Gjest blakk og svolten Skrevet 3. mai 2010 Skrevet 3. mai 2010 Har margarin, mel, vann, oboypulver, 1 egg, bakepulver, vanljesukker, jorbærsyltetøy, en pose frosne skogsbær.... Er det noe mettendes en lan lage av disse igrediensene.... Det at jeg ikke har melk gjør ting vanskelig... 0 Siter
Gjest Annet nick Skrevet 3. mai 2010 Skrevet 3. mai 2010 (Melis 100g ) - kan sikkert ha i litt vaniljesukker istedet Margarin 200g Hvetemel 300g Egg 1 Kaldt vann 2 ss Slik gjør du: 1. Bland alle ingrediensene til en deig (ikke arbeid deigen for mye) 2. Legg deigen kjølig et par timer før du bruker den. Trykk ut i en paiform, strø over oboypulver, og legg på et lag med bær og syltetøy. steke ved 180 grader til den ser ferdig ut. Blir helt sikkert noe mettende av det, om det er så sunt er vel en annen sak, men det er jo både egg og mel og bær i den, så helt ille kan det vel ikke bli :-) 0 Siter
Gjest Annet nick Skrevet 3. mai 2010 Skrevet 3. mai 2010 (Melis 100g ) - kan sikkert ha i litt vaniljesukker istedet Margarin 200g Hvetemel 300g Egg 1 Kaldt vann 2 ss Slik gjør du: 1. Bland alle ingrediensene til en deig (ikke arbeid deigen for mye) 2. Legg deigen kjølig et par timer før du bruker den. Trykk ut i en paiform, strø over oboypulver, og legg på et lag med bær og syltetøy. steke ved 180 grader til den ser ferdig ut. Blir helt sikkert noe mettende av det, om det er så sunt er vel en annen sak, men det er jo både egg og mel og bær i den, så helt ille kan det vel ikke bli :-) Jeg pleier forresten sjelden å gidde å la deigen hvile før jeg steker kake av den, det går det også ;-) 0 Siter
Gjest speer Skrevet 3. mai 2010 Skrevet 3. mai 2010 sjokoladevafler med jordbær-syltetøy Uten melk? 0 Siter
Gjest blakk og svolten Skrevet 3. mai 2010 Skrevet 3. mai 2010 (Melis 100g ) - kan sikkert ha i litt vaniljesukker istedet Margarin 200g Hvetemel 300g Egg 1 Kaldt vann 2 ss Slik gjør du: 1. Bland alle ingrediensene til en deig (ikke arbeid deigen for mye) 2. Legg deigen kjølig et par timer før du bruker den. Trykk ut i en paiform, strø over oboypulver, og legg på et lag med bær og syltetøy. steke ved 180 grader til den ser ferdig ut. Blir helt sikkert noe mettende av det, om det er så sunt er vel en annen sak, men det er jo både egg og mel og bær i den, så helt ille kan det vel ikke bli :-) Har ikke melis..... Bare hvetemel. Men oppdaget nå at jeg har sukker også... Driter i om det er usunt... spiser nesten hva som helst. Har fiskesnøre på line... ikke stang, men slik rull med snelle og kroker. Er det mulig/vanskelig å få napp med slikt utstyr? Hater fisk... men når nøden er stor så spiser nå fanden fluer.... Deltakerene på farmen tv2 lever jo rene luksuslivet i forhold. Alltid grøt, melk og egg. Misunnelig. 0 Siter
Gjest Nickløsheletia Skrevet 3. mai 2010 Skrevet 3. mai 2010 Har ikke melis..... Bare hvetemel. Men oppdaget nå at jeg har sukker også... Driter i om det er usunt... spiser nesten hva som helst. Har fiskesnøre på line... ikke stang, men slik rull med snelle og kroker. Er det mulig/vanskelig å få napp med slikt utstyr? Hater fisk... men når nøden er stor så spiser nå fanden fluer.... Deltakerene på farmen tv2 lever jo rene luksuslivet i forhold. Alltid grøt, melk og egg. Misunnelig. Jeg føler virkelig med deg. Kan du ikke oppsøke frelsesarmeen? Jeg skjønner at det kan være ubehagelig, men du kan da ikke gå uten mat. 0 Siter
