mariaflyfly Skrevet 6. januar 2010 Skrevet 6. januar 2010 Så godt som aldri. Bruker bare karbonadedeig. Og det bruker jeg som regel en gang i uka, noen ganger to. 0 Siter
Gjest Elextra Skrevet 6. januar 2010 Skrevet 6. januar 2010 Jeg vet, men det er for dyrt for oss å spise ofte likevel. Skal budsjettet holdes, så kan ikke middagen overskride 30 kroner dagen, maks... It's a hard knock life... Men vi klarer oss da likevel, på et vis. Stort sett, i alle fall. Med fare for å virke litt arrogant: Hvordan er det mulig å ha så lite som 30 kr. til middag til både foreldre og barn? Finnes det ikke noe annet man kan skjære ned på eller måte å øke inntektene på? 0 Siter
Kolesjanka Skrevet 6. januar 2010 Skrevet 6. januar 2010 Hvordan lager du spaghettisaus fra bunnen av? Mener jeg brukte tomatpurre og rømme og krydder i mangel av noe annet en gang. Fungerte greit, men kanskje du har en bedre måte? ''Hvordan lager du spaghettisaus fra bunnen av?'' 1 boks hermetiske "crushed" tomater 1/2 ts salt 1/4 ts sukker Pepper Litt sitron eller limesaft 1 ss olivenolje 1/4 løk 5 - 6 svarte hakkede oliven 1 fedd hvitløk Fres løken i oljen i kjelen, hell i tomatene og ha i resten. La det koke i ca. 3 minutter. Eller kjør alt i foodprosessoren og kok det opp etterpå. Litt fetaost gir det lille ekstra synes jeg, men det er kanskje for spesielt interesserte.. 0 Siter
Katt-ja Skrevet 6. januar 2010 Skrevet 6. januar 2010 Ser at det er veldig mange som spiser kjøttdeig/karbonadedeig veldig sjelden... Har dere ikke Taco som fast kosemat hjemme? Trodde det var standard for tiden :-) 0 Siter
Kolesjanka Skrevet 6. januar 2010 Skrevet 6. januar 2010 ''Hvordan lager du spaghettisaus fra bunnen av?'' 1 boks hermetiske "crushed" tomater 1/2 ts salt 1/4 ts sukker Pepper Litt sitron eller limesaft 1 ss olivenolje 1/4 løk 5 - 6 svarte hakkede oliven 1 fedd hvitløk Fres løken i oljen i kjelen, hell i tomatene og ha i resten. La det koke i ca. 3 minutter. Eller kjør alt i foodprosessoren og kok det opp etterpå. Litt fetaost gir det lille ekstra synes jeg, men det er kanskje for spesielt interesserte.. Denne sausen fungerer kjempefint uten kjøtt i, men kan også brukes til kjøttdeigsaus. Da steker jeg bare kjøttdeig og løk sammen, heller over boksen med tomater og krydrer etterpå. 0 Siter
Gjest Elextra Skrevet 6. januar 2010 Skrevet 6. januar 2010 Ser at det er veldig mange som spiser kjøttdeig/karbonadedeig veldig sjelden... Har dere ikke Taco som fast kosemat hjemme? Trodde det var standard for tiden :-) Har taco en gang eller to i måneden, og pasta med kjøttdeigsaus kanskje en gang i måneden, alt i alt kjøttdeig 1-3 ganger i måneden :-) 0 Siter
Gjest Elextra Skrevet 6. januar 2010 Skrevet 6. januar 2010 Ser at det er veldig mange som spiser kjøttdeig/karbonadedeig veldig sjelden... Har dere ikke Taco som fast kosemat hjemme? Trodde det var standard for tiden :-) Varierer dessuten taco med kylling (hakket filet)! Jeg liker egentlig det bedre. 0 Siter
