Gjest Lizzenja Skrevet 13. mai 2010 Skrevet 13. mai 2010 Vil gjerne fornye oss litt i matveien, og samtidig spise litt sunnere. Tar svært gjerne imot oppskrifter. 0 Siter
Gjest wambambom Skrevet 13. mai 2010 Skrevet 13. mai 2010 Kyllingwok er kjempesunt Skjær kyllingfileter i fingertykke strimler og fres dem i olje, jeg bruker solsikkeolje, skjær grønnsaker i store biter og fres dem kjapt i oljen, hemmeligheten med wok er å ikke steke ting for lenge, da beholdes vitaminene best mulig. Smak til retten med chili, ingefær, salt og timian. press litt sitron og drypp litt soyaolje over. 0 Siter
Gjest togli Skrevet 13. mai 2010 Skrevet 13. mai 2010 Kyllingwok er kjempesunt Skjær kyllingfileter i fingertykke strimler og fres dem i olje, jeg bruker solsikkeolje, skjær grønnsaker i store biter og fres dem kjapt i oljen, hemmeligheten med wok er å ikke steke ting for lenge, da beholdes vitaminene best mulig. Smak til retten med chili, ingefær, salt og timian. press litt sitron og drypp litt soyaolje over. Og til denne retten er det utrolig godt med kokte linser og yoghurt naturell som dressing 0 Siter
Gjest togli Skrevet 13. mai 2010 Skrevet 13. mai 2010 Laksefileter (med masse sitronpepper) stekes i litt rapsolje sammen med biter av paprika, sukkererter e.l. Kok røde linser slik at de blir litt sundkokte. Hell av vannet til linsene og bland i pressa hvitløk og noen skjeer yoghurt naturell, samt gjerne litt krydder. Server laks/grønnsaker sammen med linsemosen. Nydelig 0 Siter
Gjest wambambom Skrevet 13. mai 2010 Skrevet 13. mai 2010 Åh jeg vet om en rett som er enda sunnere - og vegetarisk. har aldri laget det før, men lurer på å lage en dag. Falaffel med couscous og tzazikidressing mmmm Dritgodt!!! I couscousen har de gurkemeie for å få den gul og blander i masse grønnsaker, er kjempegod smak på couscousen Og falaffel er en slags kjøttboller uten kjøtt hehe Dritgodt i alle fall, må testes. Oppskrift: Falafler: Ingredienser 5 dl. kikerter 12 dl. vann eller buljong 1,5 dl. grovt hvetemel 3 hvitløksfedd, finhakket 3 ss. persille, finhakket 1 ss. havsalt 1/4 ts. basilikum 1 l. olje (til fritering) Tilberedning Legg kikertene i bløt minst 3-4 timer i forveien. Kok dem så opp i en gryte sammen med buljongen i 1,5- 2 timer. (Du kan evt. kjøpe kikerter på boks, som ikke må kokes mer enn noen få minutter før de er myke). Sil av vannet, og mos kikertene. Elt de andre ingrediensene (bortsett fra oljen) i deigen. Form den til 3-4 cm. brede kaker. Disse dypfriteres i oljen, som først varmes til litt under 200 grader i en liten kasserolle. Friter 4-5 falafler om gangen. De bør stekes til de er gyldenbrune, noe som tar 2-3 minutter. La falaflene dryppe av seg overflødig olje på et papirtørkle. Falaflene kan serveres i pitabrød med mais, paprika, salat, og hva du ellers måtte ønske. Couscous 3 ss Vita hjertego’ olje 1 stk rød løk, i skiver 3 fedd hvitløk, finhakket 1 stk chilipepper, finhakket 1 ts spisskummen eller karve 0,5 ts kanel 4 stk gulrøtter, i skiver 4 stk reddiker, delt i 4 2,5 dl grønnsaksbuljong (1/2 terning + vann) 1 stk squash, i kvarte skiver 1 boks(er) tomater, hakket (400 g) 1 boks(er) kikerter (400 g) eller bønner 1 dl rosiner Salt og pepper 300 gr couscous 2 ss persille, hakket 2 ss koriander, hakket FREMGANGSMÅTE: Varm Vita hjertego’ olje i en høy panne, og tilsett løken, hvitløken, chilipepperen og krydderne. La dette surre til løken er blank. Ha i gulrøtter og reddiker sammen med grønnsaksbuljongen. Kok i ca 10 minutter. Tilsett squash, tomater, kikerter og rosiner og kok til gulrøttene er møre. Smak til med salt og pepper. Kok opp 5 dl vann med 1 ss Vita hjertego’olje og 1 ½ ts salt. Tilsett couscous-grynene, og la grynene svelle under lokk ca 5 minutter. Rør i grynene med en gaffel slik at de blir luftige og fine. Anrett couscousen på et fat med grønnsakstuingen over. Dryss med det grønne. Grønnsakene til denne retten kan varieres. Kålrot, selleri, brokkoli og blomkål er fine alternativer. Du kan vende inn Vita Pro.aktiv margarin i couscousen etter den er ferdig oppvarmet. Tzaziki Tzaziki: En agurk skrelles og raspes, klem ut alt vannet av agurken, ha den i en skål og strø litt salt over. La den stå i 5-10 minutter. Klem ut resten av vannet, og bland i ett beger med mager kesam. Tilsett hvitløk, salt og pepper etter smak. Dette blir en mager og kjempegod erstatning for saus! 0 Siter
Gjest drvalley Skrevet 13. mai 2010 Skrevet 13. mai 2010 Grillet kylling, tomat, salat med soltørkede tomater og fetaost. Dressing med vann, olivenolje, pesto, ørlite salt og sukker. Drikke: Vann, Munkholm eller et galss rødvin. 0 Siter
Gjest bla bla ukeblad Skrevet 13. mai 2010 Skrevet 13. mai 2010 Grillet kylling, tomat, salat med soltørkede tomater og fetaost. Dressing med vann, olivenolje, pesto, ørlite salt og sukker. Drikke: Vann, Munkholm eller et galss rødvin. jøss,trodde du mente mattråder var fåfengt???. 0 Siter
Gjest hønse-Magda Skrevet 14. mai 2010 Skrevet 14. mai 2010 Marsinpan i fløtesaus. Smaker fantastisk! Høres hærrrligt ut. 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.