Gjest FruH Skrevet 8. september 2010 Del Skrevet 8. september 2010 Har kjøpt meg en wok, men er temmelig uerfaren på det området. Og det er egentlig ikke så mye tips på nettet heller. Står bare bruk de grønnsakene du vil ha, osv. Skal man ha noe form for saus ved siden av? Bare grønnsaker+ris blir kanskje litt tørt? Eller bruker dere noe oppi woken når grønnsakene og kjøttet er ferdig, evt hva? Hva med krydder? Er som sagt helt uerfaren med wok, men det høres jo både lettvint og veldig godt ut, men jeg vil så gjerne ha et bra resultat når jeg først skal prøve noe nytt. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/352908-wok-tips/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
cathlin Skrevet 8. september 2010 Del Skrevet 8. september 2010 Lenge sidne jeg ha wokka noe. Jeg bruker bare vanlig stekepanne. Altså, wokker grønsaker, tar de ut, steker kjøtt, har i grønsakene, i f.eks oystersaus pluss litt vann lurer jeg på, Pluss ris med litt soyasaus. Ellers har jeg en nydelig oppskrift på en asiatisk wokrett der man lager sausen selv, skal se om jeg ikke finner den. Hvilke smaker liker du egentlig? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/352908-wok-tips/#findComment-3023247 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest FruH Skrevet 8. september 2010 Del Skrevet 8. september 2010 Lenge sidne jeg ha wokka noe. Jeg bruker bare vanlig stekepanne. Altså, wokker grønsaker, tar de ut, steker kjøtt, har i grønsakene, i f.eks oystersaus pluss litt vann lurer jeg på, Pluss ris med litt soyasaus. Ellers har jeg en nydelig oppskrift på en asiatisk wokrett der man lager sausen selv, skal se om jeg ikke finner den. Hvilke smaker liker du egentlig? Jeg liker egentlig det meste, bortsett fra fisk og annen sjømat. Og jeg elsker asiatisk mat. Beste jeg vet.Er også glad i litt krydret mat, gjerne sterkt, bare det ikke er "brannfakkel". Østerssaus er notert! 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/352908-wok-tips/#findComment-3023261 Del på andre sider Flere delingsvalg…
cathlin Skrevet 8. september 2010 Del Skrevet 8. september 2010 Jeg liker egentlig det meste, bortsett fra fisk og annen sjømat. Og jeg elsker asiatisk mat. Beste jeg vet.Er også glad i litt krydret mat, gjerne sterkt, bare det ikke er "brannfakkel". Østerssaus er notert! Ok. Da liker du sikkert denne: Ingredienser: 500 g renskåret svinekjøtt (jeg har bare laget med kylling), 400 g assoterte grønnsaker. Du kan bruke løk, gulrot, aspargesbønner, papirka, sukkererter. 3 fedd hvitløk, 1 ss red curry pasta, 11/2 dl sukker, 3 dl kokosmelk, 1 dl kyllingkraft eller buljong, 1 ss limesaft, 3ss fishsauce, 2ss oystersauce, 3 ts maisenna, 1 dl frisk koriander (det bruker jeg å droppe), salt og pepper. Kutt kjøttet i strimler. Fres det i glovarm wok eller panne med olje. Ta kjøttet ut av pannen etter to minutter og legg det på en tallerken. Rens grønsakene og kutt de i skiver eller terninger (eller hva som helst), Fres dem så i den glovarme pannen sammen med hakket hvitløk. Ta grønsakene ut av pannen etter tre minutter. Fres red curry pasta i pannen. Tilsett sukker, kyllingkraft, limesaft, fishsauce, oystersauce, og kok opp. Smak til sausen med salt og pepper og jevn den med maisenna., utrørt i litt kaldt vann. Tilsett kjøtt og grønnsaker og kok opp. Serveres umiddelbart med hakket koriander på toppen og masse kokt jasminris. Du kan gjerne bytte ut svinekjøttet med kylling. Du kan også bruke scampi. