Gå til innhold

"Siste forbruksdag"


Anbefalte innlegg

Gjest søtmons
Skrevet

Jeg har helt glemt av to pakker med karbonadedeig i kjøleskapet. På dem står "siste forbruksdag 04.10". Kan jeg bruke dem i morgen hvis det lukter ok?

Gjest Lanopiken
Skrevet

3 dager over tiden i kjøleskap går i søpla her.

Skrevet

Jeg hadde kastet de. Definitivt. Om jeg skulle tatt sjansen, så hadde jeg i alle fall stekt de i dag (så snart jeg oppdaget de). Ikke latt de være en ekstra dag over.

Gjest Elextra
Skrevet

Om du vet den har vært riktig (kaldt) oppbevart hele tiden går det sikkert bra. Men jeg ville gjort som Glimtipper sier - og stekt opp kjøttet nå, og heller varmet det igjen siden.

Gjest ReidarX
Skrevet

Glemme karbonadedeig? Det er jo det beste som finnes, og dyrt også!

Skrevet

Jeg _har_ brukt et par dager etter siste forbruksdag, og pakken var til og med åpnet. Jeg sørget imidlrtid for at alt ble godt gjennomstekt, og det gikk bra da i alle fall. Jeg ble ikke sjuk på noen måte. Karbonadedeig er bare rett og slett for dyrt til å kaste det. Jeg ville imidlertid, som andre her også nevner, stekt det opp i dag, og bar varmet det siden.

Skrevet

Jeg hadde ikke brukt det..

Til nød dagen etter hvis jeg vet de har blitt oppbevart kaldt og uåpnet, og da veldig godt stekt.

hidi, the scorpion
Skrevet

Varer med merking "best før" kan jeg godt finne på å bruke en stund etter datomerkingen, men "siste forbruksdag" forholder jeg meg ordrett til.

http://www.tryggmat.net/merking.html

All mat bør testes før den hives!

La kjøttet ligge på kjøkkenbenket 20 minutter, _så_ lukter du på det. Dårlig kjøtt lukter surt og vondt, det kaster man, men resten kan stekes og spises!

Vi kaster altfor mye spsiselig mat i dette landet!

Gjest Deilige retter
Skrevet

All mat bør testes før den hives!

La kjøttet ligge på kjøkkenbenket 20 minutter, _så_ lukter du på det. Dårlig kjøtt lukter surt og vondt, det kaster man, men resten kan stekes og spises!

Vi kaster altfor mye spsiselig mat i dette landet!

Viktig å la det ligge med åpen pakning en stund ja. Lukter man på kjøttdeigen eller karbonadedeigen med en gang man åpner den lukter det kloakk.

Gjest vi rike har det godt!
Skrevet

All mat bør testes før den hives!

La kjøttet ligge på kjøkkenbenket 20 minutter, _så_ lukter du på det. Dårlig kjøtt lukter surt og vondt, det kaster man, men resten kan stekes og spises!

Vi kaster altfor mye spsiselig mat i dette landet!

det gjør vi da vell ikke????

Skrevet

All mat bør testes før den hives!

La kjøttet ligge på kjøkkenbenket 20 minutter, _så_ lukter du på det. Dårlig kjøtt lukter surt og vondt, det kaster man, men resten kan stekes og spises!

Vi kaster altfor mye spsiselig mat i dette landet!

Når det gjelder kjøttdeig eller liknende kvernede kjøttprodukter, gidder jeg slett ikke ta sånne sjanser, særlig ikke dersom ungene mine skal spise det. Det er ikke alle skadelige ting som lukter.

Hvis det er en biff el.l, blir det riktignok annerledes.

Men det er uansett sjelden jeg ender opp med å kaste pakker med verken kjøttdeig eller biff. Hvis det går mot merkedato uten at jeg får spist det, fryser jeg det ned. Så min samvitthet mht kasting av mat er rimelig ren.

hidi, the scorpion
Skrevet

Viktig å la det ligge med åpen pakning en stund ja. Lukter man på kjøttdeigen eller karbonadedeigen med en gang man åpner den lukter det kloakk.

Jeg liker lukten av kjøtt;)

Men det er viktig å la alt kjøtt ligger på kjøkkenbenken en stund før bruk! Man lukter at kjøttet _ikke_ er surt, jeg har kjøpt ferskt kjøtt hos slakteren, som var så surt...:(

Selv om man kjøper ferskvarer, så er ikke det en garanti for ferkst kjøtt! (Jobbet hos en slakter i ung alder)

hidi, the scorpion
Skrevet

Når det gjelder kjøttdeig eller liknende kvernede kjøttprodukter, gidder jeg slett ikke ta sånne sjanser, særlig ikke dersom ungene mine skal spise det. Det er ikke alle skadelige ting som lukter.

Hvis det er en biff el.l, blir det riktignok annerledes.

Men det er uansett sjelden jeg ender opp med å kaste pakker med verken kjøttdeig eller biff. Hvis det går mot merkedato uten at jeg får spist det, fryser jeg det ned. Så min samvitthet mht kasting av mat er rimelig ren.

Poenget er, at man tar _ikke_ sjanser om produktet ikke lukter surt;) Jobbet hos en slakter i mine unge år.

Dessuten er karbonadeig rent kjøtt, like rent som biffkjøtt!

Gjest Klemmebomsen
Skrevet

Kommer an på hvor ofte og hvor lenge det har ligget i romtp før du lagret den i kjøleskapet.

Selv driter jeg som regel alltid i holdbarhetsdato hvis det bare har gått et par dager over tiden. Har også tatt sjansen selv om det har vært litt lukt (som jeg har vært usikker på om jeg bare har innbilt meg eller ei).

Har aldri opplevd å bli dårlig. tror det er individuelt hvor lett en har for å bli matforgiftet.

Gjest vi rike har det godt!
Skrevet

det kan du, jeg har spist rå kjøttdei mye jeg, å aldri vært syk!

Skrevet

Hva kan skje galt ved å spise det?

Mageproblemer, hvis du er riktig uheldig.

Som regel er det nok litt å gå på i forhold til disse datoene. Men dersom kjøttet f.eks. har ligget litt i romtemp. tidligere, før du fikk kontroll over det, kan det hende at bakterieutviklingen er godt igang ved sluttdatoen. Maten har jo ofte reist ganske langt før kunden får den i kjøleskapet. Spesielt om sommeren kan kjølevarer ha blitt oppvarmet flere ganger underveis.

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...