Gå til innhold

Handling og middagstips.....


Anbefalte innlegg

uvitende......!

NÅ skal jeg begynne å "spare" litt penger når det kommer til handling. Blir ofte småturer innom butikken for å kjøpe både det ene og det andre.

Tenkte om jeg/vi skulle lage en "middagsplan" for uken, slik at turen på butikken skal bli enklere.

Er det noen her som har middagslister for uken?

I så fall, er det noen som vil dele disse listene sine med meg??

(jo flere jo bedre....)

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/355792-handling-og-middagstips/
Del på andre sider

Fortsetter under...

Maten handles på fredag. Jeg bruker da kvelden og noe av helgen på å lage klar mat.

Tomatbasert kyllinggryte m/ karri (lager trippel porsjon, fryser to) og baker fire små suppebrød (tre fryses).

Boeuf bourguignon (dobbel porsjon, fryser en).

Tacoburgere og baker hamburgerbrød til.

Pasta m/svinekjøtt og broccoli (dobbel porsjon, fryses)

Lager klar spaghetti bolognese som fryses.

Baker banan- og sjokolademuffins.

_____________________________________________________

Fredag: Kyllingsuppe m/karri

Lørdag: Boeuf bourguignon

Søndag: Tacoburgere.

Mandag: Lam m/ poteter og rosenkål.

Tirsdag: Pasta Bolognese.

Onsdag: Kylling pakket i bacon m/ blomkålsgrateng.

Torsdag: Pasta med broccoli og svinekjøtt.

Har da fremdeles mange middager klare i fryseren for når vi har en travel ettermiddag, vil bruke tiden på andre ting, er slitne eller må spare penger en uke.

Maten handles på fredag. Jeg bruker da kvelden og noe av helgen på å lage klar mat.

Tomatbasert kyllinggryte m/ karri (lager trippel porsjon, fryser to) og baker fire små suppebrød (tre fryses).

Boeuf bourguignon (dobbel porsjon, fryser en).

Tacoburgere og baker hamburgerbrød til.

Pasta m/svinekjøtt og broccoli (dobbel porsjon, fryses)

Lager klar spaghetti bolognese som fryses.

Baker banan- og sjokolademuffins.

_____________________________________________________

Fredag: Kyllingsuppe m/karri

Lørdag: Boeuf bourguignon

Søndag: Tacoburgere.

Mandag: Lam m/ poteter og rosenkål.

Tirsdag: Pasta Bolognese.

Onsdag: Kylling pakket i bacon m/ blomkålsgrateng.

Torsdag: Pasta med broccoli og svinekjøtt.

Har da fremdeles mange middager klare i fryseren for når vi har en travel ettermiddag, vil bruke tiden på andre ting, er slitne eller må spare penger en uke.

Jeg er imponert!

Maten handles på fredag. Jeg bruker da kvelden og noe av helgen på å lage klar mat.

Tomatbasert kyllinggryte m/ karri (lager trippel porsjon, fryser to) og baker fire små suppebrød (tre fryses).

Boeuf bourguignon (dobbel porsjon, fryser en).

Tacoburgere og baker hamburgerbrød til.

Pasta m/svinekjøtt og broccoli (dobbel porsjon, fryses)

Lager klar spaghetti bolognese som fryses.

Baker banan- og sjokolademuffins.

_____________________________________________________

Fredag: Kyllingsuppe m/karri

Lørdag: Boeuf bourguignon

Søndag: Tacoburgere.

Mandag: Lam m/ poteter og rosenkål.

Tirsdag: Pasta Bolognese.

Onsdag: Kylling pakket i bacon m/ blomkålsgrateng.

Torsdag: Pasta med broccoli og svinekjøtt.

Har da fremdeles mange middager klare i fryseren for når vi har en travel ettermiddag, vil bruke tiden på andre ting, er slitne eller må spare penger en uke.

Enig med Jubalong, dette er imponerende :)

Maten handles på fredag. Jeg bruker da kvelden og noe av helgen på å lage klar mat.

Tomatbasert kyllinggryte m/ karri (lager trippel porsjon, fryser to) og baker fire små suppebrød (tre fryses).

Boeuf bourguignon (dobbel porsjon, fryser en).

Tacoburgere og baker hamburgerbrød til.

