morsan Skrevet 20. desember 2009 Forfatter Skrevet 20. desember 2009 Ok, takk for tips! Ja, han er jo proff, så det er bare å ta til seg:-) Noe annet han gjorde, som jeg aldri har gjort før, er å øse ribba på slutten av steketiden. Dette skal prøves ut i år, og sausen også, så da tror jeg at jeg ihvertfall ikke skal lage surkål fra scratch!! ;-) 0 Siter
Gjest Elextra Skrevet 20. desember 2009 Skrevet 20. desember 2009 Jeg har aldri laget til ribbe. Får det av og til hos mamma i jula, men det er ikke noe must for meg. Jeg smakte det da vi hadde julelunsj på jobb, og da hadde jeg potet, litt saus og rødkål til. Savnet ikke noe mer. Jeg er veldig glad i sprø svor! Pst,ikke si det til noen, men jeg er ikke spesielt glad i ribbe, egentlig,. Jeg synes likevel det liksom ikke blir ordentlig jul uten! :-) 0 Siter
morsan Skrevet 20. desember 2009 Forfatter Skrevet 20. desember 2009 Pst,ikke si det til noen, men jeg er ikke spesielt glad i ribbe, egentlig,. Jeg synes likevel det liksom ikke blir ordentlig jul uten! :-) :-) Ikke det beste jeg vet heller, men likevel godt 'nok' og det hører jo med. I år skal vi bort på julaften og får da pinnekjøtt, så vi serverer ribba hos oss juldagen. Jeg har egentlig skydd "familieribbe" tidligere da jeg satte det i samme bås som "familiedeig" og annet grums som får tilnavnet familie for å øke salgbarheten... Men prøvde det første gang for et par år siden og ble veldig fornøyd, fordi det har et mye tykkere kjøttdel, samtidig som man får med den tradisjonelle fete ribben også. 0 Siter
ariadne Skrevet 20. desember 2009 Skrevet 20. desember 2009 Ja, en viss fare for det. Men uansett om jeg skulle kutte ut hvitløken, worcestersausen (de kan da umulig ha uttalt det korrekt??) og soyasausen, så har jeg iallfall lært noe nytt mht å øse bort mye av fettet! :-) http://www.thefreedictionary.com/Worcestershire 0 Siter
Gjest prust Skrevet 20. desember 2009 Skrevet 20. desember 2009 Pst,ikke si det til noen, men jeg er ikke spesielt glad i ribbe, egentlig,. Jeg synes likevel det liksom ikke blir ordentlig jul uten! :-) He - he .-) Vi har alltid pinnekjøtt julaften, og det synes jeg er kjempegodt. Frem til jeg giftet meg hadde jeg alltid torsk (min far fisket, så den var helt fersk) - og det var litt tungt å svelge at mannen min ikke ville ha torsk julaften. Men nå synes jeg det er kjempegreit - men prøver å lage til en torskemiddag en av juledagene! Svineribbe synes jeg er godt, men ikke så godt at jeg vil har det på julaften. Skikkelig eldhusrøykt pinnekjøtt er ordenlig snadder! 0 Siter
AneM1365380603 Skrevet 20. desember 2009 Skrevet 20. desember 2009 He - he .-) Vi har alltid pinnekjøtt julaften, og det synes jeg er kjempegodt. Frem til jeg giftet meg hadde jeg alltid torsk (min far fisket, så den var helt fersk) - og det var litt tungt å svelge at mannen min ikke ville ha torsk julaften. Men nå synes jeg det er kjempegreit - men prøver å lage til en torskemiddag en av juledagene! Svineribbe synes jeg er godt, men ikke så godt at jeg vil har det på julaften. Skikkelig eldhusrøykt pinnekjøtt er ordenlig snadder! Torsk julaften høres veldig spesielt ut, men når det er en tradisjon skal det bare være sånn Vi hadde kokt laks noen år. Den tradisjonen var det lett å kvitte seg med når jeg selv stiftet familie. Her er det enten pinnekjøtt eller svineribbe. I år blir det begge deler pga at vi skal ha gjester 0 Siter
