astridny Skrevet 20. november 2010 Del Skrevet 20. november 2010 Hei På smultrings oppskriften står det at jeg skal bruke 4 dl kefir og 3 dl søt melk. Hva er egentlig søt melk? Takk for svar. :-) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/356425-s%C3%B8t-melk/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
mariaflyfly Skrevet 20. november 2010 Del Skrevet 20. november 2010 Vanlig melk. Antagelig mener de H-melk. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/356425-s%C3%B8t-melk/#findComment-3066381 Del på andre sider Flere delingsvalg…
rose23 Skrevet 20. november 2010 Del Skrevet 20. november 2010 H-mjølk. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/356425-s%C3%B8t-melk/#findComment-3066404 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Mirabell Skrevet 20. november 2010 Del Skrevet 20. november 2010 Surmelk og søtmelk: Sure produkter er kefir, yoghurt, rømme osv. Søtmelk er vanlig melk (skummet, lett H- osv.) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/356425-s%C3%B8t-melk/#findComment-3066451 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Sør Skrevet 20. november 2010 Del Skrevet 20. november 2010 Surmelk og søtmelk: Sure produkter er kefir, yoghurt, rømme osv. Søtmelk er vanlig melk (skummet, lett H- osv.) Søtmelk er H-Melk. Med vennlig hilsen 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/356425-s%C3%B8t-melk/#findComment-3066452 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Mirabell Skrevet 20. november 2010 Del Skrevet 20. november 2010 Søtmelk er H-Melk. Med vennlig hilsen ''Søtmelk er H-Melk. '' Blant annet: http://www.melk.no/artikkel.aspx?mnu1id=9700&mnu2id=9704&mnu3id=9706&artid=16986 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/356425-s%C3%B8t-melk/#findComment-3066466 Del på andre sider Flere delingsvalg…
megler Smekk Skrevet 20. november 2010 Del Skrevet 20. november 2010 Søtmelk er H-Melk. Med vennlig hilsen Og lettmelk og skummet melk. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/356425-s%C3%B8t-melk/#findComment-3066468 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Sør Skrevet 20. november 2010 Del Skrevet 20. november 2010 ''Søtmelk er H-Melk. '' Blant annet: http://www.melk.no/artikkel.aspx?mnu1id=9700&mnu2id=9704&mnu3id=9706&artid=16986 Joda, men i en oppskrift er det trolig H-melk de mener, og ikke f. eks. smakssatt melk. Med vennlig hilsen 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/356425-s%C3%B8t-melk/#findComment-3066471 Del på andre sider Flere delingsvalg…
morsan Skrevet 20. november 2010 Del Skrevet 20. november 2010 Joda, men i en oppskrift er det trolig H-melk de mener, og ikke f. eks. smakssatt melk. Med vennlig hilsen Jeg ville aldri funnet på å bruke h-melk i en oppskrift med mindre det var spesifiert. Bruker glatt lettmelk. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/356425-s%C3%B8t-melk/#findComment-3066485 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Mirabell Skrevet 20. november 2010 Del Skrevet 20. november 2010 Jeg ville aldri funnet på å bruke h-melk i en oppskrift med mindre det var spesifiert. Bruker glatt lettmelk. ''Jeg ville aldri funnet på å bruke h-melk i en oppskrift med mindre det var spesifiert. Bruker glatt lettmelk. '' Enig med deg! Når det står søtmelk i en oppskrift som inneholder Kefir, er poenget å bruke melk som ikke er sur. Den behøver ikke være "Helfet".. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/356425-s%C3%B8t-melk/#findComment-3066541 Del på andre sider Flere delingsvalg…
morsan Skrevet 20. november 2010 Del Skrevet 20. november 2010 ''Jeg ville aldri funnet på å bruke h-melk i en oppskrift med mindre det var spesifiert. Bruker glatt lettmelk. '' Enig med deg! Når det står søtmelk i en oppskrift som inneholder Kefir, er poenget å bruke melk som ikke er sur. Den behøver ikke være "Helfet".. Men på den annen side: Står det "fløte", bruker jeg alltid kremfløte, med mindre annet er spesifisert, så der går jeg for det absolutt feteste :-) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/356425-s%C3%B8t-melk/#findComment-3066549 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Sør Skrevet 20. november 2010 Del Skrevet 20. november 2010 Jeg ville aldri funnet på å bruke h-melk i en oppskrift med mindre det var spesifiert. Bruker glatt lettmelk. Det kommer an på hvor gammel oppskriften er. Veldig mye av smak er kun oppløselig i fett, ikke vann, og det kan være viktig å få nok fett til å "bære" smaken. Men jeg er enig i at lettmelk er OK de fleste gangene. Med vennlig hilsen 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/356425-s%C3%B8t-melk/#findComment-3066553 Del på andre sider Flere delingsvalg…