Pasta m/svinekjøtt og broccoli (dobbel porsjon, fryses)

Lager klar spaghetti bolognese som fryses.

Baker banan- og sjokolademuffins.

_____________________________________________________

Fredag: Kyllingsuppe m/karri

Lørdag: Boeuf bourguignon

Søndag: Tacoburgere.

Mandag: Lam m/ poteter og rosenkål.

Tirsdag: Pasta Bolognese.

Onsdag: Kylling pakket i bacon m/ blomkålsgrateng.

Torsdag: Pasta med broccoli og svinekjøtt.

Har da fremdeles mange middager klare i fryseren for når vi har en travel ettermiddag, vil bruke tiden på andre ting, er slitne eller må spare penger en uke.

Impressed... Men dette er eksempel på én ukemeny? Eller har dere det samme hver eneste uke?

Annonse

Impressed... Men dette er eksempel på én ukemeny? Eller har dere det samme hver eneste uke?

Fredag: Chilli (dobbel porsjon, fryser en)

Lørdag: Boeuf bourguignon (fra forrige uke)

Søndag: BLT salat (dobbel porsjon, en brukes til lunsjpakker)

Mandag: Spanske hamburgere (laget på fredag, hamburgerbrød klare i fryseren fra forrige uke)

Tirsdag: Breiflabb m/chorizopølse og asparges (chorizo brukes også til de spanske hamburgerene, slik får vi brukt opp)

Onsdag: Kyllingsuppe m/karri fra forrige uke

Torsdag: Tomatbasert squash- og kjøttdeigform (dobbel porsjon, begge fryses og en spares altså til senere)

Fredag: Chilli (dobbel porsjon, fryser en)

Lørdag: Boeuf bourguignon (fra forrige uke)

Søndag: BLT salat (dobbel porsjon, en brukes til lunsjpakker)

Mandag: Spanske hamburgere (laget på fredag, hamburgerbrød klare i fryseren fra forrige uke)

Tirsdag: Breiflabb m/chorizopølse og asparges (chorizo brukes også til de spanske hamburgerene, slik får vi brukt opp)

Onsdag: Kyllingsuppe m/karri fra forrige uke

Torsdag: Tomatbasert squash- og kjøttdeigform (dobbel porsjon, begge fryses og en spares altså til senere)

Dette er naturligvis bare et "estimat". Siden vi har så mange middager klare på forhånd, så kan vi ta det litt mer "som det kommer".

Her er min plan for denne uka:

Mandag: Kapteinens fylte torsk eller rødspette (noen av oss spiser ikke torsk, andre liker ikke fyllet i rødspetta, derfor begge deler), pommes frites og salat.

Tirsdag: Koteletter, ris og brokkoli

Onsdag: Tunfisksalat i pitabrød.

Torsdag: Grønnsakwok.

Fredag: Stekt laks, poteter, grønnsaksblanding.

Lørdag: Kyllingtaco, salat.

Søndag: Svinekam, poteter og grønnsaker.

Fredag: Chilli (dobbel porsjon, fryser en)

Lørdag: Boeuf bourguignon (fra forrige uke)

Søndag: BLT salat (dobbel porsjon, en brukes til lunsjpakker)

Mandag: Spanske hamburgere (laget på fredag, hamburgerbrød klare i fryseren fra forrige uke)

Tirsdag: Breiflabb m/chorizopølse og asparges (chorizo brukes også til de spanske hamburgerene, slik får vi brukt opp)

Onsdag: Kyllingsuppe m/karri fra forrige uke

Torsdag: Tomatbasert squash- og kjøttdeigform (dobbel porsjon, begge fryses og en spares altså til senere)

Hm, fortsatt imponert :-) Mitt problem er at jeg starter med gode intensjoner og med full innsats, men etter 1 eller kanskje 2 uker detter alt sammen fordi jeg får enten en akutt mangel på fantasi eller akutt mangel på tid eller innsats...

Men hvem vet, kanskje jeg skal gjøre alvor av å prøve dette også, det gikk bra med slankingen etter en tilsvarende post om dagsmenyer ;o)

*printer ut og henger på tavla til inspirasjon*

Hm, fortsatt imponert :-) Mitt problem er at jeg starter med gode intensjoner og med full innsats, men etter 1 eller kanskje 2 uker detter alt sammen fordi jeg får enten en akutt mangel på fantasi eller akutt mangel på tid eller innsats...

