Parasoll Skrevet 8. november 2010 Del Skrevet 8. november 2010 PASTA M/SVINEKJØTT OG BROCCOLI Ingredienser: 400 gram svinekjøtt i strimler fullkornspasta (penne) 3 dl matfløte en bunt broccoli 2 gulrøtter 1 purreløk 2 fedd hvitløk 1) Sett en stor kasserolle med vann på koking. Mens du venter på at den skal koke hakker du hvitløk og steker kjøttet pluss hvitløken i en stekepanne. Kutt opp broccolien og purreløken i passe biter og strimle gulrøttene. 2) Når vannet koker har du i pastaen. Når pastaen er ca. 4 minutter fra å være ferdig, kan du legge i brokkolien, purre løken og gulrøttene. Hell av vannet når alt er mykt. 3) Mens pastaen og grønnsakene blir klare heller du fløten over kjøttet og hvitløken og krydrer godt med salt, pepper og basilikum. La småputre i panna i noen minutter. 4) Hell kjøttet og fløten over grønnsakene og pastaen. Rør godt og smak til. En mild rett som de fleste liker. _____________________________________________________ KYLLINGGRYTE Ingredienser: 400 gram kylling 3 dl matfløte 2 paprika (valgfri farge) 200-300 gram champignon eller annen sopp 1 løk 2 ss tomatpure 1 ss søt chillisaus 2 ss hvetemel 1 terning kyllingbuljong salt, pepper, estragon 1) Stek kyllingbitene og sett til side. Stek så løk til myk, legg i paprika og sopp. Stek litt til. 2) Strø over salt, pepper, smuldret kyllingbuljong, hvetemel og estragon etter smak. Hell over fløten og ca. 0,5 dl vann. Legg til tomatpure og søt chillisaus (mer etter smak). 3) Kok opp og la putre i ca. 15 minutter. Ha i kyllingen til slutt. Server med ris. Takk takk :-) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/355792-handling-og-middagstips/page/2/#findComment-3057945 Del på andre sider Flere delingsvalg…
nitty-gritty Skrevet 8. november 2010 Del Skrevet 8. november 2010 Imponernede, jeg blir nesten sliten av å bare lese menyen din:) Uff da Det trenger du ikke bli. Med Den Store Matlagningsdagen hver uke, hvor flere middager og baking blir til på en gang, så tror jeg nok heller jeg bruker mindre tid enn de fleste på middager i hverdagen. For ikke å snakke om småhandling og stress ang. hva man skal skaffe til middag fra dag til dag. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/355792-handling-og-middagstips/page/2/#findComment-3057990 Del på andre sider Flere delingsvalg…
hoppsideisi Skrevet 9. november 2010 Del Skrevet 9. november 2010 Fredag: Chilli (dobbel porsjon, fryser en) Lørdag: Boeuf bourguignon (fra forrige uke) Søndag: BLT salat (dobbel porsjon, en brukes til lunsjpakker) Mandag: Spanske hamburgere (laget på fredag, hamburgerbrød klare i fryseren fra forrige uke) Tirsdag: Breiflabb m/chorizopølse og asparges (chorizo brukes også til de spanske hamburgerene, slik får vi brukt opp) Onsdag: Kyllingsuppe m/karri fra forrige uke Torsdag: Tomatbasert squash- og kjøttdeigform (dobbel porsjon, begge fryses og en spares altså til senere) Wow...er du kokk eller bare full av fantasi....utrolig sprek meny:) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/355792-handling-og-middagstips/page/2/#findComment-3059172 Del på andre sider Flere delingsvalg…
nitty-gritty Skrevet 9. november 2010 Del Skrevet 9. november 2010 Wow...er du kokk eller bare full av fantasi....utrolig sprek meny:) Hah, takk Er ikke kokk, nei. Men er glad i å lage mat 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/355792-handling-og-middagstips/page/2/#findComment-3059174 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.