Gå til innhold

Handling og middagstips.....


Anbefalte innlegg

PASTA M/SVINEKJØTT OG BROCCOLI

Ingredienser:

400 gram svinekjøtt i strimler

fullkornspasta (penne)

3 dl matfløte

en bunt broccoli

2 gulrøtter

1 purreløk

2 fedd hvitløk

1) Sett en stor kasserolle med vann på koking. Mens du venter på at den skal koke hakker du hvitløk og steker kjøttet pluss hvitløken i en stekepanne. Kutt opp broccolien og purreløken i passe biter og strimle gulrøttene.

2) Når vannet koker har du i pastaen. Når pastaen er ca. 4 minutter fra å være ferdig, kan du legge i brokkolien, purre løken og gulrøttene. Hell av vannet når alt er mykt.

3) Mens pastaen og grønnsakene blir klare heller du fløten over kjøttet og hvitløken og krydrer godt med salt, pepper og basilikum. La småputre i panna i noen minutter.

4) Hell kjøttet og fløten over grønnsakene og pastaen. Rør godt og smak til.

En mild rett som de fleste liker.

_____________________________________________________

KYLLINGGRYTE

Ingredienser:

400 gram kylling

3 dl matfløte

2 paprika (valgfri farge)

200-300 gram champignon eller annen sopp

1 løk

2 ss tomatpure

1 ss søt chillisaus

2 ss hvetemel

1 terning kyllingbuljong

salt, pepper, estragon

1) Stek kyllingbitene og sett til side. Stek så løk til myk, legg i paprika og sopp. Stek litt til.

2) Strø over salt, pepper, smuldret kyllingbuljong, hvetemel og estragon etter smak. Hell over fløten og ca. 0,5 dl vann. Legg til tomatpure og søt chillisaus (mer etter smak).

3) Kok opp og la putre i ca. 15 minutter. Ha i kyllingen til slutt. Server med ris.

Takk takk :-)

Fortsetter under...

Imponernede, jeg blir nesten sliten av å bare lese menyen din:)

Uff da :) Det trenger du ikke bli. Med Den Store Matlagningsdagen hver uke, hvor flere middager og baking blir til på en gang, så tror jeg nok heller jeg bruker mindre tid enn de fleste på middager i hverdagen. For ikke å snakke om småhandling og stress ang. hva man skal skaffe til middag fra dag til dag.

Fredag: Chilli (dobbel porsjon, fryser en)

Lørdag: Boeuf bourguignon (fra forrige uke)

Søndag: BLT salat (dobbel porsjon, en brukes til lunsjpakker)

Mandag: Spanske hamburgere (laget på fredag, hamburgerbrød klare i fryseren fra forrige uke)

Tirsdag: Breiflabb m/chorizopølse og asparges (chorizo brukes også til de spanske hamburgerene, slik får vi brukt opp)

Onsdag: Kyllingsuppe m/karri fra forrige uke

Torsdag: Tomatbasert squash- og kjøttdeigform (dobbel porsjon, begge fryses og en spares altså til senere)

Wow...er du kokk eller bare full av fantasi....utrolig sprek meny:)

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...