Men hvem vet, kanskje jeg skal gjøre alvor av å prøve dette også, det gikk bra med slankingen etter en tilsvarende post om dagsmenyer ;o)

*printer ut og henger på tavla til inspirasjon*

Hvis du trenger oppskrifter, så si i fra :) Har mange enkle, gode og sunne oppskrifter. Og det er definitivt til hjelp om du kan unne deg selv en "matlagingsdag". Om ikke blir det fort overveldende å unngå halvfabrikata.

Hvis du trenger oppskrifter, så si i fra :) Har mange enkle, gode og sunne oppskrifter. Og det er definitivt til hjelp om du kan unne deg selv en "matlagingsdag". Om ikke blir det fort overveldende å unngå halvfabrikata.

''Har mange enkle, gode og sunne oppskrifter.''

Oooo... nå frister du meg... Det hadde ikke vært dumt med noen utgangspunkter oppskriftsmessig nei ;-) Matlagingsdag er innen rekkevidde, siden jeg jobber to kvelder i uka (og dermed kan stå på formiddagen og koke og brase littegrann)

Dette blir vår uke:

Mandag: Salmalaks og pasta. Saus av litt creme fraiche og soyasaus. Sukkererter og gulrøtter ved siden av, siden noen i familien vil ha dem rå og andre kokte.

Tirsdag: Karbonader (ferdige, har ikke tid til å lage sjøl) stekte poteter (restemat fra søndag) og broccoli. Safe mat, siden Nabojentungen skal være med hjem fra skolen og spise her.

Onsdag: Ungene skal til faren sin, jeg spiser et eller annet fra fryseren.

Torsdag: Kyllingfileter og salviepasta

Fredag: Hjemmelaga pizza. Ungene skal ha fettere og kusine på overnatting, jeg lar dem bake hver sin pizza, tenker jeg.

Helga er ikke bestemt ennå.

Annonse

''Har mange enkle, gode og sunne oppskrifter.''

Oooo... nå frister du meg... Det hadde ikke vært dumt med noen utgangspunkter oppskriftsmessig nei ;-) Matlagingsdag er innen rekkevidde, siden jeg jobber to kvelder i uka (og dermed kan stå på formiddagen og koke og brase littegrann)

TRIPPEL PORSJON KYLLINGSUPPE M/KARRI

Ingredienser:

800 gram kyllingfilet (kjøp gjerne fryst i stor pakke)

3 bokser hakket tomat

2 store løk (vanlig gul)

3 bokser erter i vann (hell av vannet)

2 terninger kyllingbuljong

1 butternut squash

karri, salt og pepper

smør eller olje

1) Hakk løken og stek den i en stor kasserolle/gryte til den er blank. Mens du gjør dette deler du opp butternut squashen i terninger.

2) Strø over 4 teskjeer karri (mer eller mindre i henhold til smak) og smuldre over buljongterninger. Hell over ca. 6 dl vann, ha i butternut squash terningene og kok opp. La putre i 20 minutter.

3) Mens den putrer deler du kyllingfileten i passe biter og steker den raskt i en stekepanne. Strø over litt salt og pepper.

4) Hell de tre boksene med hakket tomat over i gryta. Bruk en stavmikser eller lignende til blandingen er glatt. (Det gjør ingenting om det er en bit butternut squash eller fem igjen.)

5) Kok opp igjen og la koke i nye tyve minutter. Ha så i erter og kyllingbiter og kok videre i fem minutter.

6) Smak til med karri, salt og pepper.

_____________________________________________________

"TACO"BURGERE

Ingredienser:

100 gram brødsmuler

800 gram kjøttdeig

3 spiseskjeer fajitakrydder

2 egg

1) Bland alt sammen med hendene, slik at det ikke blir seigt.

2) Form til 8 store burgere. Klapp de ganske flate.

3) Stek i ovnen ved 220 grader i drøye 20 minutter. Snu en gang.

4) Server med hjemmelagede hamburgerbrød, ruccolasalat med rødløk og hvitløksdressing.

____________________________________________________

HAMBURGERBRØD

Ingredienser:

250 gram hvetemel

250 gram grovt mel

1 pakke tørrgjør

1 spiseskje sukker

1 teskje salt

1 egg

100 gram smeltet smør

3 dl melk

sesamfrø

1) Bland alt det tørre i en bolle (mel, sukker, salt, tørrgjær).

