Gå til innhold

lei av taco og pizza på fredager


Anbefalte innlegg

Gjest Vizzvazz
Skrevet

Har ingen oppskrift, men lager bechamelsaus som jeg har ost i. Og så lager jeg kjøttsaus med: Karbonadedeig, paprika, løk, gulrot, hermetiske tomater (gjerne med hvitløk eller basilikum), tomatpure, 3-4 fedd hvitløk, en dæsj fløte. Krydrer med: Basilikum, oregano, paprikapulver, salt, pepper, sambal oelek og litt ketchup.

Så legges det lagvis: Kjøttsaus, bechamelsaus, lasagneplater, kjøttsaus osv. Avslutter med bechamelsaus og så revet ost på toppen med oregano.

I stekeovnen på 200 grader i ca 20 minutter.

Nam, nam :)

Ah der var oppskriften :) Takk!!!

Enig med deg, jeg liker verken Knorr eller Toro sine lasagner, de er greie nok sånn sett, men kjedelige på smak...

Hjemmelaget er definitivt best!

  • Svar 40
  • Opprettet
  • Siste svar

Mest aktive i denne tråden

  • jubalong70

    7

  • mariaflyfly

    5

  • morsan

    2

  • Dorthe

    2

Mest aktive i denne tråden

Skrevet

[quote name=Shira :o)' timestamp='1290184148' post='4476713]

Hvordan lager du din?

Jeg har ingen fast oppskrift på lasagne, så jeg er stadig ute etter nye varianter :o)

Jeg lager alltid Gordon Ramsay sin. Den er gjort på en halvtimes tid + steiking i ovnen. Veldig god. Og så bruker jeg bolognese sausen til vanlig pasta omtrent en gang i uka. :)

http://www.channel4.com/4food/recipes/chefs/gordon-ramsay/gordon-s-lasagne-recipe

Skrevet

Lasagne: http://www.channel4.com/4food/recipes/chefs/gordon-ramsay/gordon-s-lasagne-recipe

Crispy duck: http://www.jamieoliver.com/recipes/duck-recipes/crispy-peking-duck-in-pancakes

(Jeg kjøper pannekaker og Hoi Sin saus i ei innvandrersjappe på Grünerløkka. Og så funker det bra å lage med store kyllinglår som man beiner ut og krydrer med fivespice)

Risotto: http://www.aperitif.no/index.db2?id=6892

Hjemmelaga vårruller

Skrevet

Lasagne: http://www.channel4.com/4food/recipes/chefs/gordon-ramsay/gordon-s-lasagne-recipe

Crispy duck: http://www.jamieoliver.com/recipes/duck-recipes/crispy-peking-duck-in-pancakes

(Jeg kjøper pannekaker og Hoi Sin saus i ei innvandrersjappe på Grünerløkka. Og så funker det bra å lage med store kyllinglår som man beiner ut og krydrer med fivespice)

Risotto: http://www.aperitif.no/index.db2?id=6892

Hjemmelaga vårruller

Du får anden og alt det andre i TT Supermarked i Torggata 28 (pluss minus 2 nummer).

Med vennlig hilsen

Skrevet

Har smakt Knorr sin, men den kan absolutt ikke måle seg med min :)

Men det skal sies at min tar nok minst 1 time å lage...

Selvsagt kan ikke Knorrs på noen måte måle seg med hjemmelaget; det har jeg ikke sagt.

Skrevet

Du får anden og alt det andre i TT Supermarked i Torggata 28 (pluss minus 2 nummer).

Med vennlig hilsen

I know. :) Noen ganger har de smaksprøver der også. *Begeistra*

Skrevet

Selvsagt kan ikke Knorrs på noen måte måle seg med hjemmelaget; det har jeg ikke sagt.

Synes i grunnen ikke det smaker skikkelig lasagne av halvfabrikata... :)

Gjest Shira :o)
Skrevet

Har ingen oppskrift, men lager bechamelsaus som jeg har ost i. Og så lager jeg kjøttsaus med: Karbonadedeig, paprika, løk, gulrot, hermetiske tomater (gjerne med hvitløk eller basilikum), tomatpure, 3-4 fedd hvitløk, en dæsj fløte. Krydrer med: Basilikum, oregano, paprikapulver, salt, pepper, sambal oelek og litt ketchup.

Så legges det lagvis: Kjøttsaus, bechamelsaus, lasagneplater, kjøttsaus osv. Avslutter med bechamelsaus og så revet ost på toppen med oregano.

I stekeovnen på 200 grader i ca 20 minutter.

Nam, nam :)

Noe slikt jeg gjør også, er snadder *sikle*

Skrevet

Synes i grunnen ikke det smaker skikkelig lasagne av halvfabrikata... :)

Enig med du :)

Skrevet

Lasagne: http://www.channel4.com/4food/recipes/chefs/gordon-ramsay/gordon-s-lasagne-recipe

Crispy duck: http://www.jamieoliver.com/recipes/duck-recipes/crispy-peking-duck-in-pancakes

(Jeg kjøper pannekaker og Hoi Sin saus i ei innvandrersjappe på Grünerløkka. Og så funker det bra å lage med store kyllinglår som man beiner ut og krydrer med fivespice)

Risotto: http://www.aperitif.no/index.db2?id=6892

Hjemmelaga vårruller

Ah crispy duck!!! *vann i munnen*

Har du smakt den på Dinner? Crispy Duck til forrett og Havets opplevelser til hovedrett - DET er matopplevelse det!:-)

Skrevet

Ah crispy duck!!! *vann i munnen*

Har du smakt den på Dinner? Crispy Duck til forrett og Havets opplevelser til hovedrett - DET er matopplevelse det!:-)

Jeg har vært på Dinner, men spiste noe annet. :) Det er forresten altfor lenge sida nå. :)

Skrevet

Hjemmelaget er selvsagt best, men jeg synes f.eks. Knorr halvfabrikata-lasagne er overraskende god. Og så er den gjort i en håndvending :-).

