Lillemus Skrevet 28. november 2009 Skrevet 28. november 2009 Vi blir mange på julaften i år og med forskjellige preferanser til julematen blir det nok både ribbe og viltstek med masse-masse deilig tilbehør! Nam! ) 0 Siter
jubalong70 Skrevet 28. november 2009 Skrevet 28. november 2009 Vi spiser pinnekjøtt på julaften. Jeg har vokst opp med ribbe julaften, og ikke minst - kald ribbe og lefse på frokostbordet 1. juledag. Så jeg steker ribbe hver julaften så jeg har kald ribbe dagen etter 0 Siter
fyrlykt Skrevet 28. november 2009 Skrevet 28. november 2009 Både ribbe og pinnekjøtt for å imøtekomme enhver smak Og riskrem og multekrem til dessert. 0 Siter
morsan Skrevet 28. november 2009 Skrevet 28. november 2009 Hjemme hos oss har vi ribbe og medisterkaker, og riskrem med mandel til dessert. Enkelte julaftener er vi hos en eller annen av våre søstre, og da har det stort sett gått i pinnekjøtt. 0 Siter
Gjest Meegan Skrevet 28. november 2009 Skrevet 28. november 2009 Både ribbe og pinnekjøtt for å imøtekomme enhver smak Og riskrem og multekrem til dessert. Multekrem til dessert hos oss. Eller det blir til kaffen, sammen med krumkakene. Så vi hopper over desserten. 0 Siter
Gjest Meegan Skrevet 28. november 2009 Skrevet 28. november 2009 Vi blir mange på julaften i år og med forskjellige preferanser til julematen blir det nok både ribbe og viltstek med masse-masse deilig tilbehør! Nam! ) Håper den som er kokk, får masse hjelp 0 Siter
morsan Skrevet 28. november 2009 Skrevet 28. november 2009 Både ribbe og pinnekjøtt for å imøtekomme enhver smak Og riskrem og multekrem til dessert. Enig med Meegan - håper kokken får masse hjelp:-) Tør jeg spørre hvorfor dere har dobbeltmeny og hvor mange dere er? Jeg tror ikke jeg er tilstrekkelig menyekstremist til å orke noe slikt - hadde husbonden nektet for ribbe og tviholdt på lutefisk f eks, ja så hadde det bare blitt lutefisk...;-) 0 Siter
....AV Skrevet 28. november 2009 Skrevet 28. november 2009 I år blir det ribbe. Vi er annethvert år hos foreldrene mine og da spiser vi kalkun. 0 Siter
Lillemus Skrevet 28. november 2009 Skrevet 28. november 2009 Håper den som er kokk, får masse hjelp Går så fint at! ) Steika steker jeg enten dagen før eller over natten og så varmes den i skiver på slutten av ribbe-stekingen. Mye av tilbehøret er jo det samme til både ridde og stek da, poteter, gulrot, rødkål, surkål (de to sistnevnte innrømmer jeg at vi kjøper ferdig og varmer i metallposen oppå potetene på slutten av kokingen...), ertestuing, evt. rosenkål (den blir som regel avglemt i fryseren...) og deilig saus! Viltsausen til steika lager jeg, evt. ribbe-saus får gubben ta seg av for jeg spiser ikke ribbe. ) Poteter og gulrot skrelles dagen før og legges i kaldt vann, det gjorde min mormor alltid. Min kjære er kjempeflink på kjøkkenet så vi står begge to over grytene denne dagen og koser oss. ) 0 Siter
Lillemus Skrevet 28. november 2009 Skrevet 28. november 2009 Enig med Meegan - håper kokken får masse hjelp:-) Tør jeg spørre hvorfor dere har dobbeltmeny og hvor mange dere er? Jeg tror ikke jeg er tilstrekkelig menyekstremist til å orke noe slikt - hadde husbonden nektet for ribbe og tviholdt på lutefisk f eks, ja så hadde det bare blitt lutefisk...;-) *Blander seg* Vi har dobbeltmeny fordi gubben insisterer på ribbe, men jeg og "mine" (søsken, eksen og stemor osv) spiser ikke ribbe, min far elsker det dog. Så derfor - to menyer. ) Vi blir 11 stykker i år, tror jeg har vært med på at vi var så mange kun en gang før, det blir koselig! ) 0 Siter