2) Smelt smøret og hell over melken. Sjekk at temperaturen er ca. 43-48 grader (varm opp eller kjøl ned alt ettersom). Bland med det tørre.

3) Elt deigen og lag åtte store boller (litt flate). Hev i 40 minutter.

4) Pisk et egg og pensle hamburgerbrødene. Strø over sesamfrø.

5) Stek ved 220 grader i ca. 15 minutter.

_____________________________________________________

HVITLØKSDRESSING

Ingredienser:

rømme

majones

sukker

salt og pepper

sitron

hvitløk

1) Bland to deler rømme med en del majones. Ha i hakket hvitløk (3 fedd per boks med rømme).

2) Skvis over litt sitronsaft, strø over salt og pepper. Smak til med bittelitt sukker.

''Har mange enkle, gode og sunne oppskrifter.''

Oooo... nå frister du meg... Det hadde ikke vært dumt med noen utgangspunkter oppskriftsmessig nei ;-) Matlagingsdag er innen rekkevidde, siden jeg jobber to kvelder i uka (og dermed kan stå på formiddagen og koke og brase littegrann)

CHILLI CON CARNE

Ingredienser:

2 bokser hakket tomat

2 bokser røde bønner (tøm ut vannet)

500 gram kjøttdeig

2 løk (hakket)

3 fedd hvitløk (hakket eller presset)

2 teskjeer sterkt chillipulver (eller en chilli uten frø)

salt og pepper

2 terninger oksebuljong eller sterk, hjemmelaget kjøttbuljong

2 spiseskjeer tomatpure

ris og en enkel salat til servering

1) Stek løk og hvitløk i smør eller olje (i en stor gryte) til mykt. Legg til kjøttdeigen og stek til den er brun.

2) Krydre med chillipulver, buljongterninger, salt og pepper. Bland i tomatpure, hakket tomat og 1,5 dl vann. Kok opp og la koke i 45 minutter under lokk.

3) Legg til røde bønner og la koke i nye 15 minutter. Server :)

Maten handles på fredag. Jeg bruker da kvelden og noe av helgen på å lage klar mat.

Tomatbasert kyllinggryte m/ karri (lager trippel porsjon, fryser to) og baker fire små suppebrød (tre fryses).

Boeuf bourguignon (dobbel porsjon, fryser en).

Tacoburgere og baker hamburgerbrød til.

Pasta m/svinekjøtt og broccoli (dobbel porsjon, fryses)

Lager klar spaghetti bolognese som fryses.

Baker banan- og sjokolademuffins.

_____________________________________________________

Fredag: Kyllingsuppe m/karri

Lørdag: Boeuf bourguignon

Søndag: Tacoburgere.

Mandag: Lam m/ poteter og rosenkål.

Tirsdag: Pasta Bolognese.

Onsdag: Kylling pakket i bacon m/ blomkålsgrateng.

Torsdag: Pasta med broccoli og svinekjøtt.

Har da fremdeles mange middager klare i fryseren for når vi har en travel ettermiddag, vil bruke tiden på andre ting, er slitne eller må spare penger en uke.

*imponert* :-)

Maten handles på fredag. Jeg bruker da kvelden og noe av helgen på å lage klar mat.

Tomatbasert kyllinggryte m/ karri (lager trippel porsjon, fryser to) og baker fire små suppebrød (tre fryses).

Boeuf bourguignon (dobbel porsjon, fryser en).

Tacoburgere og baker hamburgerbrød til.

Pasta m/svinekjøtt og broccoli (dobbel porsjon, fryses)

Lager klar spaghetti bolognese som fryses.

Baker banan- og sjokolademuffins.

_____________________________________________________

Fredag: Kyllingsuppe m/karri

Lørdag: Boeuf bourguignon

Søndag: Tacoburgere.

Mandag: Lam m/ poteter og rosenkål.

Tirsdag: Pasta Bolognese.

Onsdag: Kylling pakket i bacon m/ blomkålsgrateng.

Torsdag: Pasta med broccoli og svinekjøtt.

Har da fremdeles mange middager klare i fryseren for når vi har en travel ettermiddag, vil bruke tiden på andre ting, er slitne eller må spare penger en uke.