mariaflyfly Skrevet 6. januar 2010 Skrevet 6. januar 2010 Hmmm...Nesten like raskt som å åpne et glass,- dette er jeg spent på oppskriften på ;-) For ikke å snakke om søl etterpå med ting som skal hakkes etc. ''Hmmm...Nesten like raskt som å åpne et glass,- dette er jeg spent på oppskriften på ;-) For ikke å snakke om søl etterpå med ting som skal hakkes etc.'' Jeg gidder ikke hakke når jeg skal lage pastasaus, jeg river på rivjern. Tips fra Gordon Ramsay. Kjappere, og mindre søl. Jeg pleier å bruke denne oppskrifta, den er enkel og helt nydelig på smak. 0 Siter
mariaflyfly Skrevet 6. januar 2010 Skrevet 6. januar 2010 Varierer dessuten taco med kylling (hakket filet)! Jeg liker egentlig det bedre. Samme her. 0 Siter
Lillemus Skrevet 6. januar 2010 Skrevet 6. januar 2010 En gang i uken eller en gang hver annen uke, tenker jeg. Før kunne vi ha det gjerne 3-4 ganger i uken. Innbiller meg at vi har det bedre med renere kjøtt enn all denne kjøttdeigen... ''Innbiller meg at vi har det bedre med renere kjøtt enn all denne kjøttdeigen...'' Jaha? Hva er renere med en kotelett enn kjøttdeig som ikke er tilsatt vann eller salt? Det er jo bare rent, oppmalt kjøtt? 0 Siter
Lillemus Skrevet 6. januar 2010 Skrevet 6. januar 2010 ''Hvordan lager du spaghettisaus fra bunnen av?'' 1 boks hermetiske "crushed" tomater 1/2 ts salt 1/4 ts sukker Pepper Litt sitron eller limesaft 1 ss olivenolje 1/4 løk 5 - 6 svarte hakkede oliven 1 fedd hvitløk Fres løken i oljen i kjelen, hell i tomatene og ha i resten. La det koke i ca. 3 minutter. Eller kjør alt i foodprosessoren og kok det opp etterpå. Litt fetaost gir det lille ekstra synes jeg, men det er kanskje for spesielt interesserte.. *Noterer* Denne må prøves! 0 Siter
Gjest Elextra Skrevet 6. januar 2010 Skrevet 6. januar 2010 ''Hvordan lager du spaghettisaus fra bunnen av?'' 1 boks hermetiske "crushed" tomater 1/2 ts salt 1/4 ts sukker Pepper Litt sitron eller limesaft 1 ss olivenolje 1/4 løk 5 - 6 svarte hakkede oliven 1 fedd hvitløk Fres løken i oljen i kjelen, hell i tomatene og ha i resten. La det koke i ca. 3 minutter. Eller kjør alt i foodprosessoren og kok det opp etterpå. Litt fetaost gir det lille ekstra synes jeg, men det er kanskje for spesielt interesserte.. Jeg lager i mellom noe lignende, men har litt tomatpuré i i tillegg, som gjør den noe mer fyldig (men krever vel også noe lengre koketid). Raspede gulrøtter er også godt i. 0 Siter
Liliaceae Skrevet 6. januar 2010 Skrevet 6. januar 2010 ''Hvordan lager du spaghettisaus fra bunnen av?'' 1 boks hermetiske "crushed" tomater 1/2 ts salt 1/4 ts sukker Pepper Litt sitron eller limesaft 1 ss olivenolje 1/4 løk 5 - 6 svarte hakkede oliven 1 fedd hvitløk Fres løken i oljen i kjelen, hell i tomatene og ha i resten. La det koke i ca. 3 minutter. Eller kjør alt i foodprosessoren og kok det opp etterpå. Litt fetaost gir det lille ekstra synes jeg, men det er kanskje for spesielt interesserte.. Dette skal jeg prøve! 0 Siter