Gjest prust Skrevet 3. mai 2010 Skrevet 3. mai 2010 Uff, kan ikke være lett for deg! Du har fått noen tips her om hva du kan bruke ingrediensene til. Jeg har noen flere tips du kan vurdere: *Hvis du har 20 kr og du lurer på hva du bør kjøpe, kjøp en pose havregryn. Det metter veldig godt med havregrøt og varer i mange måltider med en pose på 750 g. Vil tro at du har i 3 dager. *Det er faktisk mulig å lage neslesuppe, gratis. Du plukker brennesle nå når skuddene er små, klipper dem opp i små biter (bruk hansker), og kok det opp. Lag jevning av mel og vann, og spe med vann eller buljong/kraft (1 pakke buljong med 10 terminger koster vel ca 15 kr), og ha i nesleblader til det blir suppe. Veldig næringsrikt og godt. Jeg skal lage det en dag :-) Er veldig godt med hardkokte egg oppi, men det har du ikke.... *Skvallerkål vokser også godt nå. Du kan spise den som en grønnsak nå på våren. *Oppsøk Frelsesarmeen e.l. der du bor. 0 Siter
brilleslangen Skrevet 4. mai 2010 Skrevet 4. mai 2010 Uten melk? Går fint å lage vaffel uten melk. Krever bare litt mere smør eller olje forat det ikke skal sette seg fast... siden melka inneholder litt mwr fett ennn vann Har nemlig prøvd det selv. ( har også laget vaffel uten egg,da med bare bakepulver istedet.. Men klart... jeg foretrekker vaffel med de riktige ingrediensene... Men det går utmerket å sløyfe enkelte ingredienser.) Jeg ville forøvrig ha sløyfet oboy ivaffelrøra. Foretrekker vanlig vaffel jeg.. Og så spist det med eller uten syltetøy 0 Siter
Speak Skrevet 4. mai 2010 Skrevet 4. mai 2010 Du kan lage vafler med vann i stedet for melk. Det går strålende. Men da bør du kanskje ha litt sukker også. 0 Siter
....AV Skrevet 4. mai 2010 Skrevet 4. mai 2010 Scones med syltetøy eller rørte bær er godt og mettende. Det tipper jeg går fint med vann, kanskje bruke litt mer margarin da. Eksempel på oppskrift: Til 4 Sconeskaker: ca. 8 dl hvetemel 1/2 ts salt 4 ts bakepulver 100 gr margarin 4 dl væske Bland alt det tørre i en bolle. Smuldre margarinen i det tørre med fingrene, til det blir en smuldret masse, ikke smuldre for fint. Bland i væsken. Elt deigen raskt sammen. Del deigen i fire. Klapp hvert emne til en rund kake, ca. 15 cm i diameter. Legg kakene på en stekeplate dekket med bakepapir. Del de delvis i fire med en melet kniv og prikk de med en gaffel. Stek de midt i ovnen, i ca. 12 minutter, ved 250 grader. Avkjøl på rist. Brekk kakene fra hverandre ( i fire deler) når de er litt avkjølte. 0 Siter
Gjest blakk og svolten Skrevet 4. mai 2010 Skrevet 4. mai 2010 Går fint å lage vaffel uten melk. Krever bare litt mere smør eller olje forat det ikke skal sette seg fast... siden melka inneholder litt mwr fett ennn vann Har nemlig prøvd det selv. ( har også laget vaffel uten egg,da med bare bakepulver istedet.. Men klart... jeg foretrekker vaffel med de riktige ingrediensene... Men det går utmerket å sløyfe enkelte ingredienser.) Jeg ville forøvrig ha sløyfet oboy ivaffelrøra. Foretrekker vanlig vaffel jeg.. Og så spist det med eller uten syltetøy Takk for alle gode råd. I dag fikke jeg tak i et par hundre kroner :-) Frelsersarmeen deler vel bare ut mat i de store byene... ? 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.