candyqueen_83 Skrevet 22. desember 2009 Skrevet 22. desember 2009 Skal prøve meg på å lage kalkun en dag i romjula, men hvor mye regner man pr pers? Det er vel en del bein osv så må vel veie litt. Vi blir 2-3 personer. 0 Siter
hidi, the scorpion Skrevet 22. desember 2009 Skrevet 22. desember 2009 Den minste du kan finne;) 0 Siter
candyqueen_83 Skrevet 22. desember 2009 Forfatter Skrevet 22. desember 2009 Den minste du kan finne;) Der jeg titta i stad var den minste på 5,8 kg. Det må da bli altor mye. Hehe. Må se noen andre steder i morgen da ) 0 Siter
hidi, the scorpion Skrevet 22. desember 2009 Skrevet 22. desember 2009 Der jeg titta i stad var den minste på 5,8 kg. Det må da bli altor mye. Hehe. Må se noen andre steder i morgen da ) De fleste kalkuner er store;) Du vil ikke vurdere annen mat til tre personer;) 0 Siter
morsan Skrevet 22. desember 2009 Skrevet 22. desember 2009 ''Noen sier du skal beregne 1/2 kg kalkun per person, men jeg mener du skal kjøpe ca. 600 gr. per person. Da har du rikelig, og rester kan evt. brukes til salater og smørbrød dagen derpå. Du får selvfølgelig heller ikke en kalkun med akkurat den vekten du ønsker, men når du velger, runder du av oppover.'' http://www.bt.no/forbruker/matogdrikke/Festlig-med-kalkun-327370.html 0 Siter
Gjest mora2 Skrevet 22. desember 2009 Skrevet 22. desember 2009 Vi har kalkunbryst. Jeg kjøpte fire kilo, og vi er 8 personer. To barn, og en småspist gammel dame, så jeg tror nok det vil holde. Har jo annet tilbehør også. :0) 0 Siter
morsan Skrevet 22. desember 2009 Skrevet 22. desember 2009 Vi har kalkunbryst. Jeg kjøpte fire kilo, og vi er 8 personer. To barn, og en småspist gammel dame, så jeg tror nok det vil holde. Har jo annet tilbehør også. :0) Det er større andel spiselig materiale på et bryst enn på en hel kalkun, så dette hørtes ut som rikelig, ja:-) 0 Siter
Gjest mora2 Skrevet 22. desember 2009 Skrevet 22. desember 2009 Det er større andel spiselig materiale på et bryst enn på en hel kalkun, så dette hørtes ut som rikelig, ja:-) Ja, det er riktig. Vi skal ha folk 1juledag også, på restemiddag, så håper det holder rikelig! *s* 0 Siter
pastell Skrevet 23. desember 2009 Skrevet 23. desember 2009 Til 2-3 personer ville jeg valgt kalkunfilet. Mye enklere og bare reint, fint kjøtt. Vi brukte hel kalkun tidligere, men har nå gått over til fileter. Endel dyrere er det jo, men for en gang i året er det verdt det synes jeg. 0 Siter
candyqueen_83 Skrevet 23. desember 2009 Forfatter Skrevet 23. desember 2009 ''Noen sier du skal beregne 1/2 kg kalkun per person, men jeg mener du skal kjøpe ca. 600 gr. per person. Da har du rikelig, og rester kan evt. brukes til salater og smørbrød dagen derpå. Du får selvfølgelig heller ikke en kalkun med akkurat den vekten du ønsker, men når du velger, runder du av oppover.'' http://www.bt.no/forbruker/matogdrikke/Festlig-med-kalkun-327370.html Tok en på 5 kg jeg ;O) Da har vi rikelig. Hehe. Kjøttet kan vel fryses også? 0 Siter
candyqueen_83 Skrevet 23. desember 2009 Forfatter Skrevet 23. desember 2009 Vi har kalkunbryst. Jeg kjøpte fire kilo, og vi er 8 personer. To barn, og en småspist gammel dame, så jeg tror nok det vil holde. Har jo annet tilbehør også. :0) Ja, brystet er det jo ikke bein i så det holder sikkert ) Jeg har alltid laget bryst tidligere, men nå vil jeg prøve hel kalkun. 5 kg holder nok. Haha 0 Siter
candyqueen_83 Skrevet 23. desember 2009 Forfatter Skrevet 23. desember 2009 Til 2-3 personer ville jeg valgt kalkunfilet. Mye enklere og bare reint, fint kjøtt. Vi brukte hel kalkun tidligere, men har nå gått over til fileter. Endel dyrere er det jo, men for en gang i året er det verdt det synes jeg. Men filet er litt kjedeligere da 0 Siter
Gjest Snævær Skrevet 23. desember 2009 Skrevet 23. desember 2009 2-3 personer blir 2-3 kalkuner. 0 Siter
Gjest mora2 Skrevet 23. desember 2009 Skrevet 23. desember 2009 Ja, brystet er det jo ikke bein i så det holder sikkert ) Jeg har alltid laget bryst tidligere, men nå vil jeg prøve hel kalkun. 5 kg holder nok. Haha Det gjør det nok. God jul til deg og dine. Håper dere får en fin kveld. :0) 0 Siter
morsan Skrevet 23. desember 2009 Skrevet 23. desember 2009 Tok en på 5 kg jeg ;O) Da har vi rikelig. Hehe. Kjøttet kan vel fryses også? Ja, det skulle jeg tro:-) Og så kan du dele opp litt av den i små biter og blande sammen med majones, sennep og diverse grønnsaker og få kalkunsalat til å ha på brødskiva en dag. :-) 0 Siter
candyqueen_83 Skrevet 23. desember 2009 Forfatter Skrevet 23. desember 2009 Det gjør det nok. God jul til deg og dine. Håper dere får en fin kveld. :0) Takk i like måte ) 0 Siter
candyqueen_83 Skrevet 23. desember 2009 Forfatter Skrevet 23. desember 2009 Ja, det skulle jeg tro:-) Og så kan du dele opp litt av den i små biter og blande sammen med majones, sennep og diverse grønnsaker og få kalkunsalat til å ha på brødskiva en dag. :-) Mmm.. Det hørtes godt ut ) 0 Siter
tiliti Skrevet 24. desember 2009 Skrevet 24. desember 2009 Til 2-3 personer ville jeg valgt kalkunfilet. Mye enklere og bare reint, fint kjøtt. Vi brukte hel kalkun tidligere, men har nå gått over til fileter. Endel dyrere er det jo, men for en gang i året er det verdt det synes jeg. Det blir jo trist :-( Det beste på kalkunen er jo muligheten til å velge mellom de forskjellige kjøtt-typene, og skinnet - ikke minst! 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.