Gå til innhold

Hvor mye tilbehør har dere til ribbe?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Etter at jeg første gang hadde jul hjemme og serverte ribbe med kun surkål, rødkål, svisker, tyttebær og saus, passet svigermor på å si høyt og tydelig og gjentatte ganger "er det ikke det ikke deilig med mer grønnsaker til, da dere?" da vi senere har spist ribbe hos henne...;-)

Og etter det har jeg også servert ribba med mer grønnsaker til, så hintene hadde utvilsomt oppdragende effekt - adskillig mer enn om jeg skulle servere min saus og si med et smil "er det ikke deilig med saus som ikke er så fryktelig tynn, da dere?"... ;-)

Men så la jeg merke til at selveste Hellstrøm serverte ribba (og medisterkaker og -pølser) med kun surkål og saus - ikke engang tyttebær! :-) HA! ;-)

Men hva bruker dol-folket?

Fortsetter under...

  • Svar 59
  • Opprettet
  • Siste svar

Mest aktive i denne tråden

  • morsan

    11

  • mariaflyfly

    3

  • candyqueen_83

    3

  • AneM1365380603

    3

Mest aktive i denne tråden

Skrevet

Her i huset serveres ribbe med rød og grønn surkål, svisker, av og til kokte eplebåter, ribbefett som saus og mandelpotet. Ofte serveres det kålrabistappe til også, fordi det serveres parallelt med pinnekjøttet til jul. Og da har vi vennet oss til å ha stappen er også.

Skrevet

Surkål, rødkål, saus, svisker, dampede gulerøtter og potet.

Gjest Gleder meg masse til ribbe
Skrevet

Denne doldama bruker surkål, rødkål, tyttebærsyltetøy og grønnsaker. Elsker grønnsaker :D

Skrevet

Her i huset serveres ribbe med rød og grønn surkål, svisker, av og til kokte eplebåter, ribbefett som saus og mandelpotet. Ofte serveres det kålrabistappe til også, fordi det serveres parallelt med pinnekjøttet til jul. Og da har vi vennet oss til å ha stappen er også.

Grønn surkål? Lages den av grønnkål?

Poteter er en selvfølge - det glemte jeg å nevne:-)

Stekte eplebåter høres godt ut.

Skrevet

Grønn surkål? Lages den av grønnkål?

Poteter er en selvfølge - det glemte jeg å nevne:-)

Stekte eplebåter høres godt ut.

Det heter vel strengt tatt surkål og rødkål når jeg leser det de andre skriver... Den ene er grågrønn, og den andre rød. For å være ærlig så rører jeg ingen av delene selv, men vet at de andre vil ha sånt.

Annonse

Skrevet

Jeg er oppdratt til surkål, rødkål, rosenkål, svisker og tyttebær og bare ribbefett, ikke saus.

Jeg bruker surkål, rosenkål, tyttebær og saus. Hvis vi er fler enn to bruker jeg rødkål også.

Gjest Gleder meg masse til ribbe
Skrevet

(ved siden av mandelpotet og skysaus da)

:D

Skrevet

Vi har mer grønnsaker ja, ikke nødvendigvis noe fancy, men litt broccoli gjør underverker for sånne som ikke er glade i rødkål/surkål eller poteter. Litt kjedelig med bare ribba, lissom...

Jeg anser meg for veldig lite kresen, men akkurat ribbetilbehøret havner i 'liker-ikke-vil-ikke-ha'-kategorien, for å sitere treåringen.

Nevnte jeg at jeg ikke er glad i farseprodukter heller?

Skrevet

Ribbe, poteter, medisterpølser, saus, rødkål, tyttebær, svisker, erter, gulrøtter og som regel rosenkål.

Namnam.

;-)

Gjest hønse-Magda
Skrevet

Kun surkål, svisker, (stua)tyttebær, saus og poteter. Enkelt og greit.

Skrevet

Tja... Vi pleier ikke å ha ribbe, men stek, men tilbehør er surkål og/eller rødkål, gulrot, ertestuing, rosenkål (når vi husker den og ikke glemmer den i fryseren...), poteter og saus. Stekt sopp har vi også hatt til viltstek, men det spiser ikke jeg.

Skrevet

Ribbe, poteter, pølser, rødkål, kålrabistappe (svoger'n kommenterte det i fjor da vi ikke hadde...), rosenkål (stort sett bare til meg og svigerfar), sjysaus. Dropper medisterkakene fordi ingen av oss egentlig liker det. Sannsynligvis bare svigermor som kommer til å legge merke til at de ikke er der.

Var på julemiddag med jobben, og der fikk vi ribbe med potet, surkål og kålrabistappe.

Annonse

Skrevet

Ribbe, hjemmelagde medisterkaker (grove, medisterfarse blandes med karbonadedeig), medisterpølse, poteter, ribbefett, hjemmelagd surkål, svisker, epler og rørte tyttebær.

Hender jeg også lager rødkål, spørs hvor mange vi er.

Selv synes jeg saus er bedre enn ribbefett, men flertallet vil ha ribbefett og da blir det det.

Sikkert godt med andre grønnsaker til også, men synes det holder med sukål når jeg har litt småtilbehør attåt (epler, svisker og fatpynt)

Gjest så basta
Skrevet

Det skal da ikke være andre grønnsaker enn kålrabi til ribbe!

Gjest Megler Smekk
Skrevet

Det skal da ikke være andre grønnsaker enn kålrabi til ribbe!

Kålrabi til ribbe? Går det virkelig an?

Skrevet

Det skal da ikke være andre grønnsaker enn kålrabi til ribbe!

Aldri servert, blitt servert kålrabi til ribbe, jeg, men ser jo her at det er vanlig. Kanskje verdt å prøve....

Skrevet

Vi har bare poteter, medisterkaker (hjemmelaga) og -pølser til. Og surkål i min mormors dager. Nå har kjæresten og jeg laga skikkelig rødkål, for det synes vi er mye bedre. :)

Må visst sjekke ut sausen til Hellstrøm etterpå. ;)

Skrevet

Vi har mer grønnsaker ja, ikke nødvendigvis noe fancy, men litt broccoli gjør underverker for sånne som ikke er glade i rødkål/surkål eller poteter. Litt kjedelig med bare ribba, lissom...

Jeg anser meg for veldig lite kresen, men akkurat ribbetilbehøret havner i 'liker-ikke-vil-ikke-ha'-kategorien, for å sitere treåringen.

Nevnte jeg at jeg ikke er glad i farseprodukter heller?

'''liker-ikke-vil-ikke-ha'-kategorien''

Oooooh, samma kategori som risengrynsgrøt...? ;)

Skrevet

Kun surkål, svisker, (stua)tyttebær, saus og poteter. Enkelt og greit.

Nå måååå jeg bare spørre igjen, har spurt før men ikke fått svar. Hvordan lager du stuede tyttebær? Har før hørt om gulrotstuing etc,men hvordan man lager stuede tyttebær er meg en gåte.

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...

×
×
  • Opprett ny...