Gjest togli Skrevet 28. november 2009 Skrevet 28. november 2009 Colette skrev (På 28.11.2009 den 22.21): Jeg synes at jeg er helt avhengig av noe syrlig til svinekjøtt. Som epler, surkål eller rett og slett tyttebær. Og svisker. Ellers blir det en merkelig flat matopplevelse:-( Der er jeg motsatt Jeg har litt trøbbel med å blande surt/søtt sammen med middager. Igrunnen kan jeg spise så og si alt, men jeg er ikke veldig begeistret for f.eks. sursøte sauser, ananas på pizza og vil ikke ha tyttebær eller annen bær til kjøttmiddager (i motsetning til mannen min ;-)). Til pinnekjøtt må jeg imidlertid ha sennep for å få den perfekte sammensetningen 0 Siter
Gjest prust Skrevet 28. november 2009 Skrevet 28. november 2009 togli skrev (På 28.11.2009 den 22.25): Der er jeg motsatt Jeg har litt trøbbel med å blande surt/søtt sammen med middager. Igrunnen kan jeg spise så og si alt, men jeg er ikke veldig begeistret for f.eks. sursøte sauser, ananas på pizza og vil ikke ha tyttebær eller annen bær til kjøttmiddager (i motsetning til mannen min ;-)). Til pinnekjøtt må jeg imidlertid ha sennep for å få den perfekte sammensetningen Sennep til pinnekjøtt?????????? Jeg er veldig glad i sennep, men har aldri tenkt tanken på å ha det til pinnekjøtt! 0 Siter
Colette Skrevet 28. november 2009 Skrevet 28. november 2009 togli skrev (På 28.11.2009 den 22.25): Der er jeg motsatt Jeg har litt trøbbel med å blande surt/søtt sammen med middager. Igrunnen kan jeg spise så og si alt, men jeg er ikke veldig begeistret for f.eks. sursøte sauser, ananas på pizza og vil ikke ha tyttebær eller annen bær til kjøttmiddager (i motsetning til mannen min ;-)). Til pinnekjøtt må jeg imidlertid ha sennep for å få den perfekte sammensetningen Ok.-) Smaken er forskjellig:-) Jeg elsker sursøte sauser og er bare helt avhengig av noe friskt og søtt til svinekjøtt. Pinnekjøtt er enklere. Kjøtt, en god kålrabistappe (uten gulrot) og gode poteter..da er den i boks. Sennepen klarer jeg meg uten i den sammenhengen:-) 0 Siter
AneM1365380603 Skrevet 28. november 2009 Skrevet 28. november 2009 Vi skal ha pinnekjøtt, svineribbe og litt medistermat. Til dessert skal vi ha riskrem, multekrem og Dronning Maud pudding. Vi skal ha noen gjester, og jeg ønsker at alle skal få noe de synes er kjempegodt. Jeg vet at den ene gjesten ikke spiser fårekjøtt, og et par andre ser ikke for seg julaften uten pinnekjøtt. 0 Siter
Gjest prust Skrevet 28. november 2009 Skrevet 28. november 2009 AneM skrev (På 28.11.2009 den 22.44): Vi skal ha pinnekjøtt, svineribbe og litt medistermat. Til dessert skal vi ha riskrem, multekrem og Dronning Maud pudding. Vi skal ha noen gjester, og jeg ønsker at alle skal få noe de synes er kjempegodt. Jeg vet at den ene gjesten ikke spiser fårekjøtt, og et par andre ser ikke for seg julaften uten pinnekjøtt. Hva er Dronning Maud pudding? 0 Siter
Elis31 Skrevet 28. november 2009 Skrevet 28. november 2009 Dorthe skrev (På 28.11.2009 den 22.21): Jeg synes multekrem er kjempegodt, men jeg kan jo kjøpe multesyltetøy og ha på kremtopp sjøl og spise det en annen dag. Multkrem tror jeg at jeg hadde laget med ordentlig krem. Så får dere ha hver sin dessert. 0 Siter
AneM1365380603 Skrevet 28. november 2009 Skrevet 28. november 2009 prust skrev (På 28.11.2009 den 22.46): Hva er Dronning Maud pudding? Det er egentlig en fromasj, så aner ikke hvorfor den kalles pudding. Det er vaniljefromasj med raspa sjokolade mellom lagene og på toppen. Det er den beste desserten jeg vet om 0 Siter
Gjest prust Skrevet 28. november 2009 Skrevet 28. november 2009 AneM skrev (På 28.11.2009 den 22.48): Det er egentlig en fromasj, så aner ikke hvorfor den kalles pudding. Det er vaniljefromasj med raspa sjokolade mellom lagene og på toppen. Det er den beste desserten jeg vet om Det hørtes nydelig ut!!!! Kanskje jeg skulle prøve meg på det en gang i desember? Er det mye arbeid? Vi skal ha smalahovefest her neste lørdag, og vi har ikke planlagt noen dessert. Kanksje det hadde vært noe? 0 Siter
Gjest togli Skrevet 28. november 2009 Skrevet 28. november 2009 Colette skrev (På 28.11.2009 den 22.30): Ok.-) Smaken er forskjellig:-) Jeg elsker sursøte sauser og er bare helt avhengig av noe friskt og søtt til svinekjøtt. Pinnekjøtt er enklere. Kjøtt, en god kålrabistappe (uten gulrot) og gode poteter..da er den i boks. Sennepen klarer jeg meg uten i den sammenhengen:-) Jeg tror ikke sennep er spesielt vanlig til pinnekjøtt? Selv vokste jeg opp med det, så da må tradisjonen videreføres 0 Siter