''også imponert - særlig over alle oppskriftene med gode instruksjoner*

Gjest Vizzvazz

Jeg pleier ta det litt på sparket, men passe på å ha det jeg trenger av basisvarer :)

Poteter, ris, makaroni og annen pasta er alltid greit å ha.

Det samme med margarin og olje. Mel er også greit å ha.

Kjøtt av ulike typer (fjærkre, gris osv), fiskefileter, kjøttdeig, pølser. Her kan man lage mye rart.

Kjøp noen grønnsaker som holder seg godt så du har til hele uken og ha gjerne litt frosne grønnsaker også på lur.

Her er min ukesmeny:

Mandag: Fiskepinner med potet og raspet gulrot

Tirsdag: Kjøttkaker med brun saus og tilbehør

Onsdag: Pannekaker med bacon og blåbærsylte

Torsdag: Potetball med pølser og bacon

Fredag: Hjemmelaget pizza

Lørdag: Lørdagskylling med chips og salat

Søndag: Svinesteik med poteter, grønnsaksblanding og en god saus

''Har mange enkle, gode og sunne oppskrifter.''

Oooo... nå frister du meg... Det hadde ikke vært dumt med noen utgangspunkter oppskriftsmessig nei ;-) Matlagingsdag er innen rekkevidde, siden jeg jobber to kvelder i uka (og dermed kan stå på formiddagen og koke og brase littegrann)

PASTA M/SVINEKJØTT OG BROCCOLI

Ingredienser:

400 gram svinekjøtt i strimler

fullkornspasta (penne)

3 dl matfløte

en bunt broccoli

2 gulrøtter

1 purreløk

2 fedd hvitløk

1) Sett en stor kasserolle med vann på koking. Mens du venter på at den skal koke hakker du hvitløk og steker kjøttet pluss hvitløken i en stekepanne. Kutt opp broccolien og purreløken i passe biter og strimle gulrøttene.

2) Når vannet koker har du i pastaen. Når pastaen er ca. 4 minutter fra å være ferdig, kan du legge i brokkolien, purre løken og gulrøttene. Hell av vannet når alt er mykt.

3) Mens pastaen og grønnsakene blir klare heller du fløten over kjøttet og hvitløken og krydrer godt med salt, pepper og basilikum. La småputre i panna i noen minutter.

4) Hell kjøttet og fløten over grønnsakene og pastaen. Rør godt og smak til.

En mild rett som de fleste liker.

_____________________________________________________

KYLLINGGRYTE

Ingredienser:

400 gram kylling

3 dl matfløte

2 paprika (valgfri farge)

200-300 gram champignon eller annen sopp

1 løk

2 ss tomatpure

1 ss søt chillisaus

2 ss hvetemel

1 terning kyllingbuljong

salt, pepper, estragon

1) Stek kyllingbitene og sett til side. Stek så løk til myk, legg i paprika og sopp. Stek litt til.

2) Strø over salt, pepper, smuldret kyllingbuljong, hvetemel og estragon etter smak. Hell over fløten og ca. 0,5 dl vann. Legg til tomatpure og søt chillisaus (mer etter smak).

3) Kok opp og la putre i ca. 15 minutter. Ha i kyllingen til slutt. Server med ris.

Maten handles på fredag. Jeg bruker da kvelden og noe av helgen på å lage klar mat.

Tomatbasert kyllinggryte m/ karri (lager trippel porsjon, fryser to) og baker fire små suppebrød (tre fryses).

Boeuf bourguignon (dobbel porsjon, fryser en).

Tacoburgere og baker hamburgerbrød til.

Pasta m/svinekjøtt og broccoli (dobbel porsjon, fryses)

Lager klar spaghetti bolognese som fryses.

Baker banan- og sjokolademuffins.

_____________________________________________________

Fredag: Kyllingsuppe m/karri

Lørdag: Boeuf bourguignon

Søndag: Tacoburgere.

Mandag: Lam m/ poteter og rosenkål.

Tirsdag: Pasta Bolognese.

Onsdag: Kylling pakket i bacon m/ blomkålsgrateng.

Torsdag: Pasta med broccoli og svinekjøtt.

Har da fremdeles mange middager klare i fryseren for når vi har en travel ettermiddag, vil bruke tiden på andre ting, er slitne eller må spare penger en uke.

Imponernede, jeg blir nesten sliten av å bare lese menyen din:)

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...