SoriaMoria Skrevet 7. oktober 2009 Skrevet 7. oktober 2009 Litt skjønn kan man vise, synes jeg - men så lager jeg bare mat til meg selv også, så gjør jeg en feilvurdering, så er det kun jeg selv som får svi Uåpna pakker med karbonadedeig og slikt kan jeg godt bruke dagen etter "siste forbruksdag", men som oftest putter jeg det heller i fryseren når jeg oppdager at det ikke kommer til å bli brukt innen utløpsdato. Kylling, roastbeef og reker bruker jeg aldri etter siste forbruksdag. Erfaring tilsier at det fort blir surt/ får en stygg smak. Matvarer som har blitt oppbevart i riktig temperatur er stort sett ikke noe risikoprosjekt å bruke etter siste forbruksdag, men man risikerer jo at smaken ikke er bra i det hele tatt da Når det gjelder ferskvarer som er blitt oppbevart i for varmt miljø (inkludert rester som har blitt stående på kjøkkenbenken) er det et annet problem enn dårlig smak som er problemet: Enkelte bakterier (for eksempel den vanlige Staph. aureus) produserer et toksin i maten som IKKE GÅR BORT VED KOKING/STEKING. Derfor skal man være forsiktig med mat som har vært oppbevart feil - selv "innenfor datoen"! Se f.eks. http://www.vetinst.no/nor/Facts/All-Factsheets/Matforgiftning-med-Staphylococcus-aureus 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.