Gjest Elextra Skrevet 21. desember 2009 Skrevet 21. desember 2009 Kanskje man er litt lei av julemat, og at et skikkelig variert tex-mex bord kunne være på sin plass? Stekt kjøttdeig og kylling i hver sin kryddermix (eks tacos og fajitas), lefser og skjell, salat, tomat, paprika, maiskorn, revet ost, ris, varme chilibønner, rømme, jalapeños, tacosaus/salsa, tacochips (osv:)...? Tenkte først også dette var litt "barnslig" (typisk har vi ofte tacos når vi har barnefamilier på besøk), men med litt voksen vri blir det jo noe litt annet. Nam! 0 Siter
Gjest majas mamma Skrevet 21. desember 2009 Skrevet 21. desember 2009 Aldri stekt hel kalkun jeg, kun kalkunbryst. Jeg får litt prestasjonsangst når detstår man må ta ut innmat osv. Skjønner ikke bæret! He, he. Innmaten ligger ferdig pakket inne i kalkunen i en pose. Bare å stikke handa inn i hølet og dra´n ut. Pleier å lage helstekt kalkun, og det er noe av det enkleste som finnes. Fyll litt stuffing inn i buken. Jeg bruker medisterfarse blandet med paprika og løk og lukk åpningen. Jeg pleier å sy, vet ikke om det kan gkøres på anen måte. Så binder du sammen bena og vingene, putte hele greia inn i en stekepose, venter til steketermonteret spretter ut eller viser rett temperatur, og får verdens saftigste kalkun. Veldig enkelt og grei, og julemiddagen her i huset. 0 Siter
tiliti Skrevet 21. desember 2009 Skrevet 21. desember 2009 Kanskje man er litt lei av julemat, og at et skikkelig variert tex-mex bord kunne være på sin plass? Stekt kjøttdeig og kylling i hver sin kryddermix (eks tacos og fajitas), lefser og skjell, salat, tomat, paprika, maiskorn, revet ost, ris, varme chilibønner, rømme, jalapeños, tacosaus/salsa, tacochips (osv:)...? Ikke glem guacamole! Helst et par modne avocado blandet med santa marias guacamolemix. Nam! 0 Siter
Gjest Elextra Skrevet 21. desember 2009 Skrevet 21. desember 2009 Ikke glem guacamole! Helst et par modne avocado blandet med santa marias guacamolemix. Nam! Nei, guacamole lager man da fra bånn!? Hehe, ante ikke at det fantes en miks, det er sikkert et greit alternativ - 0 Siter
tiliti Skrevet 21. desember 2009 Skrevet 21. desember 2009 Nei, guacamole lager man da fra bånn!? Hehe, ante ikke at det fantes en miks, det er sikkert et greit alternativ - Jeg liker den faktisk ikke så godt fra bånn, tro det eller ei. Jeg er jo ellers typen som lager det meste fra bånn. Bare elsker den mixen :-) Eneste jeg bruker tilsette utenom den er en liten dæsj vann. 0 Siter
Gjest Elextra Skrevet 21. desember 2009 Skrevet 21. desember 2009 Jeg liker den faktisk ikke så godt fra bånn, tro det eller ei. Jeg er jo ellers typen som lager det meste fra bånn. Bare elsker den mixen :-) Eneste jeg bruker tilsette utenom den er en liten dæsj vann. Den må jeg prøve :-). 0 Siter
tusseline Skrevet 21. desember 2009 Skrevet 21. desember 2009 Ikke glem guacamole! Helst et par modne avocado blandet med santa marias guacamolemix. Nam! Ja, selvfølgelig! Guacamole må man ha 0 Siter
jubalong70 Skrevet 22. desember 2009 Skrevet 22. desember 2009 Vi var hos det ene paret for noen uker siden og da fikk vi lammelår, så må prøve noe annet Lasagne føler jeg passer best dersom det er barn med i selskapet? Ja, det er bare voksne ja... Hmmm, hva med en stek av noe annet slag? 0 Siter