morsan Skrevet 20. november 2010 Del Skrevet 20. november 2010 Det kommer an på hvor gammel oppskriften er. Veldig mye av smak er kun oppløselig i fett, ikke vann, og det kan være viktig å få nok fett til å "bære" smaken. Men jeg er enig i at lettmelk er OK de fleste gangene. Med vennlig hilsen Jeg tror ikke jeg bruker noen oppskrifter fra Hanna Winsnes' tid;-) "man tager hvad man haver..". Jeg har dog min mors sjokoladekakeopskrift som sikkert er fra 60-tallet. Men i tillegg til melk, skal kaken tilsettes uhorvelige mengder smør, så jeg tenker at fettprosenten blir bra nok selv om jeg bruker det jeg 'haver' mht melk. :-) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/356425-s%C3%B8t-melk/#findComment-3066556 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Sør Skrevet 20. november 2010 Del Skrevet 20. november 2010 Jeg tror ikke jeg bruker noen oppskrifter fra Hanna Winsnes' tid;-) "man tager hvad man haver..". Jeg har dog min mors sjokoladekakeopskrift som sikkert er fra 60-tallet. Men i tillegg til melk, skal kaken tilsettes uhorvelige mengder smør, så jeg tenker at fettprosenten blir bra nok selv om jeg bruker det jeg 'haver' mht melk. :-) :beroliget: Med vennlig hilsen 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/356425-s%C3%B8t-melk/#findComment-3066558 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Vizzvazz Skrevet 20. november 2010 Del Skrevet 20. november 2010 Søtmelk er H-Melk. Med vennlig hilsen ja, var det jeg og mener, søtmelk er h-melk. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/356425-s%C3%B8t-melk/#findComment-3066617 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest SynnøveK Skrevet 20. november 2010 Del Skrevet 20. november 2010 ja, var det jeg og mener, søtmelk er h-melk. Om det er skummet eller h-melk så er den like søt. Den søsteste melken er laktoseredusert melk. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/356425-s%C3%B8t-melk/#findComment-3066619 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Vizzvazz Skrevet 20. november 2010 Del Skrevet 20. november 2010 Om det er skummet eller h-melk så er den like søt. Den søsteste melken er laktoseredusert melk. Jau, var d man skulle tro, men har alltid tolket det som h-melk av en eller annen grunn, kanskje pga d er d nærmeste fløte... heller kalle d fet melk 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/356425-s%C3%B8t-melk/#findComment-3066642 Del på andre sider Flere delingsvalg…
ariadne Skrevet 20. november 2010 Del Skrevet 20. november 2010 Om det er skummet eller h-melk så er den like søt. Den søsteste melken er laktoseredusert melk. Ja, men søtmelk er h-melk. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/356425-s%C3%B8t-melk/#findComment-3066682 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Axcia Skrevet 20. november 2010 Del Skrevet 20. november 2010 Joda, men i en oppskrift er det trolig H-melk de mener, og ikke f. eks. smakssatt melk. Med vennlig hilsen ''Joda, men i en oppskrift er det trolig H-melk de mener'' Hvor tar du det fra? Bakeoppskriftene fra 1950? Du viser svakheter i kunnskapen om god bakst her ;-) Lett og skummet osv. er søtmelk. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/356425-s%C3%B8t-melk/#findComment-3066757 Del på andre sider Flere delingsvalg…
fresja Skrevet 20. november 2010 Del Skrevet 20. november 2010 Det kommer an på hvor gammel oppskriften er. Veldig mye av smak er kun oppløselig i fett, ikke vann, og det kan være viktig å få nok fett til å "bære" smaken. Men jeg er enig i at lettmelk er OK de fleste gangene. Med vennlig hilsen Smulgtyringerf er veldig fete (smult), så det spiller sikkert ingen rolle hvor fet denb søfte melken er. 1950 varf nevt. Den gang fantes det nok ikke lettmelk, den må ha kommet noen 10-år senere. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/356425-s%C3%B8t-melk/#findComment-3066982 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.