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/352908-wok-tips/#findComment-3023271 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest FruH Skrevet 8. september 2010 Del Skrevet 8. september 2010 Ok. Da liker du sikkert denne: Ingredienser: 500 g renskåret svinekjøtt (jeg har bare laget med kylling), 400 g assoterte grønnsaker. Du kan bruke løk, gulrot, aspargesbønner, papirka, sukkererter. 3 fedd hvitløk, 1 ss red curry pasta, 11/2 dl sukker, 3 dl kokosmelk, 1 dl kyllingkraft eller buljong, 1 ss limesaft, 3ss fishsauce, 2ss oystersauce, 3 ts maisenna, 1 dl frisk koriander (det bruker jeg å droppe), salt og pepper. Kutt kjøttet i strimler. Fres det i glovarm wok eller panne med olje. Ta kjøttet ut av pannen etter to minutter og legg det på en tallerken. Rens grønsakene og kutt de i skiver eller terninger (eller hva som helst), Fres dem så i den glovarme pannen sammen med hakket hvitløk. Ta grønsakene ut av pannen etter tre minutter. Fres red curry pasta i pannen. Tilsett sukker, kyllingkraft, limesaft, fishsauce, oystersauce, og kok opp. Smak til sausen med salt og pepper og jevn den med maisenna., utrørt i litt kaldt vann. Tilsett kjøtt og grønnsaker og kok opp. Serveres umiddelbart med hakket koriander på toppen og masse kokt jasminris. Du kan gjerne bytte ut svinekjøttet med kylling. Du kan også bruke scampi. Det hørtes kjempegodt ut. Oppskriften er lagret og skrevet ut til lørdagskosen. Tusen takk!! 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/352908-wok-tips/#findComment-3023272 Del på andre sider Flere delingsvalg…
cathlin Skrevet 8. september 2010 Del Skrevet 8. september 2010 Det hørtes kjempegodt ut. Oppskriften er lagret og skrevet ut til lørdagskosen. Tusen takk!! Værsågod. Jeg bruker basmatiris til. Dobbelt så mye vann som ris. Koker opp, har i olje og salt, skrur ned på svakest varme og legger et kjøkkenhåndkle rundt lokket. Lar den stå til den er ferdig, passe klebrig. Tar av platen, rører rundt/lufter den litt. Men du kan sikkert koke ris. Nå fikk jeg nesten lyst på dette selv. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/352908-wok-tips/#findComment-3023277 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest FruH Skrevet 8. september 2010 Del Skrevet 8. september 2010 Værsågod. Jeg bruker basmatiris til. Dobbelt så mye vann som ris. Koker opp, har i olje og salt, skrur ned på svakest varme og legger et kjøkkenhåndkle rundt lokket. Lar den stå til den er ferdig, passe klebrig. Tar av platen, rører rundt/lufter den litt. Men du kan sikkert koke ris. Nå fikk jeg nesten lyst på dette selv. Fikk riskoker til jul for tre år siden. Alltid perfekt resultat. Nå skjønner jeg ikke hvordan jeg noen gang har klart meg uten. Årets julegavetips til seg selv eller andre!! 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/352908-wok-tips/#findComment-3023284 Del på andre sider Flere delingsvalg…
cathlin Skrevet 8. september 2010 Del Skrevet 8. september 2010 Fikk riskoker til jul for tre år siden. Alltid perfekt resultat. Nå skjønner jeg ikke hvordan jeg noen gang har klart meg uten. Årets julegavetips til seg selv eller andre!! Det er bra. Det er så kjipt med dårlig ris når man først lager en sånn rett. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/352908-wok-tips/#findComment-3023291 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Speak Skrevet 9. september 2010 Del Skrevet 9. september 2010 Det finnes mange ferdig wok-sauser på markedet. Jeg bruker ofte en oyster-saus. Det er en diger flaske som ikke koster mye. (Tror jeg betaler ca. 20,-) Veldig god, og veldig lettvint. Jeg bruker også salt og sukker. Noen ganger soyasaus. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/352908-wok-tips/#findComment-3023493 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.