Gå til innhold

Middager for ei uke - forslag?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Endelig er fryser'n "tom" for rester, og vi kan begynne på ny frisk og planlegge middagene litt friere.

Noen som har gode menyer å komme med?

Skal ha middager fra i morgen (fredag) til og med neste torsdag. 2 av middagene skal være med fisk, og ingen middager med pizza/pølse/pannekaker o.l.

Har noe røykelaks og endel kyllingfileter i frysern som gjerne skal brukes.

Forslag? :-)

Skrevet

Pasta med røkelaks og fennikkel. (1 fennikkel, røkelaks, finsnitta vårløk, frosne erter i en saus av creme fraiche, bittelitt olje, salt, pepper og litt sitronsaft) Gjort på under 20 min.

Kyllingfileter: Green curry kylling. Et par ss karripasta på glass freses i litt peanøttolje. Tilsett kokosmelk, la det koke opp, tilsett fersk babymais (kutta i 4), La koke 3 min, tilsett kylling i fine strimler + grønne bønner, la koke i 3 min, tilsett sjampinjong (kutta i 4) og litt finhakka ingefær, kok i et par min, smak til med bittelitt fish sauce og ha over finhakka basilikum. Serveres med ris.

Skrevet

Våre middager fra fredag til torsdag ser slik ut:

Fredag: Kyllingfilet surret i bacon med blomkålsgrateng.

Lørdag: Wok m/ svinekjøtt.

Søndag: Greske kjøttboller m/ salat.

Mandag: Pølser (ordentlige, grove, ikke "hot dog") m/ brokkolimos.

Tirsdag: Kyllingsuppe m/ karri.

Onsdag: Fiskefileter med tzatziki og "kikert-kaker".

Torsdag: Fylt paprika m/ grov pasta.

Gjest Elextra
Skrevet

Våre middager fra fredag til torsdag ser slik ut:

Fredag: Kyllingfilet surret i bacon med blomkålsgrateng.

Lørdag: Wok m/ svinekjøtt.

Søndag: Greske kjøttboller m/ salat.

Mandag: Pølser (ordentlige, grove, ikke "hot dog") m/ brokkolimos.

Tirsdag: Kyllingsuppe m/ karri.

Onsdag: Fiskefileter med tzatziki og "kikert-kaker".

Torsdag: Fylt paprika m/ grov pasta.

Nam, får vi komme over? :)

Skrevet

Lasagne med salat.

Kylling-gryte m. ris/pasta. (Bruker da kyllingfilet + mange grønnsaker som stekes før jeg tilsetter buljong (terning + vann), div. krydder og litt matfløte.

Skrevet

Våre middager fra fredag til torsdag ser slik ut:

Fredag: Kyllingfilet surret i bacon med blomkålsgrateng.

Lørdag: Wok m/ svinekjøtt.

Søndag: Greske kjøttboller m/ salat.

Mandag: Pølser (ordentlige, grove, ikke "hot dog") m/ brokkolimos.

Tirsdag: Kyllingsuppe m/ karri.

Onsdag: Fiskefileter med tzatziki og "kikert-kaker".

Torsdag: Fylt paprika m/ grov pasta.

''Mandag: Pølser (ordentlige, grove, ikke "hot dog") m/ brokkolimos.''

Hvor får du tak i det i England? Har bare sett ekle pølser der. Men så har jeg sikkert bare vært på Tesco også. ;)

Har du forresten testa ut Ramsay's brokkolisuppe? Veldig enkelt, sunt og godt.

Skrevet

''Mandag: Pølser (ordentlige, grove, ikke "hot dog") m/ brokkolimos.''

Hvor får du tak i det i England? Har bare sett ekle pølser der. Men så har jeg sikkert bare vært på Tesco også. ;)

Har du forresten testa ut Ramsay's brokkolisuppe? Veldig enkelt, sunt og godt.

Kjøper fra slakter :)

Nei, det har jeg ikke. Takk for tipset!

Du... Hvordan får du ungene til å spise et minimum av middagsmat de gangene de setter seg helt på bekbeina? Vet dine er utrolig flinke til å spise "voksenmat".

Guttungen er stort sett grei, men i går satt han ved middagsbordet i tre timer... :-/

Skrevet

Kjøper fra slakter :)

Nei, det har jeg ikke. Takk for tipset!

Du... Hvordan får du ungene til å spise et minimum av middagsmat de gangene de setter seg helt på bekbeina? Vet dine er utrolig flinke til å spise "voksenmat".

Guttungen er stort sett grei, men i går satt han ved middagsbordet i tre timer... :-/

''Guttungen er stort sett grei, men i går satt han ved middagsbordet i tre timer... :-/''

Hvorfor tyner du ham i 3 timer (!) når han stort sett er grei? Vi voksne er ikke like sultne hver dag, vi heller.

*spent på svar*

Skrevet

''Guttungen er stort sett grei, men i går satt han ved middagsbordet i tre timer... :-/''

Hvorfor tyner du ham i 3 timer (!) når han stort sett er grei? Vi voksne er ikke like sultne hver dag, vi heller.

*spent på svar*

Hehe, vi tynte han ikke. Han bare satt der. Jeg sa det var den maten han fikk før leggetid, så han ble sittende og spise musebiter.

Jeg syntes han kunne ta ansvar for å gjøre seg ferdig selv, så jeg lot han bare sitte. Spiste nesten ingenting på tre timer, inntil jeg sa at "nå er det nok". Da tok han to svære skjeer med mat (og det var nesten hele tallerkenen, gir han aldri mye av gangen for da virker det så uoverkommelig) og var klar til å legge seg.

