Gå til innhold

Bakt potet, tips?


Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Gjest Elextra

Jeg kjøper de største "vanlige" potetene jeg finner uten folie, skjærer kryss i dem og baker dem ca. 75 minutter på 200 grader. Kjempestore poteter må gjerne stå halvannen time.

Folien har jeg aldri skjønt vitsten med, med mindre potetene skal legges på glør/grill. Har mistanke om folien i butikkene først og fremst skal få opp prisen på allerede overprisede bakepoteter.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/360430-bakt-potet-tips/#findComment-3115518
Del på andre sider

Jeg kjøper de største "vanlige" potetene jeg finner uten folie, skjærer kryss i dem og baker dem ca. 75 minutter på 200 grader. Kjempestore poteter må gjerne stå halvannen time.

Folien har jeg aldri skjønt vitsten med, med mindre potetene skal legges på glør/grill. Har mistanke om folien i butikkene først og fremst skal få opp prisen på allerede overprisede bakepoteter.

''Folien har jeg aldri skjønt vitsten med, med mindre potetene skal legges på glør/grill'' Helt enig. Skallet blir jo faktisk sprøtt og spisbart når man legger potetene rett i ovnen (og tilsvarende seigt og uspisbart i folie).

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/360430-bakt-potet-tips/#findComment-3115523
Del på andre sider

Jeg bruker aldri folie rundt. Da trenger de mye lengre steketid. Jeg kjøper bare vanlige store poteter, stikker i dem med en gaffel. Så rett inn i ovnen på 225 grader i ca 40 -45 min. Serveres med stekte baconterninger eller skinkestrimler, mais, løk og rømme samt kryddersmør hvis man liker det. Enkelt og godt, og ikke altfor dyrt heller.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/360430-bakt-potet-tips/#findComment-3115527
Del på andre sider

Gjest nammmmmmmmmmm

Du bør prøve hasselbachpoteter, dritgodt til f.eks. biff!

Mellomstore poteter skjæres i 2-3 mm tynne strimler (behold skallet på, men vask og skrubb poteta godt først), og ikke skjær helt igjennom, den skal henge sammen.

Legg potetene i en smurt form. Dryss over salt, pepper, paprika eller grillkrydder, legg på en dert margarin/smør og strø over revet ost. La steke i ovnen på 180 grader i 40 min.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/360430-bakt-potet-tips/#findComment-3115553
Del på andre sider

Annonse

candyqueen_83

Jeg koker dem først til de blir såvidt litt myke. Da tar det mye kortere tid i stekeovnen. 200 grader i 30-40 min. Jeg bruker ikke folie rundt, da blir det jo bare kokt.

Bruker kryddersmør, ost, bacon, rømme, mais og purre :)

Jeg tror kanskje ikke det tar så lang tid i ovnen likevel. Lenge siden jeg har lagd det.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/360430-bakt-potet-tips/#findComment-3115572
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...