Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Skrevet

Hei

På smultrings oppskriften står det at jeg skal bruke 4 dl kefir og 3 dl søt melk.

Hva er egentlig søt melk?

Takk for svar. :-)

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Surmelk og søtmelk:

Sure produkter er kefir, yoghurt, rømme osv. Søtmelk er vanlig melk (skummet, lett H- osv.)

Skrevet

Surmelk og søtmelk:

Sure produkter er kefir, yoghurt, rømme osv. Søtmelk er vanlig melk (skummet, lett H- osv.)

Søtmelk er H-Melk.

Med vennlig hilsen

Skrevet

Søtmelk er H-Melk.

Med vennlig hilsen

Og lettmelk og skummet melk.

Skrevet

Joda, men i en oppskrift er det trolig H-melk de mener, og ikke f. eks. smakssatt melk.

Med vennlig hilsen

Jeg ville aldri funnet på å bruke h-melk i en oppskrift med mindre det var spesifiert. Bruker glatt lettmelk.

Skrevet

Jeg ville aldri funnet på å bruke h-melk i en oppskrift med mindre det var spesifiert. Bruker glatt lettmelk.

''Jeg ville aldri funnet på å bruke h-melk i en oppskrift med mindre det var spesifiert. Bruker glatt lettmelk.

''

Enig med deg! Når det står søtmelk i en oppskrift som inneholder Kefir, er poenget å bruke melk som ikke er sur. Den behøver ikke være "Helfet"..

Skrevet

''Jeg ville aldri funnet på å bruke h-melk i en oppskrift med mindre det var spesifiert. Bruker glatt lettmelk.

''

Enig med deg! Når det står søtmelk i en oppskrift som inneholder Kefir, er poenget å bruke melk som ikke er sur. Den behøver ikke være "Helfet"..

Men på den annen side: Står det "fløte", bruker jeg alltid kremfløte, med mindre annet er spesifisert, så der går jeg for det absolutt feteste :-)

Skrevet

Jeg ville aldri funnet på å bruke h-melk i en oppskrift med mindre det var spesifiert. Bruker glatt lettmelk.

Det kommer an på hvor gammel oppskriften er. Veldig mye av smak er kun oppløselig i fett, ikke vann, og det kan være viktig å få nok fett til å "bære" smaken.

Men jeg er enig i at lettmelk er OK de fleste gangene.

Med vennlig hilsen

Skrevet

Det kommer an på hvor gammel oppskriften er. Veldig mye av smak er kun oppløselig i fett, ikke vann, og det kan være viktig å få nok fett til å "bære" smaken.

Men jeg er enig i at lettmelk er OK de fleste gangene.

Med vennlig hilsen

Jeg tror ikke jeg bruker noen oppskrifter fra Hanna Winsnes' tid;-) "man tager hvad man haver..". Jeg har dog min mors sjokoladekakeopskrift som sikkert er fra 60-tallet. Men i tillegg til melk, skal kaken tilsettes uhorvelige mengder smør, så jeg tenker at fettprosenten blir bra nok selv om jeg bruker det jeg 'haver' mht melk. :-)

Skrevet

Jeg tror ikke jeg bruker noen oppskrifter fra Hanna Winsnes' tid;-) "man tager hvad man haver..". Jeg har dog min mors sjokoladekakeopskrift som sikkert er fra 60-tallet. Men i tillegg til melk, skal kaken tilsettes uhorvelige mengder smør, så jeg tenker at fettprosenten blir bra nok selv om jeg bruker det jeg 'haver' mht melk. :-)

:beroliget:

Med vennlig hilsen

Gjest Vizzvazz
Skrevet

Søtmelk er H-Melk.

Med vennlig hilsen

ja, var det jeg og mener, søtmelk er h-melk.

Gjest SynnøveK
Skrevet

ja, var det jeg og mener, søtmelk er h-melk.

Om det er skummet eller h-melk så er den like søt. Den søsteste melken er laktoseredusert melk.

Gjest Vizzvazz
Skrevet

Om det er skummet eller h-melk så er den like søt. Den søsteste melken er laktoseredusert melk.

Jau, var d man skulle tro, men har alltid tolket det som h-melk av en eller annen grunn, kanskje pga d er d nærmeste fløte... :D

heller kalle d fet melk :)

Skrevet

Om det er skummet eller h-melk så er den like søt. Den søsteste melken er laktoseredusert melk.

Ja, men søtmelk er h-melk. :)

Skrevet

Joda, men i en oppskrift er det trolig H-melk de mener, og ikke f. eks. smakssatt melk.

Med vennlig hilsen

''Joda, men i en oppskrift er det trolig H-melk de mener''

Hvor tar du det fra? Bakeoppskriftene fra 1950? Du viser svakheter i kunnskapen om god bakst her ;-) Lett og skummet osv. er søtmelk.

Skrevet

Det kommer an på hvor gammel oppskriften er. Veldig mye av smak er kun oppløselig i fett, ikke vann, og det kan være viktig å få nok fett til å "bære" smaken.

Men jeg er enig i at lettmelk er OK de fleste gangene.

Med vennlig hilsen

Smulgtyringerf er veldig fete (smult), så det spiller sikkert ingen rolle hvor fet denb søfte melken er.

1950 varf nevt. Den gang fantes det nok ikke lettmelk, den må ha kommet noen 10-år senere.

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...