Gjest majas mamma Skrevet 4. mars 2010 Skrevet 4. mars 2010 Mannen har snart bursdag og har invitert til familieselskap. Vi blir vel ca 15 stk, tenker jeg. Så skal jeg lage en god gryte, tenkte jeg, men er helt tom for ideer. Syns jeg har lagd alt før, og har lyst til å prøve noe nytt. Har lett litt rundt på nettet og i kokebøker, men finner ingenting som virkelig frister. Noen som har ett godt forslag til en god gryte, eller evt. noe annet godt som kan passe å servere som "bursdagsmiddag"? Ikke altfor komplisert, eller tidkrevende. Har ikke lyst til å slave på kjøkkenet mens de andre prater og har det hyggelig. 0 Siter
Liliaceae Skrevet 4. mars 2010 Skrevet 4. mars 2010 Lag en god gryterett, de har jo mange forslag på matprat.no Jeg har laget en gryterett for ikke så lenge siden, til i overkant av 10 personer. Passer fint til selskap, for gryten gjør seg jo "nesten" selv... Trenger ikke være så avansert, også serverer du rundstykker/brød til, slik at alle blir mette selv om de ikke er så begeistret for selve gryteretten... Jeg var i alle fall glad for at jeg gjorde det, for flere av barna likte ikke gryteretten (som var av det litt mer eksotiske slaget for de, litt annerledes krydder som smakte fremmed kanskje..?) 0 Siter
Gjest Vancouver Skrevet 4. mars 2010 Skrevet 4. mars 2010 Prøv noe spennende: Nasi Goreng.... 0 Siter
Gjest Elextra Skrevet 4. mars 2010 Skrevet 4. mars 2010 Boef bourignon! Kjempegodt, men litt tidkrevende. Fordelen er at den gjerne kan lages dagen før! 0 Siter
Katt-ja Skrevet 4. mars 2010 Skrevet 4. mars 2010 Boef bourignon! Kjempegodt, men litt tidkrevende. Fordelen er at den gjerne kan lages dagen før! ''Boef bourignon! '' Nå har jeg sett så mye "reklame" for den retten her på DOL (altså bortsett fra at du vel har feilstavet den litt?) at jeg jo snart MÅ prøve den. :-) 0 Siter
morsan Skrevet 4. mars 2010 Skrevet 4. mars 2010 ''Boef bourignon! '' Nå har jeg sett så mye "reklame" for den retten her på DOL (altså bortsett fra at du vel har feilstavet den litt?) at jeg jo snart MÅ prøve den. :-) ''altså bortsett fra at du vel har feilstavet den litt?'' Hmmm... dette kan jeg ittno om, så jeg tror jeg "safer" med å kalle det for "oksegryte fra Burgund" :-D 0 Siter
Gjest Elextra Skrevet 4. mars 2010 Skrevet 4. mars 2010 ''Boef bourignon! '' Nå har jeg sett så mye "reklame" for den retten her på DOL (altså bortsett fra at du vel har feilstavet den litt?) at jeg jo snart MÅ prøve den. :-) Den er kjempegod! Ikke "pen" (kan se ut som lungemos), men nydelig smak. Og jeg synes det er en STOR fordel at den kan gjøres i stand i forveien. 0 Siter
Katt-ja Skrevet 4. mars 2010 Skrevet 4. mars 2010 Den er kjempegod! Ikke "pen" (kan se ut som lungemos), men nydelig smak. Og jeg synes det er en STOR fordel at den kan gjøres i stand i forveien. Det med at den kan gjøres ferdig på forhånd er en stor fordel. Tror den må prøves veldig snart 0 Siter
Katt-ja Skrevet 4. mars 2010 Skrevet 4. mars 2010 Den er kjempegod! Ikke "pen" (kan se ut som lungemos), men nydelig smak. Og jeg synes det er en STOR fordel at den kan gjøres i stand i forveien. Hmm. Jeg ser på en oppskrift at det vel er veldig likt noe jeg lager fra før: Stifado. Mer løk og mer rødvin, kanskje. Spisskummen og kanelstang i tillegg, ellers er det vel det samme.... Det er supergodt. 0 Siter