Gjest Meegan Skrevet 28. november 2009 Skrevet 28. november 2009 Går så fint at! ) Steika steker jeg enten dagen før eller over natten og så varmes den i skiver på slutten av ribbe-stekingen. Mye av tilbehøret er jo det samme til både ridde og stek da, poteter, gulrot, rødkål, surkål (de to sistnevnte innrømmer jeg at vi kjøper ferdig og varmer i metallposen oppå potetene på slutten av kokingen...), ertestuing, evt. rosenkål (den blir som regel avglemt i fryseren...) og deilig saus! Viltsausen til steika lager jeg, evt. ribbe-saus får gubben ta seg av for jeg spiser ikke ribbe. ) Poteter og gulrot skrelles dagen før og legges i kaldt vann, det gjorde min mormor alltid. Min kjære er kjempeflink på kjøkkenet så vi står begge to over grytene denne dagen og koser oss. ) Jeg hadde blitt gal av stress. Men så er det ikke jeg som er hovedkokken her i huset. Det er min mann 0 Siter
KaVa Skrevet 28. november 2009 Skrevet 28. november 2009 Ribbe. Same procedure as every year. 0 Siter
morsan Skrevet 28. november 2009 Skrevet 28. november 2009 *Blander seg* Vi har dobbeltmeny fordi gubben insisterer på ribbe, men jeg og "mine" (søsken, eksen og stemor osv) spiser ikke ribbe, min far elsker det dog. Så derfor - to menyer. ) Vi blir 11 stykker i år, tror jeg har vært med på at vi var så mange kun en gang før, det blir koselig! ) Men som du skriver under så er mye av tilbehøret likt, så da kan det jo gå greit likevel. Men du har ikke vurdert skinkesteik, da? Den har mindre fett enn ribba, men svorentusiaster får den. 0 Siter
emmelina Skrevet 28. november 2009 Skrevet 28. november 2009 Går så fint at! ) Steika steker jeg enten dagen før eller over natten og så varmes den i skiver på slutten av ribbe-stekingen. Mye av tilbehøret er jo det samme til både ridde og stek da, poteter, gulrot, rødkål, surkål (de to sistnevnte innrømmer jeg at vi kjøper ferdig og varmer i metallposen oppå potetene på slutten av kokingen...), ertestuing, evt. rosenkål (den blir som regel avglemt i fryseren...) og deilig saus! Viltsausen til steika lager jeg, evt. ribbe-saus får gubben ta seg av for jeg spiser ikke ribbe. ) Poteter og gulrot skrelles dagen før og legges i kaldt vann, det gjorde min mormor alltid. Min kjære er kjempeflink på kjøkkenet så vi står begge to over grytene denne dagen og koser oss. ) Hva? Har du ikke hjemmelaget surkål og rødkål?!? Du skulle skamme deg, skulle du;) 0 Siter
morsan Skrevet 28. november 2009 Skrevet 28. november 2009 Ribbe. Same procedure as every year. ''Same procedure as every year.'' *s* Passende kommentaar på mer enn én måte! Husker en klassevenninne fra barndommen syntes det var sååå rart at alle vi andre hadde fast meny på julaften - så kjedelig liksom. Selv kunne jeg ha byttet ut ribba dersom det var familiært ønske om det, men jeg ville ikke ha hatt ny meny hvert år, og ihvertfall ikke noe u-julete som f eks roastbeef:-) 0 Siter
Lillemus Skrevet 28. november 2009 Skrevet 28. november 2009 Men som du skriver under så er mye av tilbehøret likt, så da kan det jo gå greit likevel. Men du har ikke vurdert skinkesteik, da? Den har mindre fett enn ribba, men svorentusiaster får den. Tro meg - her nytter det ikke å kjøpslå med skinestek. Ribbe skal det være. Med så mye fett som overhodet mulig. Yæk. 0 Siter
Gjest togli Skrevet 28. november 2009 Skrevet 28. november 2009 Ungene og jeg spiser pinnekjøtt av sau og hjort mens mannen min spiser svineribbe 0 Siter
Lillemus Skrevet 28. november 2009 Skrevet 28. november 2009 Hva? Har du ikke hjemmelaget surkål og rødkål?!? Du skulle skamme deg, skulle du;) Jeg laget surkål en gang og det ble faktisk veldig godt. ) Så kaaaaanskje... Den kan jo fint lages dagen før. 0 Siter
Gjest togli Skrevet 28. november 2009 Skrevet 28. november 2009 ''Same procedure as every year.'' *s* Passende kommentaar på mer enn én måte! Husker en klassevenninne fra barndommen syntes det var sååå rart at alle vi andre hadde fast meny på julaften - så kjedelig liksom. Selv kunne jeg ha byttet ut ribba dersom det var familiært ønske om det, men jeg ville ikke ha hatt ny meny hvert år, og ihvertfall ikke noe u-julete som f eks roastbeef:-) Det blir ikke jul uten den faste menyen! Basta 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.