''Hjemmelaget er selvsagt best, men jeg synes f.eks. Knorr halvfabrikata-lasagne er overraskende god. Og så er den gjort i en håndvending :-).''

Følte for å støtte deg litt nå; Knorr lasagne er heilt OK og mye bedre enn Toro sin! (Hva er det med Toro, forresten : det meste smaker likt og min sedvanlige "hestemage" blir ugod)?.

Hadde ikke servert det til middagsgjester, men den smaker godt som "familiemat". Dessuten kan man jo tilsette ingredienser etter smak og behag - et godt utgangspunkt!

Skrevet

''Hjemmelaget er selvsagt best, men jeg synes f.eks. Knorr halvfabrikata-lasagne er overraskende god. Og så er den gjort i en håndvending :-).''

Følte for å støtte deg litt nå; Knorr lasagne er heilt OK og mye bedre enn Toro sin! (Hva er det med Toro, forresten : det meste smaker likt og min sedvanlige "hestemage" blir ugod)?.

Hadde ikke servert det til middagsgjester, men den smaker godt som "familiemat". Dessuten kan man jo tilsette ingredienser etter smak og behag - et godt utgangspunkt!

Nettopp :)

Jeg skjønner ikke hvorfor man må påpeke at hjemmelaget er så mye bedre - det er da selvsagt!

Skrevet

Nettopp :)

Jeg skjønner ikke hvorfor man må påpeke at hjemmelaget er så mye bedre - det er da selvsagt!

Hadde en hund for noen år siden som elsket hjemmelaget pizza. Var ikke så glad i kjøpepizza men hjemmelaget var digg-:)

Skrevet

Synes i grunnen ikke det smaker skikkelig lasagne av halvfabrikata... :)

''Synes i grunnen ikke det smaker skikkelig lasagne av halvfabrikata... :)''

Engentlig enig i det, men hvorfor er det så vanskelig å forstå at den kan være ganske god selv om den ikke på noen måte kan måle seg med hjemmelaget? Og tiden utenfor ovnen tar omtrent 8 minutter, mot 30-40 for hjemmelaget (+ at det blir en masse oppvask).

Skrevet

''Synes i grunnen ikke det smaker skikkelig lasagne av halvfabrikata... :)''

Engentlig enig i det, men hvorfor er det så vanskelig å forstå at den kan være ganske god selv om den ikke på noen måte kan måle seg med hjemmelaget? Og tiden utenfor ovnen tar omtrent 8 minutter, mot 30-40 for hjemmelaget (+ at det blir en masse oppvask).

''Engentlig enig i det, men hvorfor er det så vanskelig å forstå at den kan være ganske god selv om den ikke på noen måte kan måle seg med hjemmelaget? Og tiden utenfor ovnen tar omtrent 8 minutter, mot 30-40 for hjemmelaget (+ at det blir en masse oppvask).''

Signerer igjen, halvfabrikata kan være et svært så godt alternativ på travle dager!

For ei tid tilbake fikk jeg følgende melding fra mamma''n til "Kari" der begge foreldrene er opptatt gourmetmat, økologisk mat og lager alt fra bunnen:

"Kari simpelthen elsker pastaretten deres, den står som nummer to på ønskelista etter sushi. Er oppskrifta hemmelig?"

Svaret mitt var: "Pasta etter ønske, kjøttdeig etter ønske og et glass Dolmio al Forno"...

Fikk heldigvis tre smilefjes tilbake :-D

Skrevet

''Synes i grunnen ikke det smaker skikkelig lasagne av halvfabrikata... :)''

Engentlig enig i det, men hvorfor er det så vanskelig å forstå at den kan være ganske god selv om den ikke på noen måte kan måle seg med hjemmelaget? Og tiden utenfor ovnen tar omtrent 8 minutter, mot 30-40 for hjemmelaget (+ at det blir en masse oppvask).

Jeg kan forstå at noen kan synes den er grei, men selv synes jeg ikke den kan kalles lasagne... ;)

Men, smaken er som baken...

Skrevet

Jeg kan forstå at noen kan synes den er grei, men selv synes jeg ikke den kan kalles lasagne... ;)

Men, smaken er som baken...

Jeg tror ikke jeg har smakt Knorr/Toro lasagne de siste 20 år... noen sånn ferdig-frosne har jeg vel hatt et par ganger, men ikke sånn pose-sak. Pleier som regel å lage stooor porsjon for å ha til å varme opp for poden utover i uken, og da må man nok ha mange pakker = dyrt..

Skrevet

Jeg kan forstå at noen kan synes den er grei, men selv synes jeg ikke den kan kalles lasagne... ;)

Men, smaken er som baken...

Lager du pastaplatene selv også?

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...

×
×
  • Opprett ny...