Skulle jeg tatt vekk maten? Gitt han brødskiver? Han kan leve på brødskiver med hvitost om han får lov :(

Skrevet

Hehe, vi tynte han ikke. Han bare satt der. Jeg sa det var den maten han fikk før leggetid, så han ble sittende og spise musebiter.

Jeg syntes han kunne ta ansvar for å gjøre seg ferdig selv, så jeg lot han bare sitte. Spiste nesten ingenting på tre timer, inntil jeg sa at "nå er det nok". Da tok han to svære skjeer med mat (og det var nesten hele tallerkenen, gir han aldri mye av gangen for da virker det så uoverkommelig) og var klar til å legge seg.

Skulle jeg tatt vekk maten? Gitt han brødskiver? Han kan leve på brødskiver med hvitost om han får lov :(

Jeg hadde nok tatt bort maten etter ca 30 min. Deretter, ingen servering før kveldsmat. Det 2½ timene i mellom = aktivitetstid.

Skrevet

Jeg hadde nok tatt bort maten etter ca 30 min. Deretter, ingen servering før kveldsmat. Det 2½ timene i mellom = aktivitetstid.

Nei, han satt langt over leggetid.

Det var siste servering før leggetid, siden han egentlig skulle legge seg en time senere.

Jeg ville se hvor lenge han ble sittende ;)

Tidligere på dagen hadde han kun spist en brødskive. Han kan sulte seg syltynn om han får det for seg.

Jeg spør mariaflyfly om råd.

Skrevet

Idag brukte vi kokeboka som ungdomsskoleeleven hadde og lagde laksewok- kjempegodt

Skrevet

Her er min meny for denne uka:

Mandag: Laks, pasta, brokkoli

Tirsdag: Hjemmelagede kjøttboller, potetmos, tomatsaus og salat

Onsdag: Fiskekaker

Torsdag: Chili con Carne

Fredag: Grillet kveite, poteter, brokkoli

Lørdag: Vegetarpizza

Søndag: Kyllingfilet, ris, salat

Vi har alltid minst tre fiskemiddager og en vegetardag i uka.

Skrevet

Kjøper fra slakter :)

Nei, det har jeg ikke. Takk for tipset!

Du... Hvordan får du ungene til å spise et minimum av middagsmat de gangene de setter seg helt på bekbeina? Vet dine er utrolig flinke til å spise "voksenmat".

Guttungen er stort sett grei, men i går satt han ved middagsbordet i tre timer... :-/

Jeg tror ikke jeg er den rette å spørre. Ihvertfall ikke i dag hvor jeg hadde laga en fiskegryte (riktignok poseutgave, men jeg sprita den opp med masse ekstra fisk, litt reker og litt mer grønnsaker). Datra spiste en stor porsjon og syntes det var kjempegodt. Guttungen kom hjem litt for seint, kom til bordet og sa bare "nei takk", og gikk ut på kjøkkenet. Jeg blei kjempesur og sa han fikk smake og i det minste spise litt av fisken. Han tok tre skjeer og gikk for og lage seg en brødskive... :(

Vanligvis er de greie i matveien. Guttungen har blitt så selektiv i matveien de siste par årene, men har er i det minste glad i å smake på nye ting. Og han liker veldig godt å lage mat.

Jeg pleier å lage ting som ikke alltid er blandet (som du skjønner hadde jeg dårlig erfaring med blanda mat i dag). Da forventer jeg at de spiser alt på tallerkenen som de liker, samt smaker litt på det de ikke er så glade i. Guttungen knasker dessuten ofte rå gulrøtter ved siden av middagen, siden han ikke er overbegeistra for kokte grønnsaker. Og så har jeg innprenta dem med at de må skille mellom det de virkelig ikke liker og det de bare synes er litt kjip eller kjedelig mat.

Men som sagt har jeg vært heldig med ungene på matfronten, jeg er egentlig ikke spesielt pedagogisk når det kommer til unger og spising. ;)

Skrevet

Kom på en ting til: Jeg har kjøpt meg en fantastisk fin ny kokebok! Familiekokeboka av Ole Martin Alfsen og Tom Victor Gausdal anbefales på det varmeste! Massevis av gode, sunne middager og fine tips.

Skrevet

Denne uken har vi:

Mandag: Spagetti med norzola- og spinatsaus

Tirsdag: Fiskekaker, salat og pasta.

Onsdag: Kylling- og andebryst, pasta og salat.

Torsdag: Fiskesuppe og havrescones

Fredag: Kylling og pommes frites

Gjest annlovinda
Skrevet

Pasta med røkelaks og fennikkel. (1 fennikkel, røkelaks, finsnitta vårløk, frosne erter i en saus av creme fraiche, bittelitt olje, salt, pepper og litt sitronsaft) Gjort på under 20 min.

Kyllingfileter: Green curry kylling. Et par ss karripasta på glass freses i litt peanøttolje. Tilsett kokosmelk, la det koke opp, tilsett fersk babymais (kutta i 4), La koke 3 min, tilsett kylling i fine strimler + grønne bønner, la koke i 3 min, tilsett sjampinjong (kutta i 4) og litt finhakka ingefær, kok i et par min, smak til med bittelitt fish sauce og ha over finhakka basilikum. Serveres med ris.

Det går vel greit å bruke noe annet enn peanøttolje her?

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...