Gjest Elextra Skrevet 4. mars 2010 Skrevet 4. mars 2010 Hmm. Jeg ser på en oppskrift at det vel er veldig likt noe jeg lager fra før: Stifado. Mer løk og mer rødvin, kanskje. Spisskummen og kanelstang i tillegg, ellers er det vel det samme.... Det er supergodt. Stifado kjenner jeg ikke, verd å prøve, kanskje? 0 Siter
Gjest Elextra Skrevet 4. mars 2010 Skrevet 4. mars 2010 ''Boef bourignon! '' Nå har jeg sett så mye "reklame" for den retten her på DOL (altså bortsett fra at du vel har feilstavet den litt?) at jeg jo snart MÅ prøve den. :-) Ja, manglet visst et par bokstaver der (og jeg som skryter av å kunne fransk og all ting) :-).Rett skal vel være boeuf bourguignon! 0 Siter
Katt-ja Skrevet 4. mars 2010 Skrevet 4. mars 2010 Stifado kjenner jeg ikke, verd å prøve, kanskje? Virker ganske likt som denne retten,- men med litt mer løk, marinering i en hel del rødvin natten over, litt tomater, spisskummen og kanelstang og nellik. http://www.matprat.no/artikkel.aspx?artid=7715 I tillegg ligger kjøttet (i min egen oppskrift) med rødvin natten over - og kokes nok enda lenger tid. 0 Siter
Gjest Elextra Skrevet 4. mars 2010 Skrevet 4. mars 2010 Virker ganske likt som denne retten,- men med litt mer løk, marinering i en hel del rødvin natten over, litt tomater, spisskummen og kanelstang og nellik. http://www.matprat.no/artikkel.aspx?artid=7715 I tillegg ligger kjøttet (i min egen oppskrift) med rødvin natten over - og kokes nok enda lenger tid. Nam - må prøves :-) 0 Siter
Gjest J31! Skrevet 5. mars 2010 Skrevet 5. mars 2010 Har du prøvd Toro's nye gryte - tacogryte? 0 Siter
Gjest majas mamma Skrevet 5. mars 2010 Skrevet 5. mars 2010 Har du prøvd Toro's nye gryte - tacogryte? Ja, og den var IKKE god. 0 Siter
Gjest majas mamma Skrevet 5. mars 2010 Skrevet 5. mars 2010 Ja, manglet visst et par bokstaver der (og jeg som skryter av å kunne fransk og all ting) :-).Rett skal vel være boeuf bourguignon! Dette høres godt ut, har funnet en oppskrift på nettet og skal prøve dedn. Men ikke denne gangen tror jeg. Her er det folk som kjører og det at det er rødvin er kanskje litt risikabelt selv om det ikke er mange dråpene. 0 Siter
Gjest Elextra Skrevet 5. mars 2010 Skrevet 5. mars 2010 Dette høres godt ut, har funnet en oppskrift på nettet og skal prøve dedn. Men ikke denne gangen tror jeg. Her er det folk som kjører og det at det er rødvin er kanskje litt risikabelt selv om det ikke er mange dråpene. ''Men ikke denne gangen tror jeg. Her er det folk som kjører og det at det er rødvin er kanskje litt risikabelt selv om det ikke er mange dråpene.'' Rødvinen i retten er kokt og helt uten alkohol. 0 Siter
Gjest majas mamma Skrevet 5. mars 2010 Skrevet 5. mars 2010 Levergryte med sitron er nam nam. Mannen nekter å spise innmat. Selv er jeg vokst opp med levergryte som søndagsmiddag og syns det er godt. Men han nekter å spise det og da er det litt dumt å lage det på hans bursdag, liksom. 0 Siter
Gjest majas mamma Skrevet 5. mars 2010 Skrevet 5. mars 2010 Prøv noe spennende: Nasi Goreng.... Hørtes også godt ut, men litt for eksotisk for svigeroldemor. Hun er veldig tradisjonell i matveien. 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.