Gjest Ulvinnen Skrevet 6. januar 2010 Skrevet 6. januar 2010 Hmmm...Nesten like raskt som å åpne et glass,- dette er jeg spent på oppskriften på ;-) For ikke å snakke om søl etterpå med ting som skal hakkes etc. Jeg hakker ikke noe, bare skjærer et par løk i skiver, siden jeg syns det smaker best med store biter. Tar ikke lange tiden det. Ellers bruker jeg tomatpurre fra glass, annanas fra boks, rosiner, fløte og diverse krydder. Det eneste som tar litt mer tid er å brune løken. Ikke blir det noe søl heller. 0 Siter
Gjest Ulvinnen Skrevet 6. januar 2010 Skrevet 6. januar 2010 Hvordan lager du spaghettisaus fra bunnen av? Mener jeg brukte tomatpurre og rømme og krydder i mangel av noe annet en gang. Fungerte greit, men kanskje du har en bedre måte? Se svaret mitt til Katt-ja. 0 Siter
Katt-ja Skrevet 6. januar 2010 Skrevet 6. januar 2010 Jeg hakker ikke noe, bare skjærer et par løk i skiver, siden jeg syns det smaker best med store biter. Tar ikke lange tiden det. Ellers bruker jeg tomatpurre fra glass, annanas fra boks, rosiner, fløte og diverse krydder. Det eneste som tar litt mer tid er å brune løken. Ikke blir det noe søl heller. Det blir jo løkskall, tom ananasboks, skitten kniv og skjærebrett, da ;-) Ingen katastrofe - det er ikke det jeg mener (og jeg selv lager nok oftere litt fra bunnen av - med bare en sånn boks med hakkede tomater - evt. med basilikum i - enn sånne helt ferdige glass) - men noe mer tid og noe mer rot blir det da... 0 Siter
Gjest Ulvinnen Skrevet 6. januar 2010 Skrevet 6. januar 2010 Det blir jo løkskall, tom ananasboks, skitten kniv og skjærebrett, da ;-) Ingen katastrofe - det er ikke det jeg mener (og jeg selv lager nok oftere litt fra bunnen av - med bare en sånn boks med hakkede tomater - evt. med basilikum i - enn sånne helt ferdige glass) - men noe mer tid og noe mer rot blir det da... Men så skrev jeg ''nesten like raskt'' også ;-) 0 Siter
Katt-ja Skrevet 6. januar 2010 Skrevet 6. januar 2010 Men så skrev jeg ''nesten like raskt'' også ;-) Joda,- jeg så den Og det er ikke så stor forskjell på litt styr og litt mer styr, men det er en enorm forskjell på null styr og litt styr :-) 0 Siter
Gjest annlovinda Skrevet 6. januar 2010 Skrevet 6. januar 2010 Kjøttdeig bruker vi aldri, men bruker karbonadedeig 1-2 ganger i uka. 0 Siter
Line Skrevet 6. januar 2010 Skrevet 6. januar 2010 Med fare for å virke litt arrogant: Hvordan er det mulig å ha så lite som 30 kr. til middag til både foreldre og barn? Finnes det ikke noe annet man kan skjære ned på eller måte å øke inntektene på? Når man ikke har fast inntekt, så er det fullt mulig, ja. Kan ikke risikere å sitte igjen med fullstendig tom konto på slutten av måneden heller... av og til jobber jeg mye, og får satt til side litt, andre ganger må vi prøve å klare oss på det jeg får i dagpenger. Å leve på bare dagpenger går ikke i det hele tatt... og jeg er sjeleglad de månedene jeg slipper å fylle opp tanken på bilen. Så jo, man lærer seg forskjellige triks som får ting til å fungere, serru. Forøvrig, de ukene barna er hos faren sin, så handles det ikke i det hele tatt her i huset. Det har faktisk berget oss litt, men samtidig så mistet jeg 50000 i bidrag da vi begynte med denne forb****** delte omsorgen... 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.