Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Anledningen er et nabotreff, og jeg trenger noen gode enkle tapasretter som kan lages på forhånd og som både voksne og barn liker.

Fingermat, er praktisk og enkelt for barna, som ikke har tid til å sette seg ned så lenge.

Tenkte å ha ris og en fyldig salat til.

Lurte litt på sånne fylte lomper/lefser, men hva er det jeg skal ha inni de? Også trenger jeg selvsagt noen flere ting å servere..

Hvor mange forskjellige tapasretter er vanlig å tilby?

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/343303-tapas/
Del på andre sider

Fortsetter under...

kjerringskinn

Hvor mange retter er jo litt avhengig av hvor mange som kommer. Jeg ville droppet ris, for det er ikke noe typisk tapastilbehør.

Lefser kan fylles med Philadelphia og spekeskinke eller røkelaks.

Kjøttboller, gjerne i tomatsaus

Ovnsstekte potetbåter

Focacciabrød, gjerne med soltørkede tomater og oliven

Aioli

Kylingklubber

Innbakte pølseskiver(rull butterdeig rundt grillpølser, skjær i skiver og stek i ovnen, poppis hos ungene)

Marinert scampi

Marinerte champignoner

Kyllingspyd

Potetsalat

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/343303-tapas/#findComment-2905930
Del på andre sider

Hvor mange retter er jo litt avhengig av hvor mange som kommer. Jeg ville droppet ris, for det er ikke noe typisk tapastilbehør.

Lefser kan fylles med Philadelphia og spekeskinke eller røkelaks.

Kjøttboller, gjerne i tomatsaus

Ovnsstekte potetbåter

Focacciabrød, gjerne med soltørkede tomater og oliven

Aioli

Kylingklubber

Innbakte pølseskiver(rull butterdeig rundt grillpølser, skjær i skiver og stek i ovnen, poppis hos ungene)

Marinert scampi

Marinerte champignoner

Kyllingspyd

Potetsalat

Ser at jeg svarte meg selv, hi-hi....

Dette var jo ment til deg da:

''Trenger oppskrifter hvis du har, for jeg har aldri laget noe av dette før.

Ellers blir vi rundt 13 personer med store og små.''

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/343303-tapas/#findComment-2905940
Del på andre sider

Trenger oppskrifter hvis du har, for jeg har aldri laget noe av dette før.

Ellers blir vi rundt 13 personer med store og små.

Sist jeg hadde fest med 14 stk. så lagde jeg småretter.

Hadde

potetsalat

rucola/tamat/rødløk/hvitløkspepper/olivenoljesalat

pestopasta (kald) det er pastapenne med pesto blanda med litt oljvenolje og cherrytomater

lefseruller med salami eller spekeskinke, philadelpiaost, rucola og purreløk

Kyllingvinger

Scampi stekt i hvitløk, chili og olje

scampiruller - rå scampi med litt hvitløk og chili, rulles inn i spekeskinke fylt med ost, festes med tannpirker, steker i 10-15 min. kan lages i forkant, og settes i ovnen rett før gjestene kommer.

lasagne

parmaskinke og mancego-ost

vanlig grønn salat

baguetter

kjøttboller i tomat saus. bruker finhakka tomater med basilikum og hvitløk, tilsetter litt tomatpure/sukker, og krydder etter smak. Godt med basilikumblader på toppeen.

Fetaost, cherrytomat, kalde kjøttboller eller kalde scampi, agurk - spyd. Delte trepiller i tre.

Hadde også olivenglass, bananpepper (gul chili) og jalaneos og salsa og rømme i boller ved siden av.

Både pestosalat kjøttbollespyd har jeg hatt med i barnehagen og det var vært veldig poppis blandt barna. Du kan også lage blekksprutpølser - sønnen min elsker det! Del grillpølse i to - så skjerer du halve pølsa i fire så den får fire "armer". stekes med armene spredt, så vil de rulle seg inn og se ut som blekksprut. :o)

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/343303-tapas/#findComment-2906212
Del på andre sider

Sist jeg hadde fest med 14 stk. så lagde jeg småretter.

