Gå til innhold

Sønn 8 år endelig tørr


endelig tørre netter

Anbefalte innlegg

endelig tørre netter

Vår sønn på 8 år tisset i sengen minst en gang hver eneste natt helt til juni iår. Vi hadde forsøkt det meste bortsett fra medisinering, - kiropraktor, homeopat, alarmer, væskerestriksjoner, opp for å tisse om natten etc., men ingenting hjalp. Ikke før familie i USA rådet oss til å kontakte organisasjonen "Hargitt House Foundation". Takket være deres hjelp har vår sønn nå vært tørr hver eneste natt i over to måneder. Hargitt House Foundation har en filosofi og opplegg som ligner veldig på drybed.com (bryte et søvnmønster med altfor dyp søvn), men er nokså mye billigere (ca 500 US $). Informasjon og kontaktadresser finnes på www.wetstop.com.

Opplegget går i hovedtrekk ut på diett (unngå melk og melkeprodukter, godterier og annet "junk-food"), knipeøvelser, drikke store mengder vann før sengetid(!!) og tissealarm. Etter at barnet har blitt helt tørr (dvs. tre uker med tørre netter) kan man igjen leve som normalt.

Det tok vår sønn bare 5 uker å bli helt tørr. Det var absolutt vel verdt de 500 dollarene og noen tøffe netter de første ukene (- vi brukte opp til en time på å få vår sønn helt våken når han tisset om natten.)

Håper flere kan dra nytte av den hjelpen vi fikk.

Lykke til!!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Siri Harket, uroterapeut

Til endelige tørre netter. Det er kjempefint at du her forklarer litt om hva dette går ut på.Det er nyttig for mange av oss

Lenke til kommentar
Del på andre sider

endelig tørre netter

Til endelige tørre netter. Det er kjempefint at du her forklarer litt om hva dette går ut på.Det er nyttig for mange av oss

For de som er interesserte kan jeg godt si litt mer om opplegget og teorien til Hargitt House Foundation (HHF).

Diett: Mange barn reagerer allergisk overfor enkelte matvarer. Allergier kan bl.a. føre til dypere søvn. Melk kan også føre til dypere søvn (jmfr. varm melk ved søvnproblemer). I USA spiser og drikker barn mye mat og drikke med farge- og tilsetningstoffer (mye mer enn i Norge). HHF vil derfor at man kutter ut denne type mat for å unngå de mest vanlige allergireaksjonene.

Knipeøvelser (stoppe og holde igjen strålen under tissing): Blir brukt for å bevistgjøre barna om disse musklene.

Drikke store mengder vann i timene før leggetid: Barnet skal lære seg å kontrollere blære-tømmingen fullstendig, - de skal ikke bare "slippe" uhell fordi blæren er nesten tom.

Alarm: Vi brukte en liten sak som festes i underbuksa med en ledning opp til selve alarmen som festes rundt håndleddet. Denne alarmen var helt pålitelig (noe vi ikke har opplevd med tidligere alarm-matter o.lign). Det viktigste var nok allikevel at vi ble drillet i hvor viktig det var at barnet våknet fullstendig når alarmen gikk. Han skulle være så våken at han kunne svare på middels vanskelige spørsmål (vi valgte små matematikk-oppgaver). De første nettene var vår sønn helt "i ørska". Han gråt, var sint og ville bare gå tilbake til senga. Det kunne ta opp til en time å få han våken nok til å svare på spørsmålene. Men etter 4-5 netter merket vi at han våknet fortere og fortere, - og det var en fantastisk følelse å høre at han romsterte alene på do midt på natten den tredje uken.

For vår sønn tror jeg det viktigste ved opplegget var alarmen (kombinert med store mengder vann). Ved tidligere alarm-bruk hadde vi ikke blitt instruert i hvor viktig det er å få barnet virkelig våkent. Vi tok han bare opp på do for å tisse, pratet litt og trodde dermed at han var våken. Men gutten husket aldri dette dagen etter....

Slik så forløpet ut de ukene vi var med på HHF's opplegg:

Uke 1: En tørr natt.

Uke 2: Tre tørre netter.

Uke 3: Fire tørre netter.

Uke 4: Seks tørre netter.

Uke 5: Tørr.

Uke 6: Tørr.

Uke 7: Tørr.

I slutten av juni sluttet vi med diett, knipeøvelser, vann-drikking før sengetid og alarm - og siden har gutten vært helt tørr - og veldig stolt og fornøyd!

Jeg unner alle andre som sliter med det samme problemet en like fantastisk opplevelse!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...