morsan Skrevet 24. november 2010 Skrevet 24. november 2010 Men du: Mener du å si at man ikke kan si neger lenger, eller at man ikke kan si et negre "er" lengre? ;-) 0 Siter
Dorthe Skrevet 24. november 2010 Skrevet 24. november 2010 Kanskje, men jeg ser ingen grunn til å ødelegge en herlig biff av den blodige typen. Det er enkelte sære retter jeg ikke har lyst på. Smalahove og den slags. Ting med testikler. Den konsistensen ser ikke bra ut. Jeg skal ikke si så mye for jeg har ikke spist lutefisk engang. Men det skal sies at ingen har bydd meg på det noen gang og jeg kan ikke lage det og har ikke smakt det heller. Vi har liksom spist rakørret i jula vi da jeg var liten. 0 Siter
morsan Skrevet 24. november 2010 Skrevet 24. november 2010 Enig, rødt kjøtt som er direkte blankt er ekkelt. Men uansett tror jeg at det er slik at det ikke er noen nødvendig sammenheng mellom det å like rå biffer og det å like biff tartar. Det at tartaren er skrapet og ikke et helt stykke kjøtt gjør det veldig annerledes. Og ikke minst all garnityren er viktig. 0 Siter
morsan Skrevet 24. november 2010 Skrevet 24. november 2010 Jeg skal ikke si så mye for jeg har ikke spist lutefisk engang. Men det skal sies at ingen har bydd meg på det noen gang og jeg kan ikke lage det og har ikke smakt det heller. Vi har liksom spist rakørret i jula vi da jeg var liten. En likhet mellom lutefisk og tartar er at hvis man bare dynger på med nok garnityr, kjenner man ikke så mye smaken av hovedråvaren...;-) 0 Siter
Dorthe Skrevet 24. november 2010 Skrevet 24. november 2010 En likhet mellom lutefisk og tartar er at hvis man bare dynger på med nok garnityr, kjenner man ikke så mye smaken av hovedråvaren...;-) Jeg hadde spist det hvis jeg hadde fått det servert. Men jeg liker ikke ertestuing, det er en av de få tingene jeg ikke spiser. 0 Siter
Gjest Elextra Skrevet 24. november 2010 Skrevet 24. november 2010 Men uansett tror jeg at det er slik at det ikke er noen nødvendig sammenheng mellom det å like rå biffer og det å like biff tartar. Det at tartaren er skrapet og ikke et helt stykke kjøtt gjør det veldig annerledes. Og ikke minst all garnityren er viktig. Joda, skjønner det. Liker bare ikke helt tanken, liker ikke konsistensen av rått malt kjøtt. Er vel generelt litt for opptatt av konsistens . Og rå eggeplomme liker jeg heller ikke, så.... 0 Siter
Sør Skrevet 24. november 2010 Skrevet 24. november 2010 En annen sak er *hvorfor* du føler du må bruke ordet "neger"? Altså, hvor ofte har du referert til noen som "arier" de siste 5 årene? 0 Siter
morsan Skrevet 24. november 2010 Skrevet 24. november 2010 Joda, skjønner det. Liker bare ikke helt tanken, liker ikke konsistensen av rått malt kjøtt. Er vel generelt litt for opptatt av konsistens . Og rå eggeplomme liker jeg heller ikke, så.... Ja, da høres det ut som om du har dårlige odds for å like det :-) Men jeg hadde neppe spist det hvis jeg første gangen måtte bestille og betale for det på restaurant. I min pure ungdom jobbet jeg som servitør på et hotell der det var stort koldtbord om kveldene, og som kveldsmat forsynte vi oss fra koldtbordet før vi ryddet det bort. Da måtte jeg jo bare forsøke tartar ettersom alle kollegene mine skrøt så fælt. Det var en litt tilvenningssak, men det gikk fortere for meg å gå over fra å synes at det var "interessant" til å synes at det var "godt" enn det gjorde den gangen jeg vente meg til grønne oliven :-) 0 Siter
Gjest segunda Skrevet 24. november 2010 Skrevet 24. november 2010 En annen sak er *hvorfor* du føler du må bruke ordet "neger"? Altså, hvor ofte har du referert til noen som "arier" de siste 5 årene? Jeg har referert til arier en del ganger, men jeg sluttet å bruke ordet neger fordi de det ble brukt om likte det ikke. Jeg vet at noen av dem bruker det selv. Med samme argumenter refererer jeg til arier. 0 Siter
Sør Skrevet 24. november 2010 Skrevet 24. november 2010 Erru gærn. Det heter ikke indianer, det heter native i USA og origin i Canada. Og en eskimo heter inuitt ;o) Men det er forskjell på "Indian", og inder og indianer. Problemet med "Indian" er jo nettopp at det egentlig betyr en "person fra India", men på norsk har vi to separate ord for inder og indianer. Med vennlig hilsen 0 Siter
