Gjest togli Skrevet 26. november 2010 Skrevet 26. november 2010 Nei, det er nå den trøtte ribba som skal spises på julaften, men hvis jeg kunne velge ville jeg heller hatt pinnekjøtt. Ribbe og riskrem, ingen av dem er store favoritter hos meg selv om det er det jeg har hatt på bordet på julaften siden barndommen. Vi pleier å spise klokka fem. Hvorfor lager du ikke pinnekjøtt også? Hos oss har vi tradisjon for å ha begge deler på julaften... Jeg synes ribbe smaker vanlig søndagsmiddag og eksen liker ikke pinnekjøtt, så her blir det to stk middager Tilbehøret er jo det samme, minus sausen da... 0 Siter
Gjest segunda Skrevet 26. november 2010 Skrevet 26. november 2010 Rotøl? Jeg må si at den julemiddagen din høres aldeles nydelig ut Nei det finnes ikke noe likt øl i Norge. Jeg spiste ikke and i fjor siden vi ikke var hjemme, og vi gleder oss skikkelig i år;-) 0 Siter
Dorthe Skrevet 26. november 2010 Skrevet 26. november 2010 Hvorfor lager du ikke pinnekjøtt også? Hos oss har vi tradisjon for å ha begge deler på julaften... Jeg synes ribbe smaker vanlig søndagsmiddag og eksen liker ikke pinnekjøtt, så her blir det to stk middager Tilbehøret er jo det samme, minus sausen da... Jeg og lager begge deler. 0 Siter
morsan Skrevet 26. november 2010 Skrevet 26. november 2010 Hver gang jeg ser deg skrive " risalamande " tenker jeg på salamandere ;-) (Jeg vet hva det er, vi spiser det selv) Du sier dere spiser and...hvis dere er mange må du vel ha en del ender? Hvor mange personer går det på en and? ''tenker jeg på salamandere ;-) (Jeg vet hva det er, vi spiser det selv)'' Håper ikke frosken leser at du spiser amfibier :-) 0 Siter
frosken Skrevet 26. november 2010 Skrevet 26. november 2010 ''tenker jeg på salamandere ;-) (Jeg vet hva det er, vi spiser det selv)'' Håper ikke frosken leser at du spiser amfibier :-) ''Håper ikke frosken leser at du spiser amfibier :-) '' Dette synes jeg er avskrekkende nyheter :-( Lurer på hvilken instans jeg kan kontakte for beskyttelse. 0 Siter
morsan Skrevet 26. november 2010 Skrevet 26. november 2010 ''Håper ikke frosken leser at du spiser amfibier :-) '' Dette synes jeg er avskrekkende nyheter :-( Lurer på hvilken instans jeg kan kontakte for beskyttelse. Likestillingsfroskbudet? 0 Siter
frosken Skrevet 26. november 2010 Skrevet 26. november 2010 [quote name=Shira )' timestamp='1290770088' post='4481397] Vi spiser i ca 19.00-tiden. Vi har pinnekjøtt, i år blir det både røkt og saltet (jeg spiser røkt), poteter, kålrabistappe og løksaus. Julebrus, juleøl og akevitt til drikke. Desserten var opprinnelig riskrem, men siden alle heller ville ha fruksalaten min (jeg tåler ikke riskrem), så har vi nå kun fruksalat med mye snadder oppi, med god vaniljeis til. Så vaser vi litt rundt, så åpner pakker. Har kaffepause med litt julekaker etter en stund. Vi har sen middag, jeg er vokst opp med det (det var bare meg som barn), og vi har bare guttungen, han er dessuten b-menneske ;o) Vi kommer fra Vestlandet, der varierer tradisjonene, så vi har litt fra både her og der egentlig. ''Vi har pinnekjøtt, i år blir det både røkt og saltet (jeg spiser røkt), poteter, kålrabistappe og løksaus. '' Er det vanlig med løksaus til pinnekjøttet der du bor? Vi har alltid spist pinnekjøttet uten saus, mens broren min (som har gjort ekte vestlending av seg) bruker hvit saus til. Har aldri hørt om noen som bruker løksaus før. 0 Siter
frosken Skrevet 26. november 2010 Skrevet 26. november 2010 Likestillingsfroskbudet? Hmmm... kanskje det kan være rette instans, ja. 0 Siter
fresja Skrevet 26. november 2010 Skrevet 26. november 2010 Vi spiser ca kl 17.00. Pinnekjøtt julebrus og riskrem. Åpner gavene like etter maten. Ser at mange går rundt juletreet og div annet først; det har vel ikke barna tålmodighet til? Kaffe og kanskje noe attåt senere på kvelden om vi orker. 0 Siter