Gjest prust Skrevet 20. desember 2009 Skrevet 20. desember 2009 Torsk julaften høres veldig spesielt ut, men når det er en tradisjon skal det bare være sånn Vi hadde kokt laks noen år. Den tradisjonen var det lett å kvitte seg med når jeg selv stiftet familie. Her er det enten pinnekjøtt eller svineribbe. I år blir det begge deler pga at vi skal ha gjester Det er torsk som er den opprinnelige Kristiansandstradisjonen, og som barn var det helt klart at vi skulle ha torsk. Min søster har aldri likt fisk, og hun fikk ofte noe annet - en kotelett e.l., så hadde vi svineribbe 1. juledag, Jeg elsker kokt torsk, men skjønner at det høres litt spess ut å ha det julaften... 0 Siter
candyqueen_83 Skrevet 20. desember 2009 Skrevet 20. desember 2009 :-) Ikke det beste jeg vet heller, men likevel godt 'nok' og det hører jo med. I år skal vi bort på julaften og får da pinnekjøtt, så vi serverer ribba hos oss juldagen. Jeg har egentlig skydd "familieribbe" tidligere da jeg satte det i samme bås som "familiedeig" og annet grums som får tilnavnet familie for å øke salgbarheten... Men prøvde det første gang for et par år siden og ble veldig fornøyd, fordi det har et mye tykkere kjøttdel, samtidig som man får med den tradisjonelle fete ribben også. Jeg syns den kotelettkammen fort blir tørr jeg. Liker best tynnribbe. 0 Siter
AneM1365380603 Skrevet 20. desember 2009 Skrevet 20. desember 2009 Det er torsk som er den opprinnelige Kristiansandstradisjonen, og som barn var det helt klart at vi skulle ha torsk. Min søster har aldri likt fisk, og hun fikk ofte noe annet - en kotelett e.l., så hadde vi svineribbe 1. juledag, Jeg elsker kokt torsk, men skjønner at det høres litt spess ut å ha det julaften... For meg er torsk hverdagsmat. Hjemme ville faren min ha fisk til middag flere ganger pr uke.. Her er det kun den eldste datteren og jeg som blir glad over et torskemåltid. Hun på 6 år synes det er godt, men de er litt gnålete når det kommer til bein, he he. 0 Siter
Gjest prust Skrevet 20. desember 2009 Skrevet 20. desember 2009 For meg er torsk hverdagsmat. Hjemme ville faren min ha fisk til middag flere ganger pr uke.. Her er det kun den eldste datteren og jeg som blir glad over et torskemåltid. Hun på 6 år synes det er godt, men de er litt gnålete når det kommer til bein, he he. Den som gnåler mest over bein i fisken, er far i huset... ;-) 0 Siter
AneM1365380603 Skrevet 20. desember 2009 Skrevet 20. desember 2009 Den som gnåler mest over bein i fisken, er far i huset... ;-) ''Den som gnåler mest over bein i fisken, er far i huset... ;-)'' Samme her, men han har forbud mot å klage mens barna hører på 0 Siter
Gjest prust Skrevet 20. desember 2009 Skrevet 20. desember 2009 ''Den som gnåler mest over bein i fisken, er far i huset... ;-)'' Samme her, men han har forbud mot å klage mens barna hører på Jeg prøver å si det jeg også, men han slipper ut en kommentar her og der. Han er fryktelig bortskjemt med beinfri fisk, og foreldre som rensket beina bort for ham hvos de en sjelden gan hadde fikk med bein i :-( Men han er glad i fisk da, og det er jo fint!!!! 0 Siter