Gjest Elextra Skrevet 24. november 2010 Skrevet 24. november 2010 Ja, da høres det ut som om du har dårlige odds for å like det :-) Men jeg hadde neppe spist det hvis jeg første gangen måtte bestille og betale for det på restaurant. I min pure ungdom jobbet jeg som servitør på et hotell der det var stort koldtbord om kveldene, og som kveldsmat forsynte vi oss fra koldtbordet før vi ryddet det bort. Da måtte jeg jo bare forsøke tartar ettersom alle kollegene mine skrøt så fælt. Det var en litt tilvenningssak, men det gikk fortere for meg å gå over fra å synes at det var "interessant" til å synes at det var "godt" enn det gjorde den gangen jeg vente meg til grønne oliven :-) Hadde lignende tilvenningsprosess vedr. sushi for en 10-15 års tid siden, men det gikk kjapt. Tror ikke det går så greit med tartar, nei . Har tross alt prøvd det en del ganger. 0 Siter
ariadne Skrevet 24. november 2010 Skrevet 24. november 2010 Men det er ikke så godt som tartar. Ribbe er noe man spiser fordi det er jul. God, dyr mat - tartar Ikke så god, billig mat - ribbe 0 Siter
Gjest segunda Skrevet 24. november 2010 Skrevet 24. november 2010 Ja, eskimo vet jeg at ikke er greit, men same er ok. Samer er greit, men ikke lapper. 0 Siter
Dorthe Skrevet 24. november 2010 Skrevet 24. november 2010 En annen sak er *hvorfor* du føler du må bruke ordet "neger"? Altså, hvor ofte har du referert til noen som "arier" de siste 5 årene? Jeg ble kalt arier da jeg var i USA. 0 Siter
Dorthe Skrevet 24. november 2010 Skrevet 24. november 2010 God, dyr mat - tartar Ikke så god, billig mat - ribbe Jepp, egentlig så ville jeg heller hatt tartar på julaften. Men passer kanskje ikke så bra til øl og aquavit. 0 Siter
ariadne Skrevet 24. november 2010 Skrevet 24. november 2010 Jepp, egentlig så ville jeg heller hatt tartar på julaften. Men passer kanskje ikke så bra til øl og aquavit. Tja. Sikkert verdt et forsøk! 0 Siter
Sør Skrevet 24. november 2010 Skrevet 24. november 2010 Jeg har referert til arier en del ganger, men jeg sluttet å bruke ordet neger fordi de det ble brukt om likte det ikke. Jeg vet at noen av dem bruker det selv. Med samme argumenter refererer jeg til arier. Joda, men de fleste av oss snakker jo ikke om "han arieren over der", osv. Det er noe annet hvis man skriver om "Hitler mente ariene tilhørte overklassen" og slikt. Med vennlig hilsen 0 Siter
morsan Skrevet 24. november 2010 Skrevet 24. november 2010 Jepp, egentlig så ville jeg heller hatt tartar på julaften. Men passer kanskje ikke så bra til øl og aquavit. Åjo, passer _kjempegodt_ med øl og akevitt, men prøv heller en blank akevitt enn de typene som passer best til julemat. F eks en rød Aalborg. 0 Siter
Gjest segunda Skrevet 24. november 2010 Skrevet 24. november 2010 Joda, men de fleste av oss snakker jo ikke om "han arieren over der", osv. Det er noe annet hvis man skriver om "Hitler mente ariene tilhørte overklassen" og slikt. Med vennlig hilsen Jeg snakker vanligvis ikke heller om 'han mannen over der' selvom jeg ofte bruker ordet 'mann'. Internasjonalt er eg vant til at den hvite rasen omtales som arier. Jeg liker mye bedre å snakke om arier enn etnisk norske som er et av de dummeste uttrykkene jeg hører. 0 Siter
ShitDiddelyDo Skrevet 24. november 2010 Skrevet 24. november 2010 Jeg skal ikke si så mye for jeg har ikke spist lutefisk engang. Men det skal sies at ingen har bydd meg på det noen gang og jeg kan ikke lage det og har ikke smakt det heller. Vi har liksom spist rakørret i jula vi da jeg var liten. Samme her. Jeg har heller aldri befunnet meg i situasjoner der disse sære hode-/ballerettene står på menyen, så det er strengt tatt ikke noe problem, men blir jeg servert det engang, må jeg naturligvis smake, man er da dannet. Jeg tror jeg spiser alt - bortsett fra blodpudding. Det er en syk rett. Heldigvis er det svært få mennesker som er skrudde nok til å servere det, så det er ingen reell problemstilling. 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.