Gjest Ensam gubbe Skrevet 26. november 2010 Skrevet 26. november 2010 Blir en Fjordland tallerken med pinnekjøtt på meg i år også. Den spiser jeg når jeg er sånn passe full i 5-tiden. Jeg går rundt juletreet i 6-tiden. Åpner pakken jeg kjøper til meg selv etter det, så drikker jeg litt til før jeg legger meg. 0 Siter
AneM1365380603 Skrevet 26. november 2010 Skrevet 26. november 2010 Kl 1800 spiser vi. Er vi mange serveres både svineribbe og pinnekjøtt, også sundepølser og medisterkaker. Alle finner noe de liker, og det er fint en slik dag Til dessert multekrem, Dronning Maud pudding, og riskrem om vi er mange. 0 Siter
tonie Skrevet 26. november 2010 Skrevet 26. november 2010 Hvorfor lager du ikke pinnekjøtt også? Hos oss har vi tradisjon for å ha begge deler på julaften... Jeg synes ribbe smaker vanlig søndagsmiddag og eksen liker ikke pinnekjøtt, så her blir det to stk middager Tilbehøret er jo det samme, minus sausen da... Vi skal ha lutefisk også ser du, så det blir litt mye styr. Det er ikke så viktig. Hva jeg spiser betyr ikke allverden egentlig, men jeg liker nå i grunnen pinnekjøtt best. 0 Siter
avidi Skrevet 26. november 2010 Skrevet 26. november 2010 Vi spiser når vi blir klare. Tidlig ettermidag pleier koret jeg er med i å synge på gudstjensten så da blir middagen litt sen, gjerne ved 18-tiden. Vi spiser pinnekjøtt, vossakorv og kålrotstappe. Det er kun jeg som liker svineribbe, men jeg gidder ikke lage det bare til meg selv. En eller gang utpå kvelden er det kaffe,is og småkaker. 0 Siter
Gjest togli Skrevet 26. november 2010 Skrevet 26. november 2010 Vi skal ha lutefisk også ser du, så det blir litt mye styr. Det er ikke så viktig. Hva jeg spiser betyr ikke allverden egentlig, men jeg liker nå i grunnen pinnekjøtt best. Aha Lutefisk er forøvrig digg det også 0 Siter
AneM1365380603 Skrevet 26. november 2010 Skrevet 26. november 2010 Aha Lutefisk er forøvrig digg det også '' Lutefisk er forøvrig digg det også:)'' Ja, det er godt. Vi er invitert på det om et par uker, og jeg gleder meg skikkelig 0 Siter
Gjest prust Skrevet 26. november 2010 Skrevet 26. november 2010 Vi spiser vel som regel mellom 16 og 17, kommer litt an på hvilken gudstjeneste vi går på (de er vel klokka 14, 15 og 16). Pleier å ha pinnekjøtt, men i år skal vi være sammen med min søster (som ikke liker pinnekjøtt), så jeg er litt usikker på hva det blir til middag. 0 Siter
Gjest prust Skrevet 26. november 2010 Skrevet 26. november 2010 Aha Lutefisk er forøvrig digg det også Lutefisk er en av ytterst få retter jeg bare ikke klarer å spise :-(((( 0 Siter
Gjest togli Skrevet 27. november 2010 Skrevet 27. november 2010 '' Lutefisk er forøvrig digg det også:)'' Ja, det er godt. Vi er invitert på det om et par uker, og jeg gleder meg skikkelig Heldiggris 0 Siter
Gjest togli Skrevet 27. november 2010 Skrevet 27. november 2010 Lutefisk er en av ytterst få retter jeg bare ikke klarer å spise :-(((( Tror lutefisk er en av de få matrettene man enten elsker eller hater 0 Siter
Gjest Shira :o) Skrevet 27. november 2010 Skrevet 27. november 2010 ''Vi har pinnekjøtt, i år blir det både røkt og saltet (jeg spiser røkt), poteter, kålrabistappe og løksaus. '' Er det vanlig med løksaus til pinnekjøttet der du bor? Vi har alltid spist pinnekjøttet uten saus, mens broren min (som har gjort ekte vestlending av seg) bruker hvit saus til. Har aldri hørt om noen som bruker løksaus før. Ja, her jeg bor er det vanlig. Der jeg kommer fra, der er det ikke vanlig med saus i det hele tatt. Hvit saus har jeg aldri fått servert til, jeg har bodd flere plasser på vestlandet. Det er ofte små variasjoner fra plass til plass. Samme med komla (raspeball), lokale variasjoner. Jeg har adoptert løksausen, det er faktisk veldig godt. I bunn grunn er det jo egentlig hvit saus med masse løk og kraft oppi. 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.