Gjest Elextra Skrevet 21. desember 2009 Skrevet 21. desember 2009 :-) Ikke det beste jeg vet heller, men likevel godt 'nok' og det hører jo med. I år skal vi bort på julaften og får da pinnekjøtt, så vi serverer ribba hos oss juldagen. Jeg har egentlig skydd "familieribbe" tidligere da jeg satte det i samme bås som "familiedeig" og annet grums som får tilnavnet familie for å øke salgbarheten... Men prøvde det første gang for et par år siden og ble veldig fornøyd, fordi det har et mye tykkere kjøttdel, samtidig som man får med den tradisjonelle fete ribben også. Jeg har gjort samme observasjon når det gjelder familieribbe, men ektemannen nekter og synes ikke den er "ekte" juleribbe 0 Siter
Lillemus Skrevet 21. desember 2009 Skrevet 21. desember 2009 Jeg prøver å si det jeg også, men han slipper ut en kommentar her og der. Han er fryktelig bortskjemt med beinfri fisk, og foreldre som rensket beina bort for ham hvos de en sjelden gan hadde fikk med bein i :-( Men han er glad i fisk da, og det er jo fint!!!! ''Han er fryktelig bortskjemt med beinfri fisk, og foreldre som rensket beina bort for ham hvos de en sjelden gan hadde fikk med bein i :-('' Da svarer du bare blidt:"Ring din mor og få henne til å komme og renske fisken din du!" ) 0 Siter
jubalong70 Skrevet 21. desember 2009 Skrevet 21. desember 2009 Jeg vokste opp med ribbe til julemiddag. Vi hadde: Ribbe, ribbefett, poteter, surkål (hjemmelaget), julepølse, innmatspølse og tyttebær. Ikke noe grønnsaker til ribba da (hvis man ser bort fra surkålen som jeg ikke spiste ) 0 Siter
mariaflyfly Skrevet 21. desember 2009 Skrevet 21. desember 2009 Risengrynsgrøt er forsåvidt greit nok, bare det ikke er til middag og jeg slipper å spise mer enn en posjon. Jentungen syntes ikke grøt var mat før hun var ganske mange år. Datra påstår at nå liker hun risengrynsgrøt. Så skraper hun av alt sukkeret på toppen og sier "Jeg liker det visst ikke så godt alikevel"... 0 Siter
laban Skrevet 21. desember 2009 Skrevet 21. desember 2009 Haha, jeg var også vant til bare surkål / rødkål og skysaus hjemmefra. Mannen min var vant til digert grønnsaksfat i tillegg, pluss jevnet saus såvidt jeg husker, så han syntes det var rart. Han er dessuten ikke glad i kål, så da ble det jo litt redusert. Vi spiser kalkun julaften. Hvis vi har ribbe en av juledagene, er det med noen grønne grønnsaker (f.eks. erter, brokkoli og aspargesbønner) og rødkål (og poteter). 0 Siter
morsan Skrevet 21. desember 2009 Forfatter Skrevet 21. desember 2009 Jeg har gjort samme observasjon når det gjelder familieribbe, men ektemannen nekter og synes ikke den er "ekte" juleribbe Sære menn, altså!! ;-) 0 Siter
morsan Skrevet 21. desember 2009 Forfatter Skrevet 21. desember 2009 http://www.thefreedictionary.com/Worcestershire Aha - ja det var mer i den retningen jeg mente det skulle uttales, og verken Jørn hoel el Hellstrøm uttalte det slik! :-) 0 Siter
Gjest prust Skrevet 22. desember 2009 Skrevet 22. desember 2009 ''Han er fryktelig bortskjemt med beinfri fisk, og foreldre som rensket beina bort for ham hvos de en sjelden gan hadde fikk med bein i :-('' Da svarer du bare blidt:"Ring din mor og få henne til å komme og renske fisken din du!" ) Fryktelig så mange skrivefeil det var i den ene setningen min :-( Var det den kvelden jeg satt med plommelikør tro? *s* 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.