mariaflyfly Skrevet 28. november 2009 Skrevet 28. november 2009 prust skrev (På 28.11.2009 den 22.50): Det hørtes nydelig ut!!!! Kanskje jeg skulle prøve meg på det en gang i desember? Er det mye arbeid? Vi skal ha smalahovefest her neste lørdag, og vi har ikke planlagt noen dessert. Kanksje det hadde vært noe? Vi var på smalahuefest forrige lørdag. Naboen min er fra samme stedet som mannen din. 0 Siter
Gjest togli Skrevet 28. november 2009 Skrevet 28. november 2009 prust skrev (På 28.11.2009 den 22.29): Sennep til pinnekjøtt?????????? Jeg er veldig glad i sennep, men har aldri tenkt tanken på å ha det til pinnekjøtt! Hører mange som blir overrasket over det Prøv! Det er faktisk kjempegodt:) Jeg er vant til det fra jeg var liten 0 Siter
mariaflyfly Skrevet 28. november 2009 Skrevet 28. november 2009 AneM skrev (På 28.11.2009 den 22.48): Det er egentlig en fromasj, så aner ikke hvorfor den kalles pudding. Det er vaniljefromasj med raspa sjokolade mellom lagene og på toppen. Det er den beste desserten jeg vet om Oppskrift? 0 Siter
Gjest Heksegryta Skrevet 28. november 2009 Skrevet 28. november 2009 Dolmio og karbonadedeig for anledningen. Ungene elsker det. 0 Siter
Colette Skrevet 28. november 2009 Skrevet 28. november 2009 togli skrev (På 28.11.2009 den 22.51): Jeg tror ikke sennep er spesielt vanlig til pinnekjøtt? Selv vokste jeg opp med det, så da må tradisjonen videreføres Det tror ikke jeg heller:-) Det som er mest plagsomt med pinnekjøtt er lukten som setter seg i alt som er. Til og med i sengetøyet:-) ALT lukter pinnekjøtt når jeg legger meg om kvelden :-( 0 Siter
Dorthe Skrevet 28. november 2009 Skrevet 28. november 2009 Elis31 skrev (På 28.11.2009 den 22.47): Multkrem tror jeg at jeg hadde laget med ordentlig krem. Så får dere ha hver sin dessert. Men hun vil ikke noen dessert i det hele tatt så da gidder jeg ikke å lage. Den blir uansett stående i kjøleskapet til jeg får lyst på og det behøver ikke å være de første dagene etter julaften. 0 Siter
AneM1365380603 Skrevet 28. november 2009 Skrevet 28. november 2009 prust skrev (På 28.11.2009 den 22.50): Det hørtes nydelig ut!!!! Kanskje jeg skulle prøve meg på det en gang i desember? Er det mye arbeid? Vi skal ha smalahovefest her neste lørdag, og vi har ikke planlagt noen dessert. Kanksje det hadde vært noe? Det er egentlig fort gjort, men jeg er veldig nøye med å få vekk alle "klumpene" i eggehviten, og gelatinen bør være passe lunka når den blandes i resten. Lunka pluss. Frosmasj med klumper er ganske ekkelt. 0 Siter
Gjest prust Skrevet 28. november 2009 Skrevet 28. november 2009 AneM skrev (På 28.11.2009 den 22.54): Det er egentlig fort gjort, men jeg er veldig nøye med å få vekk alle "klumpene" i eggehviten, og gelatinen bør være passe lunka når den blandes i resten. Lunka pluss. Frosmasj med klumper er ganske ekkelt. Æsj - jeg får det for meg at jeg har smakt det :-(((( Altså med klumper. Får seg hvor god tid vi får - den må vel forresten stå og stivne en stund. Hmmmmm - kanskje vi heller går for noe vi kan lage mens kjøttet koker. 0 Siter
Gjest prust Skrevet 28. november 2009 Skrevet 28. november 2009 mariaflyfly skrev (På 28.11.2009 den 22.52): Vi var på smalahuefest forrige lørdag. Naboen min er fra samme stedet som mannen din. Moro! Jeg ser frem til å få bedre plass i frysen - nå har vi 5 hele hoder liggende oppi der og ta plass. De breker ladt til meg hver gang jeg skal hente et brød... 0 Siter
AneM1365380603 Skrevet 28. november 2009 Skrevet 28. november 2009 mariaflyfly skrev (På 28.11.2009 den 22.52): Oppskrift? Jeg bruker denne, men har det i en glassbolle. Ser delikat ut med alle lagene http://snutt.no/Movie.aspx?MovieRef=202c4725-95c2-472a-a8fe-5897dbab4cf3 0 Siter
mariaflyfly Skrevet 28. november 2009 Skrevet 28. november 2009 prust skrev (På 28.11.2009 den 22.57): Moro! Jeg ser frem til å få bedre plass i frysen - nå har vi 5 hele hoder liggende oppi der og ta plass. De breker ladt til meg hver gang jeg skal hente et brød... *Flirer* Når naboen koker huene, ligger den en liten eim av svidd skalle rundt hushjørnet. Jeg synes det er skikkelig eksotisk mat. Ser helt jævlig ut, der det huet ligger og stirrer på deg fra tallerknen, men det smaker jo nydelig. Også får han tilsendt hjemmebrygga øl sammen med huene, og det smaker nydelig! Haha, budet som kom og leverte påstod at det stinka sau i bilen hans. 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.