morsan Skrevet 22. desember 2009 Skrevet 22. desember 2009 ''Mulig det bare er meg som er litt vel tradisjonell, men indisk, tapas og annet fancy skal det ikke være i julen.'' Jeg synes det er veldig befriende å bli bedt bort på noe annet enn julemat i romjulen, etter diverse førjulsfester med julemat og intensiv julematspising helligdagene. Også enig. 0 Siter
tiliti Skrevet 22. desember 2009 Skrevet 22. desember 2009 Den må jeg prøve :-). Mulig den fungerer så bra for meg fordi jeg hiver den og avocadoen i en mikser, med en dæsj vann. Blir fløyelsmykt 0 Siter
candyqueen_83 Skrevet 22. desember 2009 Skrevet 22. desember 2009 He, he. Innmaten ligger ferdig pakket inne i kalkunen i en pose. Bare å stikke handa inn i hølet og dra´n ut. Pleier å lage helstekt kalkun, og det er noe av det enkleste som finnes. Fyll litt stuffing inn i buken. Jeg bruker medisterfarse blandet med paprika og løk og lukk åpningen. Jeg pleier å sy, vet ikke om det kan gkøres på anen måte. Så binder du sammen bena og vingene, putte hele greia inn i en stekepose, venter til steketermonteret spretter ut eller viser rett temperatur, og får verdens saftigste kalkun. Veldig enkelt og grei, og julemiddagen her i huset. Åhh, det skal vi ha i romjula! har alltid trodd jeg måtte rense den selv jeg 0 Siter
mariaflyfly Skrevet 22. desember 2009 Skrevet 22. desember 2009 Nei, guacamole lager man da fra bånn!? Hehe, ante ikke at det fantes en miks, det er sikkert et greit alternativ - ''Nei, guacamole lager man da fra bånn!?'' Definitivt. Den på boks inneholder visst 3% avocado eller noe sånt. Ekkelt. 0 Siter
morsan Skrevet 22. desember 2009 Skrevet 22. desember 2009 ''Nei, guacamole lager man da fra bånn!?'' Definitivt. Den på boks inneholder visst 3% avocado eller noe sånt. Ekkelt. Helt enig i at den ferdiglagede ikke smaker noe særlig. Men det som tiliti skrev om her er at man bruker ekte avocado, men i stedet for å smakssette den med litt av ditt og litt av datt, så blander man oppi en krydderblanding som finnes i egen pose. 0 Siter
morsan Skrevet 22. desember 2009 Skrevet 22. desember 2009 Tenkte først også dette var litt "barnslig" (typisk har vi ofte tacos når vi har barnefamilier på besøk), men med litt voksen vri blir det jo noe litt annet. Nam! ''men med litt voksen vri blir det jo noe litt annet. Nam! :)'' Snakker vi Marguaritas? ;-) 0 Siter
Gjest Elextra Skrevet 22. desember 2009 Skrevet 22. desember 2009 ''men med litt voksen vri blir det jo noe litt annet. Nam! :)'' Snakker vi Marguaritas? ;-) Ja, marguaritas hører vel med en slik kveld :-). Har noen rare minner om fester med marguaritas - de har sin virkning :-) 0 Siter
Gjest togli Skrevet 22. desember 2009 Skrevet 22. desember 2009 Ja, det er bare voksne ja... Hmmm, hva med en stek av noe annet slag? Det kunne vært en mulighet.. Jeg tror allikevel vi lander på texmex-bord som en foreslo her 0 Siter
jubalong70 Skrevet 22. desember 2009 Skrevet 22. desember 2009 Det kunne vært en mulighet.. Jeg tror allikevel vi lander på texmex-bord som en foreslo her Det var jo ikke noen dårlig ide 0 Siter
Gjest togli Skrevet 22. desember 2009 Skrevet 22. desember 2009 Det var jo ikke noen dårlig ide Nei, høres godt ut med slik mat innimellom all julematen 0 Siter
jubalong70 Skrevet 23. desember 2009 Skrevet 23. desember 2009 Nei, høres godt ut med slik mat innimellom all julematen Jepp 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.