Hadde

potetsalat

rucola/tamat/rødløk/hvitløkspepper/olivenoljesalat

pestopasta (kald) det er pastapenne med pesto blanda med litt oljvenolje og cherrytomater

lefseruller med salami eller spekeskinke, philadelpiaost, rucola og purreløk

Kyllingvinger

Scampi stekt i hvitløk, chili og olje

scampiruller - rå scampi med litt hvitløk og chili, rulles inn i spekeskinke fylt med ost, festes med tannpirker, steker i 10-15 min. kan lages i forkant, og settes i ovnen rett før gjestene kommer.

lasagne

parmaskinke og mancego-ost

vanlig grønn salat

baguetter

kjøttboller i tomat saus. bruker finhakka tomater med basilikum og hvitløk, tilsetter litt tomatpure/sukker, og krydder etter smak. Godt med basilikumblader på toppeen.

Fetaost, cherrytomat, kalde kjøttboller eller kalde scampi, agurk - spyd. Delte trepiller i tre.

Hadde også olivenglass, bananpepper (gul chili) og jalaneos og salsa og rømme i boller ved siden av.

Både pestosalat kjøttbollespyd har jeg hatt med i barnehagen og det var vært veldig poppis blandt barna. Du kan også lage blekksprutpølser - sønnen min elsker det! Del grillpølse i to - så skjerer du halve pølsa i fire så den får fire "armer". stekes med armene spredt, så vil de rulle seg inn og se ut som blekksprut. :o)

Nam nam, her var det mye godt.

Takk for mange gode tips!

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/343303-tapas/#findComment-2906338
Del på andre sider

Annonse

candyqueen_83

Sist jeg hadde fest med 14 stk. så lagde jeg småretter.

Hadde

potetsalat

rucola/tamat/rødløk/hvitløkspepper/olivenoljesalat

pestopasta (kald) det er pastapenne med pesto blanda med litt oljvenolje og cherrytomater

lefseruller med salami eller spekeskinke, philadelpiaost, rucola og purreløk

Kyllingvinger

Scampi stekt i hvitløk, chili og olje

scampiruller - rå scampi med litt hvitløk og chili, rulles inn i spekeskinke fylt med ost, festes med tannpirker, steker i 10-15 min. kan lages i forkant, og settes i ovnen rett før gjestene kommer.

lasagne

parmaskinke og mancego-ost

vanlig grønn salat

baguetter

kjøttboller i tomat saus. bruker finhakka tomater med basilikum og hvitløk, tilsetter litt tomatpure/sukker, og krydder etter smak. Godt med basilikumblader på toppeen.

Fetaost, cherrytomat, kalde kjøttboller eller kalde scampi, agurk - spyd. Delte trepiller i tre.

Hadde også olivenglass, bananpepper (gul chili) og jalaneos og salsa og rømme i boller ved siden av.

Både pestosalat kjøttbollespyd har jeg hatt med i barnehagen og det var vært veldig poppis blandt barna. Du kan også lage blekksprutpølser - sønnen min elsker det! Del grillpølse i to - så skjerer du halve pølsa i fire så den får fire "armer". stekes med armene spredt, så vil de rulle seg inn og se ut som blekksprut. :o)

Nam :o)

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/343303-tapas/#findComment-2906424
Del på andre sider

Nam nam, her var det mye godt.

Takk for mange gode tips!

Glemte fylte champinjonger med hvitløksost (Tine), kan nruke krydderost også, hvis du synes det blir mye hvitløk :) Jeg ELSKER hvitløk nemlig.. Surr baconskive eller spekeskine rundt og stek i ovnen. Du ser når de er feridge. nam nam.. Kan serververes varme og kalde, de kan også varmes opp igjen etter de er stekt.

Eggerøre kan du også ha. De barna jeg kjenner synes det er veldig godt i hvert fall.. Sett det går unna i barnehagen også.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/343303-tapas/#findComment-2906624
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...