjøper dyre eller billige panner. Jeg bare steker i dem, og vasker dem for hånd. Thats it. 0 Siter
Speak Skrevet 7. oktober 2009 Skrevet 7. oktober 2009 Uff, du må kjøpe panner av bedre kvalitet. Vi steker noe flere ganger for dagen, men stekepannen vår er så god som ny (ett år gammel nå). Jeg vet ikke om bedre kvaliteter. Jeg har testet både dyre og billige panner. Men ett års levetid er omtrent gjennomsnittet. De siste årene har jeg bare kjøpt dyre stekepanner. Som sagt har jeg kjøpt den til J Oliver nå. Tror at fullpris for den var 1100,-. 0 Siter
Glimtipper Skrevet 7. oktober 2009 Skrevet 7. oktober 2009 Jeg vet ikke om bedre kvaliteter. Jeg har testet både dyre og billige panner. Men ett års levetid er omtrent gjennomsnittet. De siste årene har jeg bare kjøpt dyre stekepanner. Som sagt har jeg kjøpt den til J Oliver nå. Tror at fullpris for den var 1100,-. Uff. 100 kroner måneden bare for å kunne bruke en stekepanne Vi kjøpte vår teflonpanne på dagligvarebutikken til 2-300 kroner. Den fungerer utmerket, som sagt. Tykk og god, kan steke alt fra pannekaker til biff i den. 0 Siter
morsan Skrevet 7. oktober 2009 Skrevet 7. oktober 2009 Jeg vet ikke om bedre kvaliteter. Jeg har testet både dyre og billige panner. Men ett års levetid er omtrent gjennomsnittet. De siste årene har jeg bare kjøpt dyre stekepanner. Som sagt har jeg kjøpt den til J Oliver nå. Tror at fullpris for den var 1100,-. Jeg har ikke byttet stekepanne så veldig mange ganger, men jeg har også den erfaringen at dyr ikke nødvendigvis betyr lengre holdbarhet. For noen år siden kjøpte jeg en temmelig dyr titanbelagt stekepanne, men til tross for forsiktig bruk løsnet belegget etterhvert. Jeg har fortsatt en rimelig Tefal-panne med teflonbelegg som jeg kjøpte for mer enn 15 år siden (dog langt fra i daglig bruk) med belegget intakt. 0 Siter
Gjest Elextra Skrevet 7. oktober 2009 Skrevet 7. oktober 2009 Jeg vet ikke om bedre kvaliteter. Jeg har testet både dyre og billige panner. Men ett års levetid er omtrent gjennomsnittet. De siste årene har jeg bare kjøpt dyre stekepanner. Som sagt har jeg kjøpt den til J Oliver nå. Tror at fullpris for den var 1100,-. Som du kanskje vet tåler ikke teflon veldig høy temperatur. Om pannen holder så kort tror jeg det må ha sammenheng med dette. 0 Siter
Speak Skrevet 7. oktober 2009 Skrevet 7. oktober 2009 Uff. 100 kroner måneden bare for å kunne bruke en stekepanne Vi kjøpte vår teflonpanne på dagligvarebutikken til 2-300 kroner. Den fungerer utmerket, som sagt. Tykk og god, kan steke alt fra pannekaker til biff i den. Jeg kjøpte den til 1/2 pris da. Det gjør jo saken litt bedre:-) 0 Siter
Speak Skrevet 7. oktober 2009 Skrevet 7. oktober 2009 Som du kanskje vet tåler ikke teflon veldig høy temperatur. Om pannen holder så kort tror jeg det må ha sammenheng med dette. Joda, har tenkt det. Men orker ikke å kjøpe en jernpanne som må stekes inn. Så da blir den ene panna brukt til alt. Burde kanskje gått på auksjon for å finne en godt innstekt jernpanne? 0 Siter
Gjest Elextra Skrevet 7. oktober 2009 Skrevet 7. oktober 2009 Joda, har tenkt det. Men orker ikke å kjøpe en jernpanne som må stekes inn. Så da blir den ene panna brukt til alt. Burde kanskje gått på auksjon for å finne en godt innstekt jernpanne? Det er da ikke mye "jobb" å steke inn en jernpanne? Sett den gjerne litt inn med olje i begynnelsen. En bør ikke bruke teflonpanne ved f.eks. sviing av kjøtt, ikke er det sunt heller. 0 Siter
morsan Skrevet 7. oktober 2009 Skrevet 7. oktober 2009 Joda, har tenkt det. Men orker ikke å kjøpe en jernpanne som må stekes inn. Så da blir den ene panna brukt til alt. Burde kanskje gått på auksjon for å finne en godt innstekt jernpanne? Du kan jo "steke den inn" uten mat også, ved å la den stå og trekke litt olje over svak varme et par-tre ganger. 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.